Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΙ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΙ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σκόρπιες σκέψεις…

 

Είμαι φανατικός φίλαθλος. Μου αρέσουν τα περισσότερα ομαδικά και ατομικά αθλήματα. 

Την ίδια ώρα, απεχθάνομαι ορισμένα γιατί απλά είναι βάρβαρα σε βαθμό κτηνώδη. Ένα από αυτά είναι η πυγμαχία.

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πώς δύο άνθρωποι κτυπιούνται αλύπητα μετατρέποντας τα πρόσωπά τους σε άμορφες αιμόφυρτες μάζες και μετά τη λήξη του αγώνα αγκαλιάζονται για να συγχαρεί (υποτίθεται) ο ηττημένος το νικητή!

Thanks for reading Hellenic News of America

Βέβαια όλα γίνονται για το χρήμα και οι πυγμάχοι γι’ αυτό το ρημάδι το χρήμα βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Δέχομαι ότι οι μποξέρ είναι θεότρελοι, εκείνους που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι οι «φίλαθλοι». Πληρώνουν για να δουν ανθρώπους να παραμορφώνονται από τις μπουνιές και συνάμα ουρλιάζουν «πολιτισμένα» συνθήματα όπως «σκότωσέ τον», «τσάκισέ τον», «κάνε του τη μούρη πολτό» και άλλα.

Το «άθλημα» αυτό είναι υπεύθυνο για πολλούς θανάτους μποξέρ αλλά και για το σακάτεμα αμέτρητων άλλων.

Την περασμένη εβδομάδα δύο νέοι σε ηλικία πυγμάχοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα ή λίγο αργότερα. Ο Αργεντίνος Hugo Santillan και ο Ρώσος Maxim Dadashev.

Οι όποιοι υπεύθυνοι τούτου του κόσμου πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν οι βάρβαρες μονομαχίες που θυμίζουν την αρχαία Ρώμη. Δεν μπορούμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι την ώρα που χειροκροτούμε το θάνατο ενός νέου!

 

ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ»

ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ…

Και μια και μιλάμε για βαρβαρότητες αξίζει να αναφέρω τη βάρβαρη συνήθεια των κατοίκων των Νήσων Φερόες (ανήκουν στη Δανία) που επιδίδονται στην «παραδοσιακή σφαγή» φαλαινών και δελφινιών παρά τη διεθνή κατακραυγή! 

Οι ψαράδες των Νήσων οδηγούν με τα ψαροκάϊκά τους τα ανυποψίαστα πλάσματα σε μικρούς κόλπους όπου θανατώνονται κατά εκατοντάδες βάφοντας κυριολεκτικά τη θάλασσα κόκκινη!

Το εξοργιστικό είναι ότι –σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα– οι τοπικές αρχές έχουν… ήσυχη τη συνείδησή τους γιατί «υπάρχουν νόμοι που επιβάλουν το κυνήγι να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε τα ζώα να υποφέρουν «όσο το δυνατόν λιγότερο». Μόλις οι φάλαινες φτάσουν στην ακτή, οι ψαράδες τους κόβουν τον λαιμό και τα θηλαστικά πεθαίνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι αρχές λένε, επίσης, ότι οι ψαράδες σπάνε την σπονδυλική στήλη των ζώων τόσο γρήγορα που οι φάλαινες χάνουν τις αισθήσεις τους αμέσως»!

Μάλιστα! Για χάρη της… «παραδοσιακής σφαγής» θανατώνονται εκατοντάδες φάλαινες και δελφίνια με «φιλεύσπλαχνο» τρόπο για να μην υποφέρουν!

Δε ντρέπονται!

Σφαγείς και αρχές χρειάζονται ένα «παραδοσιακό χέρι ξύλο» για να συνέλθουν!

 

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΑΠΝΟΣ… 

Πάλι στο προσκήνιο το θέμα του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δήλωσε αποφασισμένη να πατάξει το πρόβλημα εφαρμόζοντας τον παμπάλαιο πλέον νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες κτλ.

Ελπίζω αυτή τη φορά να εφαρμοστεί ο νόμος γιατί είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που για να μπεις σε κλειστούς χώρους χρειάζεσαι… αντιασφυξιογόνες μάσκες.

 Παρότι τα τελευταία χρόνια, πρέπει να ομολογήσω, οι καπνιστές έχουν μειωθεί στη χώρα μας, οι Ελληνίδες παραμένουν οι πρώτες σε βαρύτητα καπνίστριες διεθνώς, όπως είχε προκύψει από στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ πάνω από 15.000 Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο από νόσημα που σχετίζεται με το κάπνισμα!

«Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» λέει η σοφή παροιμία. Στην περίπτωση του καπνίσματος, παραφράζω τη ρήση σε «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και κρατική αδιαφορία»…

Να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε, για όσο μπορείτε ακόμα…

Γιώργος Μεσσάρης

 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από την εξοργιστική, κανιβαλίστικη και απαράδεκτη σφαγή φαλαινών και δελφινιών στις Νήσους Φερόες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SEA SHEPHERD).

    • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: [email protected]

 

  • Μία από τις τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img