Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΑΛΕΞΗ, ΕΝΑ ΜΕ ΦΤΑΝΕΙ!

ΑΛΕΞΗ, ΕΝΑ ΜΕ ΦΤΑΝΕΙ!

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Συνεργάτη Ομογενειακών ΜΜΕ

Άς …γυρίσουμε λίγο πίσω. Στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων για την αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για να δούμε πως άλλα λένε οι πολιτικοί, άλλα καταλαβαίνουν, ατομικά οι πολίτες. Παρακολούθησα από κοντά αρκετές συγκεντρώσεις μερικών κομμάτων. Όπως το κάνω πάντοτε. Θυμάμαι ότι πολλές φορές κάποιοι ψηφοφόροι λένε στους πολλά υποσχόμενους (πολλά από αξία και από αριθμό υποσχέσεων) « ένα να κάνεις από όσα λες, εγώ θα σε ψηφίσω». Δεν είχα όμως κάμει ποτέ σχετικό ρεπορτάζ ανάμεσα στους τόσο ολιγαρκείς, κάτι που έκανα πριν τις πρόσφατες εκλογές. Και διεπίστωσα το εξής απλό σε ομιλίες του κ. Τσίπρα: Όταν ένας φώναζε « Αλέξη ένα από όσα λες, ένα να κάνεις, εμένα μου φτάνει» είχε στο μυαλό του αυτό που εκείνος ζητούσε. Για να μην αναφερθώ σε ονόματα και συγκεκριμένες επιθυμίες, ας πούμε αυτός διάλεγε από τις δέκα υποσχέσεις που άκουγε, τη μία. «Είμαι απολυμένος, αφού θα με επαναφέρεις στην Υπηρεσία μου, θα σε ψηφίσω». Εδώ θέλω να κάνω και μια άλλη παρατήρηση, που θα αποτελέσει το ενδεχόμενο εμπόδιο να μπορέσει να τηρήσει ο σημερινός πρωθυπουργός την υπόσχεση. Ο άνθρωπος αυτός, στη συνομιλία που είχα μαζί του, μου διευκρίνισε ότι έχει απολυθεί διότι έχει κατηγορηθεί πως από τους 12 μήνες του έτους τους έξι δεν πήγαινε καθόλου στην Υπηρεσία του. Καταγόμενος από την Πελοπόννησο, πότε έλειπε για να μαζέψει τις ελιές του, πότε τα πορτοκάλια του, πότε….μην γράψω περισσότερα και δώσω λαβή αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων. Ένας άλλος όμως που έκανε την ίδια ακριβώς επίκληση στον Αλέξη, ήθελε το ακριβώς αντίθετο. Να εξυγιάνει τη Δημόσια Διοίκηση, να απολύσει εκείνους που πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, γιατί αυτός, μου το είπε ο ίδιος, είναι το μεγάλο κορόιδο, αφού δεν έχει ελιές και πορτοκαλιές. Αν δεν το κάνει αυτό ο Τσίπρας εγώ θα πηγαίνω στη καφετέρια για καφέ τρεις ώρες κάθε πρωί. Και αυτό το ένα που ζήτησε κι ο δεύτερος το έχει υποσχεθεί ο Τσίπρας. Και το αστειότερον, ότι οι δύο «εργάζονται» στην ίδια Υπηρεσία. Δέκα τέτοιες περιπτώσεις μιας….υποσχέσεως που αντικρούονται μεταξύ τους, αλλά που είναι δέκα συνολικά υποσχέσεις, πρέπει να ικανοποιήσει ο νέος πρωθυπουργός. Το διεπίστωσα περιφερόμενος κατά μόνας ανάμεσα στους ενθουσιασμένους ακροατές ίδιας ομιλίας. Ο κάθε πολίτης όμως, «εγώ μία του ζήτησα». Και την περιμένει.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img