spot_img
Tuesday, October 8, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
Featured Greek News«Για την Ομόνοια που χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται» Αθήνα,17/12  

«Για την Ομόνοια που χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται» Αθήνα,17/12  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ,  ο Γενικός Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Παππάς, πραγματοποίησε  περιοδεία και συναντήσεις με τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και σε πόλεις της Ελλάδος. Πέραν απ’ την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προτάσεις και οι προβληματισμοί σχετικά με την αναδιοργάνωση του πολιτικού φορέα εκπροσώπησης των Ελλήνων στην Αλβανία. Ο κ. Λεωνιδας Παππάς επισκέφθηκε την Κορυτσά (Παρασκευή 15 /12),

την Λάρισα (Σάββατο 16/12), την Αθήνα (Κυριακή 17/12) και τα Ιωάννινα  (Δευτέρα

18 /12)

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Στην Αθήνα η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε, ως προανεφέρθη  την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2017, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με ομιλητή τον Γενικό Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ και κεντρικό παρουσιαστή τον κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΙΑΚΟ, Αντιπρόεδρο.

Ο κ. Λιάκος , προλόγισε τον κ. Λ.Παππά, λέγοντας ότι :

«Είναι μία συνάντηση που θέλησε να έχει ο Γενικός Πρόεδρος της ¨ΟΜΟΝΟΙΑΣ¨ , με μέλη της Κοινότητάς μας  στην Αθήνα για 2 συγκεκριμένα πράγματα :

1) Μία γενικότερη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο , που , όπως γνωρίζετε είναι στην χείριστη κατάσταση. Μία αναλυτική εικόνα θα μας παρουσιάσει ο Πρόεδρος, κ. Λ.Π.

2) Η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει  και που ο Πρόεδρος έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει οπωσδήποτε να ευοδωθεί,  για την πολυπόθητη Αναδιοργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι καταστάσεις είναι κάτι χειρότερο από οριακές .

 

Στην συνέχεια,  ο λόγος δόθηκε στον Γενικό Πρόεδρο της ¨ΟΜΟΝΟΙΑΣ¨ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την προσέλευσή τους και  είπε (περιληπτικά) τα εξής :

«    Πριν από 3 χρόνια, όταν διεκδίκησα την Προεδρία, είπα ότι η ¨ΟΜΟΝΟΙΑ  είναι ένα *¨σπίτι¨, είναι όμως και *  ¨μαγαζί¨ :   είναι ένα  σπίτι που ιδρύθηκε πριν 27 χρόνια για να στεγάσει τις ελπίδες του Β.Η.κού Ελληνισμού, όλους του Έλληνες Β.Η.τες και τα προβλήματα που έχει η δική μας κοινότητα. Είναι όμως και ¨μαγαζί¨ , γιατί, όταν διαχειρίζεσαι εξουσία, έχεις Υπουργεία, Περιφέρειες, Δημαρχεία , άλλες μορφές εξουσίας και συναλλαγής με το κράτος.

Στα τρία τελευταία χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΜΟΜΟΙΑΣ  ήμουν αφοσιωμένος 100% στο να κτίσουμε το σπίτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξεκινώντας πρώτα από τα Γραφεία, να δώσουμε ζωή ότι να έχουμε μία παρουσία στο Διαδίκτυο, που για κάποιους μπορεί να φαίνεται ασήμαντη. Ὀμως,  κάθε είδηση που αναρτούμε, ένα πρόβλημα που βγάζουμε, οι επισκέπτες και  αυτοί που βλέπουν την κάθε είδηση είναι 5-10 χιλιάδες. Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας που είναι επάνω στην ιδιαίτερη πατρίδα, εφόσον αυτοί  δεν έχουν αυτήν την  πρόσβαση για την ενημέρωση , μέσω μίας εφημερίδας η οποία λειτούργησε για αρκετούς μήνες αλλά μετά δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τη ν έκδοση

—————-

* Λέγοντας «ΣΠΙΤΙ», εννοεί τις εσωτερικές σχέσεις που συνδέουν τα μέλη της  Β.Η.κής Κοινότητας μεταξύ τους,  και «ΜΑΓΑΖΙ», τους εκάστοτε  εξωγενείς παράγοντες  που καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί η ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨

——————–

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκα να αντιμετωπίσω σε αυτήν την τριετία ήταν το περιουσιακό, το οποίο πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και στα αλβανικά και στα ελληνικά ΜΜΕ, εξαιτίας του  προβλήματος  της Χιμάρας  Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο εκεί. Στους  Δήμους Φοινίκης και Δρόπολης  έχουν δοθεί  σχετικά μεγάλες εκτάσεις σε απογόνους πρώην αγάδων, σε σύγκριση με την φυσική έκταση των Δήμων αυτών.

Σαν ΟΜΟΝΟΙΑ,  φτιάξαμε μία αναλυτική έκθεση για το περιουσιακό ζήτημα στην Αλβανία. για αυτά που συμβαίνουν στις δικές μας περιοχές,  την οποίαν είχα παραδώσει εγώ ο ίδιος στον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος, οφείλω να ομολογήσω, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία.

και κατέθεσε αυτήν την έκθεση στην Κομισιόν.  Και ενώ από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Αλβανία αναμενόταν να πάρει  ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ, τελικά δεν την πήρε, μόνο χάρη στο πρόβλημα του περιουσιακού ζητήματος της ΕΕΜ.

Όπως μου εξήγησε ο ΥΠΕΞ, τα δύο μεγάλα βήματα για να μπει η Αλβανία στην ΕΕ είναι

α)το καθεστώς της υποψήφιας, που είχε πάρει παλαιότερα η Αλβανία , και β) όταν τελικά εντάσσεται . Τα ενδιάμεσα στάδια, γενικώς,  δεν θεωρούνταν κάτι το σημαντικό. Και όμως, το ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ σταμάτησε την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ..  Για το θέμα της Χιμάρας υπήρξε μεγάλη βοήθεια και από τις ΗΠΑ  και από την Ευρώπη, εκ μέρους της Υπουργού της Σουηδίας . Λόγω αυτής της πίεσης, το  Πρωτοδικείο της Αυλώνας ακύρωσε το σχέδιο για το κέντρο της πλατείας της Χιμάρας, όπου προέβλεπε την κατεδάφιση κάποιων σπιτιών .

Τα σπίτια που είναι να κατεδαφισθούν είναι γύρω στα 20, στη Χιμάρα. . Ο Ράμα στους ξένους παρουσιάζει κάποια 4 -5 κτίρια   που είτε είναι πάνω σε πεζοδρόμιο ή είναι άσχημα χτισμένα κάπου και θα έπρεπε να κατεδαφισθούν. Τα υπόλοιπα 15, όμως, είναι έγκλημα   πραγματικό, είναι ξεριζωμός ,είναι τυχοδιωκτισμός.  Δική μας πρωτοβουλία ήταν ξανά  να φωτογραφίσουμε και τις 20 περιπτώσεις, να φτιάξουμε σχέδια, να τα οριοθετήσουμε και εγώ, ως μηχανικός, δούλεψα πάνω στα σχέδια αυτά, για να πείσουμε τους ξένους και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.  Γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πείσουμε τον ξένο παράγοντα, επειδή τόσο ο Δήμαρχος  Χιμάρας, όσο  και το Δημοτικό Συμβούλιο που συμφωνεί με τις αποφάσεις του,  είναι εκλεγμένοι από τον λαό της Χιμάρας, και δεν πείθεται ο ξένος ότι εδώ γίνεται ένας ξεριζωμός του Ελληνισμού για να υφαρπάξουν τις περιουσίες.

Η Αλβανία  έφτιαξε έναν νόμο για τους στρατηγικούς επενδυτές (για επένδυση από 5 εκατομμύρια ευρώ και άνω.) και κάτι ανάλογο  υπάρχει και σε άλλες χώρες, δηλ . παρέχονται διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες  για να κάνουν επενδύσεις στο έδαφός τους . Και όταν η γη ανήκει στο αλβανικό κράτος  , του την δίνει με 1 ευρώ /1 δολ. το τ.μ.  Όταν η γη ανήκει σε ιδιώτη, επεμβαίνει το αλβανικό κράτος, παίρνει αυτήν την περιουσία από τον ιδιώτη, την  απαλλοτριώνει με την κρατική τιμή και την δίνει στον στρατηγικό επενδυτή.  Απαλλοτριώσεις  γίνονται σε όλον τον κόσμο, όταν είναι να γίνει ένα σημαντικό δημόσιο έργο.  Αλλά απαλλοτρίωση σε γη που ανήκει σε έναν ιδιώτη για να δοθεί σε άλλον ιδιώτη, μόνο στην Αλβανία συμβαίνει.  Ήδη, κινηθήκαμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ και κάναμε αρκετή προεργασία για να  προσβάλλουμε αυτόν τον νόμο , προσφεύγοντας στο Συνταγματικό  Δικαστήριο της Αλβανίας , ως αντισυνταγματικό. Όλες οι παραλίες της Χιμάρας προβλέπονται με αυτό το σχέδιο, ότι θα δοθούνε μόνο σε στρατηγικούς  επενδυτές.  Η παραλία της Χιμάρας  θεωρήθηκε ζώνη για στρατηγικές  επενδύσεις   και θα πρέπει να αποζημιωθούν και να φύγουν όλοι οι Χιμαριώτες , όσοι έχουν στην πρώτη γραμμή της θάλασσας οικόπεδα και θα αποζημιωθούνε με την κρατική τιμή (4.000 λεκ το τ.μ. , δηλ. κάτι λιγότερο από 3 ευρώ το τμ).

Τα αποτελέσματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  τα κρίναμε τα προηγούμενα χρόνια με τα αποτελέσματα που έπαιρνε το ΚΕΑΔ  Σημειωτέον ότι η  ΟΜΟΝΟΙΑ  είναι αυτή που ίδρυσε το ΚΕΑΔ, όταν βγήκε εκτός νόμου από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΜΠΕΡΙΣΑ , το 1992  και ίδρυσε ένα δικό της κόμμα. Και ενώ  αυτό το κόμμα που προέκυψε από την ανάγκη, εξελίχθηκε για μας σε κάτι πολύ θετικό : σε ένα κόμμα που είχε έδρα τα Τίρανα , που είχαν συνταχθεί σε αυτό το κόμμα και οι άλλες μειονότητες στην Αλβανία, όπως οι Μαυροβούνιοι , Σέρβοι, κάποιοι Βόσνιοι, Ρομά και μία κοινότητα ισχυρή των Βλάχων, που για τους δικούς τους λόγους δεν ήθελαν να ενταχθούν  στην ΟΜΟΝΟΙΑ  γιατί το βλέπαν ως κάτι πολύ εθνικιστικό , και μέσα στην αλβανική κοινωνία θεωρούσαν ότι ήταν πιο εύκολο να ενταχθούν στο ΚΕΑΔ. Υπήρχε  μία ΟΜΟΝΟΙΑ που έκανε την πολιτική  της ΕΕΜ στην βάση και υπήρχε ένα κόμμα αξιόλογο, με κύρος στα Τίρανα , εκπέμποντας μάλιστα και στην αλβανική κοινωνία ένα ήθος , και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε όλοι αυτό, άσχετα ποιες είναι οι σκέψεις μας .

Όλα τα μικρά κόμματα στην Αλβανία λειτουργούν ως δορυφόροι των μεγάλων κομμάτων. Και μάλιστα, τα ίδια τα μεγάλα κόμματα τα χρηματοδοτούνε, τα βοηθούνε, τα κρατάνε για να λειτουργούν σαν αμορτισέρ των μεγάλων κομμάτων, ότι κάποιοι δυσαρεστημένοι να πάνε στα μικρά κόμματα, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Σε αντίθεση με όλα αυτά τα μικρά κόμματα που πάντα διεκδικούσαν ένα κομματάκι εξουσίας, να πάρουνε κάτι και συνήθως οι Πρόεδροι αυτών των μικρών κομμάτων , όταν βγαίνανε κυβέρνηση, οι ίδιοι γίνονταν και υπουργοί , όλα αυτά τα κόμματα , εμείς στην αλβανική κοινωνία δείχναμε ένα ήθος  Το ΚΕΑΔ ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε φύγει από κυβερνήσεις διαφωνώντας για την πολιτική , είτε για λόγους που είχαν να κάνουν με τις ελληνο -αλβανικές σχέσεις , είτε γιατί  θίγονταν τα συμφέροντα του Β.Η.Ελληνισμού.  Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ δεν είχε γίνει ποτέ υπουργός , θέλοντας να κρατήσει αυτήν την απόσταση από την εξουσία, για να μην τον δεσμεύει  στις πολιτικές του τοποθετήσεις.   Υπήρχε και κάτι που αναγνωρίζονταν και από την αλβανική κοινωνία και το ΚΕΑΔ ως κόμμα έχαιρε τον σεβασμό , όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των Αλβανών συμπολιτών μας, που το έβλεπαν ότι είναι ένα κόμμα που έχει ήθος στον άγριο πολιτικό κόσμο της Αλβανίας,  και δεν είναι αρπακτικό, όπως είναι τα άλλα κόμματα .

Εμείς, πάλι, είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιους ‘’γυρολόγους’’ , που πήγαιναν από το ένα κόμμα στο άλλο, έρχονταν σε εμάς, ευελπιστώντας ότι θα τους δώσουμε κάποιες θέσεις, μετατρέποντας μας έτσι σε ένα είδος πολιτικού ‘’μίνι μάρκετ’’, πράγμα που βέβαια  δεν το θέλαμε  Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρήσουμε αυτό το ήθος και να πείσουμε τους συμπατριώτες μας  ότι δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την καρέκλα μας ή τον εαυτό μας, αλλά αγωνιζόμαστε για  κάποιες ιδέες , αγωνιζόμαστε για την ιδιαίτερή μας πατρίδα, αλλά δεν πείσαμε πάντα  την κοινότητά μας για αυτό το πράγμα, ή μάλλον , δεν φαινότανε αυτό το πράγμα.

Όταν γύρω υπήρχαν επιδιώξεις για θέσεις, υπουργεία, βουλευτική θέση ή κάτι άλλο, δεν ήταν εύκολο να πείσεις ότι και εμείς εδώ δεν είμαστε για την εξουσία, αλλά υπερασπιζόμαστε μία πατρίδα . Από τις προηγούμενες  τοπικές εκλογές , πρώτο μέλημά μου και μάλιστα εγώ πίστευα ότι μαζί με το νέο κόμμα που είχε δημιουργηθεί στην ΕΕΜ, το MEGA, υπεστήριζα μέχρι παρεξηγήσεως ότι, καθότι συμπολίτες μας, δεν θα έπρεπε να είμαστε διχασμένοι και  χωρισμένοι.  Θεωρώ ότι αντίπαλός μου δεν είναι ο συμπολίτης μου, αλλά το αλβανικό κράτος  και η αλβανική νοοτροπία, από τα  οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε  κάποια πράγματα. Στις τελευταίες τοπικές εκλογές, το ΚΕΑΔ ερχόταν από μία θέση  ισχύος , γιατί είχε όλες τις επαρχίες δικές του, όμως δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε μία κοινή πλεύση μεταξύ μας.

Η νέα Διοικητική  Διαίρεση δίνει μια τεράστια δυναμική, τουλάχιστον στις περιοχές Δρόπολης και Αργυροκάστρου, με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.  Στα πλαίσια της αποκέντρωσης, η τοπική αυτοδιοίκηση  στην Αλβανία παρέχει μεγάλη εξουσία, Οι δήμοι έχουν τεράστιες αρμοδιότητες, στα πλαίσια της αποκέντρωσης. Για μένα, οι δημοτικές εκλογές είναι τεράστια πρόκληση και είναι η ευκαιρία που έχουμε, αν θέλουμε ν α κρατήσουμε τον τόπο μας, να πάρει κάποια ανάπτυξη και να έχει συνέχεια.

Στις βουλευτικές εκλογές, το κλίμα ήτανε πάρα πολύ ρευστό. Ως Έλληνες, θα έπρεπε  να επιδιώξουμε μία ενότητα ξανά , να κάνουμε ένα ισχυρό κίνημα Ελληνισμού, Στις βουλευτικές εκλογές  ο  νόμος σου επιβάλει να ενταχθείς σε μία συμμαχία .  Αν πηγαίναμε ως Έλληνες,  όλοι μαζί ενωμένοι,  θα είμαστε οι πιο περιζήτητοι σύμμαχοι, όπως ήταν οι Τσάμηδες στις εκλογές του 2016, επειδή ήταν μία συσπειρωμένη κοινότητα. Εμείς, δυστυχώς, δεν είχαμε μια τέτοια συσπείρωση, αλλά και ψηφίστηκαν από εμάς άτομα που προσπαθούν να σβήσουν τον Ελληνισμό.

Είχαμε ανακοινώσει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ  χρειάζεται καινούργιο καταστατικό, που πρέπει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και στην νέα Διοικητική  Διαίρεση και με αυτό να περάσουμε ένα μήνυμα στους  συμπατριώτες μας και να νοιώσουνε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι κτήμα κανενός, αλλά είναι ένα κεκτημένο της Κοινότητάς μας. Διαθέτει ανθρώπους –σύμβολα που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν και έχουν κερδίσει τον θαυμασμό, πέρα από τα σύνορα.  Εγώ προτείνω ξεκάθαρα ότι στις επόμενες εκλογές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να στηθούν  κάλπες, όπου θα καλείται ο καθένας Β.Η.της, που θέλει να συμμετέχει για την εκλογή του Προέδρου ή των οργάνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Παλαιότερα, πιστεύαμε ότι οι συμπατριώτες μας που ήρθαν στην Ελλάδα, θα κάτσουν λίγα χρόνια , θα δουλέψουν , θα αποκτήσουν κάποια χρήματα, θα επιστρέψουν   στη ιδιαίτερη πατρίδα και θα χτίσουν στον τόπο μας. Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να γυρίσουν όλοι και αν ένα μέρος δεν επιστρέψουν ο Ελληνισμός εκεί θα σβήσει. Το ποσοστό όμως των Βορειοηπειρωτών που έχουν φύγει είναι πάνω από 85% και η ΟΜΟΝΟΙΑ  δεν μπορεί να σταθεί , θεωρώντας ότι η κοινότητα και αυτοί που θα αποφασίζουν για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αυτό το 15%. Όσοι Β.Η.τες που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να  μεταφέρουν και στα παιδιά τους ότι η ρίζα τους είναι στην Β.Ηπειρο. Το παρήγορο είναι ότι αυτοί που μένουν στην Ελλάδα ανεβαίνουν στην Β.Ηπειρο κατά τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί έχουν εκεί ένα σπίτι που το συντηρούν. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα με αυτούς που έχουν σπίτι σε ακριτικά χωριά και οι ίδιοι μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά, για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το σπίτι, πρέπει να ενισχυθούν αυτοί που θέλουν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα. Είναι ύψιστο εθνικό χρέος να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε, στην ιδιαίτερη πατρίδα.

Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε αρχαιρεσίες, αλλά αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο για διάλογο και για την σύναξη του νέου  καταστατικού. Κάποια στιγμή θέλουμε να έρθουμε σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο . Αύριο το πρωί (18/12), θα δω τον ΥΠ.ΕΞ. κ. Νίκο Κοτζιά και θα ζητήσω και την δική του στήριξη. Σύντομα θα έχετε ανακοινώσεις».

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό (ερωτήσεις, απαντήσεις, τοποθετήσεις). Μεταξύ των παρευρισκομένων ηταν οι κ.κ. ΜΠΑΜΠΗΣ  ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ:  Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών,  ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών,

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Στέλεχος του ΚΕΑΔ, πρώην Υφυπουργός ,  ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΑΤΡΟΥ : Εκδότης της Εφημερίδας ¨ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΧΑΣ :  Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών, ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΕΡΔΙΚΗΣ : Μέλος της Κ.Α.Β.Η., κ. α.

                                                                                  ΘΩΜΑΪΣ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img