Thursday, May 30, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Άλλο ο «πρώτες», άλλο οι «τελευταίες» 100 ημέρες, Ανέστη!...

ΑΠΟΨΗ: Άλλο ο «πρώτες», άλλο οι «τελευταίες» 100 ημέρες, Ανέστη!…

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αυτοδιοικητικό «πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου

Υποθέτω ότι θα σας ξαφνιάσει σήμερα και ο τίτλος και ο υπότιτλος της λακωνικής μου παρέμβασης όπως ξαφνιάστηκα χθες απόγευμα όταν αισθάνθηκα ένα χέρι να ακουμπά στο πίσω μέρος του δεξιού μου ώμου και καθώς ενστικτωδώς γύρισα το κεφάλι μου διέκρινα χαμογελαστό τον φίλο μου Ανέστη, διαδικτυακό πλέον «αστέρι».

«Σε ξάφνιασα φίλε Γιώργο» μου είπε χαμογελαστός και συμφώνησα λέγοντας «σίγουρα το έκανες Ανέστη!..»

Βρεθήκαμε και πάλι εδώ στον «πεζόδρομο» της Κατερίνης, «θα συνεχίσω να ρωτάω αυτό είναι πεζόδρομος;» έως ότου πάρω κάποια απάντηση από κάποιον αρμόδιο να απαντήσει στην ερώτησή μου τοπικό, Δημοτικό ή Αστυνομικό «Άρχοντα»…

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου, θα μας ψήσει ο καύσωνας «Κλέων» και ήδη διαπιστώνω και εδώ στη γενέτειρά μου Κατερίνη και στη δεύτερη Πατρίδα μου Θεσσαλονίκη και σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες της Πατρίδας μας ότι συνεχίζει να ισχύει η «παλαιοκομματική» εντολή που υπαγορεύει στους τοπικούς και περιφερειακούς Άρχοντες:

Thanks for reading Hellenic News of America

«Κάντε έργα τις τελευταίες 100 ημέρες της θητείας σας για να εντυπωσιασθεί το πόπολο, συγνώμη, ο Λαός ήθελα να πω …»

«Γιώργο πως, πότε και από ποιόν προέκυψε εκείνος ο πολιτικός όρος που είναι γνωστός ως ‘το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών’ κάθε νέας τοπικής, περιφερειακής ή Εθνικής Κυβέρνησης;» με ρώτησε ο Ανέστης.

«Φίλε μου Ανέστη ιστορικά αποδίδεται στον Αμερικανό Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt και αφορούσε στο χρονικό διάστημα των 100 ημερών μεταξύ της ημέρας των Εθνικών εκλογών και της 4ης Μαρτίου του 1934 όταν ορκίστηκε ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Έκτοτε για κάθε νέο-εκλεγόμενο Αμερικανό Πρόεδρο το ερώτημα που αφορούσε τη θητεία του ξεκινούσε με την ανακοίνωση έργων των πρώτων 100 ημερών της τετραετούς θητείας του.»

The first 100 days: When did we start caring about them and why do they matter?

«Οι τελευταίες 100 ημέρες πού αναφέρονται και τι αφορούν;» με ρώτησε ο Ανέστης.
«Αυτές Ανέστη δεν αφορούν τις ΗΠΑ αλλά την Πατρίδα μας όπου οι τοπικοί και Περιφερειακοί Άρχοντες τρέχουν 100 μέρες πριν τις επόμενε εκλογές με χίλια για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι έκαναν το πλέον θεάρεστο έργο που θα μπορούσε να κάνει κάθε Δήμαρχος και κάθε Περιφερειάρχης…»

Και πριν προλάβει να σχολιάσει ο Ανέστης συνέχισα λέγοντας «Να μη ξεχνάμε Ανέστη ότι ο Λαός μας, όπως και κάποιοι άλλοι, αλλά όχι ΟΛΟΙ οι Λαοί, διαθέτουμε ‘κοντή μνήμη’ και ξεχνάμε απραξία, επιλήψιμες πράξεις και έργα που εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τη χρηστικότητα και για το κόστος τους αλλά και για έργα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν μέσα στην 4-ετία και εντυπωσιαζόμαστε με όσα γίνονται τις τελευταίες 100 μέρες της θητείας των ήδη εκλεγμένων…»

«Δηλαδή Γιώργο καθώς οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές είναι στις 8 Οκτωβρίου από την 1η Ιουλίου ξεκίνησαν ήδη αυτό που χαρακτηρίζεται ως 100 τελευταίες μέρες…»
«Σωστά μετράς και ήδη βλέπουμε και θα δούμε έργα και θα τρίβουμε τα μάτια μας, φίλε Ανέστη…»

«Χρήσιμα ή άχρηστα έργα Γιώργο;» ρώτησε χαμογελώντας με νόημα ο Ανέστης.

«Εντυπώσεις θα φάμε Ανέστη και χωρίς καμία κακία αλλά με καυστικό Αριστοφανικό χιούμορ εύχομαι ‘καλή χώνεψη’ μέχρι τις 8 Οκτωβρίου που θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε εν ενεργεία ή νέους υποψηφίους Δημάρχους…»

Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο…

***

*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, Συνταξιούχος καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img