Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για επίσκεψη Εμ. Μακρόν «Αξιοπιστία, Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη οι αξίες που καλούμεθα να υπηρετήσουμε για Ευρώπη και Ελλάδα»

«Η έλευση Μακρόν και το πολιτικό μανιφέστο που κατέθεσε χθες στην Πνύκα, είναι ύμνος στην ελευθερία, ωδή στη δημοκρατία και ανάληψη ευθύνης για την Ευρώπη του μέλλοντος, την Ευρώπη της ευημερίας. Ένας μεταρρυθμιστής κεντρώος, πρώην Υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας.

Για μια Ευρώπη που επιστρέφει στην πολιτική αφήνοντας πίσω τον εθνολαϊκισμό, τη δημαγωγία, το νεποτισμό, την οικογενειοκρατία και την αφήγηση της χρεοκοπίας. Με πολιτικούς και πολιτικές, θεσμούς και διαδικασίες άμεσης και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών βασισμένες στην ειλικρίνεια και την αξιοπιστία.

Για την Ευρώπη που πρέπει να ανταγωνιστεί παγκόσμια, να στηριχτεί στη νέα γνώση, να εμβαθύνει τη δημοκρατία της και να δώσει νέα πνοή στο κράτος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Για την Ευρώπη του ενιαίου Ταμείου Απασχόλησης κι Επενδύσεων, του κοινού Υπουργού Οικονομικών και του Κοινοβουλίου της Ευρωζώνης.

Ήρθε η ώρα κι εμείς οι Έλληνες να δούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας, το ρόλο της στην Ευρώπη. Αξιοπιστία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι προτεραιότητες και οι αξίες που υπηρετούμε σε ένα νέο σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά».