Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΑνακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιλλινόϊς ''ΕΝΩΣΗΣ'' γιά την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιλλινόϊς ”ΕΝΩΣΗΣ” γιά την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο θάνατος στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, μετά από μάχη μηνών με την ”επάρατη”, του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, γέμισε με θλίψη τον Ελληνισμό, την Ομογένεια, το Σικάγο.
Ο Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα τον Αύγουστο 1939 και ενήλικας πρωτομετανάστευσε στην Σουηδία, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Σικάγο τον χρόνο 1964. Εγγονός του Δημήτριου Σπυρόπουλου, που είχε μεταναστεύσει στο Σικάγο τον χρόνο 1888, εργάστηκε σκληρά και κατάφερε να επιτύχει και να διακριθεί επαγγελματικά. Τα ονόματα του παππού και των άλλων της οικογένειάς τους που ήλθαν στην Αμερική, έχουν καταγραφεί στην ιστορία της πόλης του Σικάγου και συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες που υπάρχουν στο περίφημο μουσείο για
τους μετανάστες στο ‘Ελλις Αϊλαντ της Νέας Υόρκης.
Ο Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ”ΕΝΩΣΗΣ” γιά αρκετά χρόνια, συνιδρυτής του ”Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου”, Συντονιστής Σ.Α.Ε., πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Καλαβρυτινών κ.ά., έγραψε ιστορία στον απόδημο Ελληνισμό, αγωνιζόμενος γιά τα δίκαια της Ελλάδας και της Ομογένειας, γιά την ελληνόγλωσση Παιδεία, γιά την διάδοση του ελληνικού Πολιτισμού. Ευεργέτης και φιλάνθρωπος, βοήθησε οικονομικά πολλές Οργανώσεις, Ιδρύματα, Σχολεία και έχοντες ανάγκη, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Η πολύπλευρη
προσφορά του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου στην Ομογένεια και στο ελληνικό ‘Εθνος, αναγνωρίστηκε πολλαπλά και στην Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό.
Ο Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος, αγάπησε την Ομογένεια ως μέλος της, αγάπησε την Ελλάδα, ειδικά την αρχαία και ότι αυτή πρόσφερε στην οικουμένη, στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στον πολιτισμό. Ο Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος πρόσφερε στην Ομογένεια όσο λίγοι. Η απώλειά του, μας λυπεί αφάνταστα και μας καλεί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην την προτροπή του: ”Να βάλουμε στις Οργανώσεις μας νέους στην ηλικία ανθρώπους, που έχουν όραμα και μπορούν να δώσουν νέο ενδιαφέρον στον τρόπο συνεργασίας και
δουλειάς. Γιατί εμείς που έχουμε γεννηθεί στην Ελλάδα, συμβαίνει πολλές φορές να φέρνουμε μαζί μας τοπικισμούς, πάθη και άλλα, που δεν βοηθούν κανέναν”.
Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλλινόϊς ”ΕΝΩΣΗΣ”, αποχαιρετά με την πρέπουσα τιμή τον πρώην πρόεδρό της και ηγετικό στέλεχος της Ομογένειας, εκφράζοντας την οδύνη της γιά την απώλειά του. Και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην σύζυγο του εκλιπόντα, ‘Ερικα και στην κόρη τους Μαριάννα.
”Καλό ταξίδι Θεόδωρε”… Αιώνια η μνήμη σου… Σε ευχαριστούμε και σε ευγνωμονούμε γιά ότι πρόσφερες στον Ελληνισμό Σικάγου, στην Ομογένεια, στην Ελλάδα.
Σικάγο 26 Σεπτεμβρίου 2014
Γιά την Ομοσπονδία Ιλλινόϊς ”ΕΝΩΣΗΣ”
 

Βασίλης Ματαράγκας,                          Βάσια Δούμα

Πρόεδρος

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img