Subscribe Now!

 

Tuesday, June 22, 2021

Εθνομηδενιστές, προσκυνημένοι και… ΣΤΑΡ!

Leonidas Koumakis
Leonidas Koumakis
Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA). The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αύριο ίσως είναι πολύ αργά… 

Είχα τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι «πρέπει να αλλάξουμε μυαλά» για να σώσουμε τον ταλαίπωρο πλανήτη μας. Δύο τρεις μέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν στοιχεία που...

Turkey’s Long Persecution Against Pontian Christians

By Uzay Bulut In the Turkish city Trabzon, where few Christians are left, St. Maria Catholic Church has suffered its second attack this year. A...

Ο στρίγκλος που έγινε για λίγο αρνάκι 

«Δεν θέλω να συναντηθώ με τον Κυρ. Μητσοτάκη γιατί οι Έλληνες σκότωσαν πρόσφυγες. Τα σύνορά μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό...

Church Forgives $3.5 Million Medical Debt for 2,200 Families

The Saints Constantine and Helen Greek Orthodox Church in Webster, MA is culminating its centennial celebration by giving back in a major way. It...

The Genocidal Birth of Modern Turkey

By Dr. Robert Zaller, Professor The word “genocide,” describing the systematic physical or cultural destruction of a people, was coined in 1944 by a lawyer,...

Two sad remembrances from Greek history

By Very Reverend Nektarios Cottros, Presiding Priest, Saint George Church, Piscataway, NJ, Metropolis of New Jersey  Special to the Hellenic News of America The month of...

Συμμετοχή της Hermes Expo International σε virtual event για την Ελληνική- Κυπριακή Γαστρονομία, τον Τουρισμό και το Επιχειρείν

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία. Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν» διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ25 «Άγιος Ανδρέας»...

Η σημερινή Ελλάδα, διακόσια χρόνια μετά την αποτίναξη της οθωμανικής τυραννίας,  αντιστέκεται αποτελεσματικά απέναντι σε ένα λυσσαλέο και καθημερινό υβριδικό πόλεμο των ισλαμιστών και των φασιστών που ελέγχουν την σημερινή τουρκική εξουσία. 

Δέχεται καθημερινά αφόρητες προκλήσεις από νέο-οθωμανούς φασίστες οι οποίοι πάσχουν από την τρέλα του μεγαλείου και της «υπαγορεύουν» διαρκώς όρους που ονειρεύονται: Να αποστρατικοποιήσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ώστε να καταστεί εύκολη λεία της καραδοκούσας στα Μικρασιατικά παράλια τουρκικής «Στρατιάς του Αιγαίου», να διαγράψει πλήρως το ισχύον Διεθνές Δίκαιο και να «συζητήσει» μαζί τους τον τρόπο που θα τους χαρίσει τον εθνικό της πλούτο και την εθνική της κυριαρχία, να σταματήσει αμέσως τους εξοπλισμούς, να προσέχει τον τρόπο που απευθύνεται στην Τουρκία μη τυχόν και παρεξηγηθεί, να ζητάει άδεια πριν οποιαδήποτε εργασία αφορά το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος, να σταματήσει την δημιουργία συμμαχιών με διάφορες χώρες γιατί «Ούτε οι ΗΠΑ ούτε άλλα κράτη μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από την οργή της Τουρκίας» όπως μας «προειδοποιεί» ο σύμβουλος του Ρ.Τ. Ερντογάν Χακί Καζίν (4 Μαρτίου 2021).

Δυστυχώς, μέσα σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο δρουν εθνομηδενιστές και προσκυνημένοι κάθε μορφής και κατηγορίας. Τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται προνομιακά με το εάν έφαγε ή δεν έφαγε το φαγητό του ένας μεθοδικός, ύπουλος και ψυχρός δολοφόνος πολλών συνανθρώπων μας ή πόσα άτομα βίασαν αισχροί παιδόφιλοι ή διάσημοι σεξομανείς καλλιτέχνες. Υπάρχουν επώνυμοι καθηγητές που βλέπουν ακόμα «συνωστισμό» στην παραλία της Σμύρνης το 1922 ή πιθανό τουρκικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κατοίκων σε ελληνικό νησί το 2021, υπάρχει και κάποιος που περιφέρεται σε κεντρική ιστοσελίδα και περιφερειακές τηλεοράσεις (μήπως με χρήματα της  ΜΙΤ😉 επιμένοντας να μας πείσει πόσο «αναπόφευκτη» και πόσο «ωφέλιμη» είναι η ένταξή μας στην σφαίρα επιρροής της «μεγάλης Τουρκίας»! Υπάρχουν ακόμα ανώνυμοι «καθηγητές» που ωραιοποιούν την τουρκοκρατία και την παρουσιάζουν ως μία ήπια περίοδο με «ανεκτικότητα» και «ελευθερίες», μαθαίνοντας κάλπικη ιστορία στα παιδιά και στα εγγόνια μας. 

Η σημερινή «μεγάλη Τουρκία» κρατάει φυλακισμένους, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τους περισσότερους δημοσιογράφους στον κόσμο –  δεύτερη χώρα στον κατάλογο η πολλαπλάσιου πληθυσμιακού μεγέθους Κίνα. Η φίμωση όμως της ελευθερίας του τύπου τι σημασία έχει για εθνομηδενιστές και προσκυνημένους; Ο «ανθρωπισμός» τους εξαντλείται στις χρυσοφόρες ΜΚΟ που ρυθμίζουν τον εποικισμό της Ελλάδος με πληθυσμούς από την  Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των παντουρκιστών και -δυστυχώς όπως φαίνεται- των Γερμανών συμμάχων τους.

Υπάρχει βέβαια και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ το έτος 2018 εξασφάλισε μια σαχλή και πάμφθηνη (σύμφωνα με τις ανάγκες του σεναρίου), τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» η οποία διαχωρίστηκε σε χίλια περίπου επεισόδια.

Επί δύο χρόνια (2019 και 2020) ο σταθμός μετέδιδε καθημερινά μέσα σε κάθε επεισόδιο της σειράς και ανεξάρτητα από την τηλεθέαση που είχε, ένα τσουνάμι από  τριάντα με σαράντα (τουλάχιστον) διαφημιστικά μηνύματα – με ελάχιστες εξαιρέσεις εορταστικών ημερών. Επί πλέον, ολόκληρη η τηλεοπτική σειρά υπάρχει προ πολλού στο διαδίκτυο από το πρώτο μέχρι και το απίστευτα ανόητο τελευταίο επεισόδιο, εντελώς δωρεάν! 

Δηλαδή, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ μεταδίδει καθημερινά στους τηλεθεατές του όχι μόνο μια τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» αλλά και μια τηλεοπτική σειρά που υπάρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο μέχρι και το τελευταίο (αφόρητα σαχλό) επεισόδιο κατά την διάρκεια του οποίου μια (υποτίθεται) τραυματισμένη από πυροβολισμό μεγάλη κυρία, χοροπηδάει σαν νεαρή παιδούλα για να εκδικηθεί μετά από τριάντα χρόνια την «κλοπή» του συντρόφου της: Πυροβολεί θανάσιμα την πιο συμπαθητική γιαγιά της σειράς (Ματζιντέ), τραυματίζει βαριά τον γιό της (Κερέμ) και ελαφριά τον Μαχίρ (γιό της «δολοφόνου» και τέταρτο διαδοχικά σύζυγο της Μελέκ). Φυσικά (ω του θαύματος), η πρωταγωνίστρια (Ελίφ) με την τηλεοπτική μαμά της (Μελέκ), είναι συμπτωματικά παρούσες στην τελευταία αιματηρή σκηνή. Σε μια τηλεοπτική σειρά «κατάλληλη» για παιδιά άνω των 8 ετών…

Η πάμφθηνη τηλεοπτική σειρά που, όπως είναι λογικό, εξασφαλίστηκε σε «ανταγωνιστική τιμή» και αποσβέστηκε ταχέως, άφησε από ένα σημείο και μετά, στον σταθμό τηλεοπτικό χρόνο πενήντα περίπου λεπτών χωρίς κανένα κόστος παραγωγής. Όσα διαφημιστικά μηνύματα έπεφταν, ήταν κέρδος για τον σταθμό χωρίς κόστος παραγωγής. 

Η κήρυξη επιθετικού και απροκάλυπτου υβριδικού πολέμου από τους τούρκους ισλαμιστές με την θρασύτατη απόπειρα κλοπής ελληνικού εθνικού πλούτου με το «Τουρκο-λυβικό μνημόνιο» (Νοέμβριος 2019), την απόπειρα εισβολής άτακτων βασιβουζούκων στον Έβρο (Φεβρουάριος 2020), την απόπειρα αποστολής κύματος «μεταναστών» σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου συνοδεία τουρκικών ακταιωρών (καλοκαίρι 2020) και τις βόλτες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Οκτώβριος 2020), σε συνδυασμό με το καθημερινό λεκτικό bullying των Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, οδήγησε στην διακοπή, ολοκλήρωση ή ματαίωση παλαιών και νέων τηλεοπτικών σειρών τουρκικής προπαγάνδας από όλους τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Όλους, εκτός από έναν: Τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

Η σταδιακή όμως ευαισθητοποίηση των διαφημιζομένων και η ολοένα και ισχυρότερη απαίτηση εξαίρεσης διαφημιστικών μηνυμάτων πολλών εταιριών από την μετάδοση τους κατά την διάρκεια της μειωμένης τηλεθέασης τηλεοπτικής σειράς τουρκικής προπαγάνδας, οδήγησε τον μήνα Μάρτιο του 2021 στην μείωση των διαφημιστικών μηνυμάτων που μεταδόθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2021) κατά 32,7%.

Τον Μάρτιο λοιπόν του 2021 μεταδόθηκαν συνολικά τριακόσια δέκα τρία διαφημιστικά μηνύματα μέσα στην τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, έναντι τετρακοσίων εξήντα πέντε διαφημιστικών μηνυμάτων που μεταδόθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021. 

Οι εταιρίες που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη των πελατών τους τον μήνα Μάρτιο προκειμένου να μεταδώσουν διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ  περιορίστηκαν σε πενήντα έναντι ενενήντα τεσσάρων του αμέσως προηγούμενου μήνα.  Όλες ανεξαιρέτως οι εταιρίες και τα προϊόντα/υπηρεσίες που διαφημίστηκαν τον Μάρτιο 2021 βρίσκονται εδώ). 

Η εταιρία που μετέδωσε τα περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα τον Μάρτιο ήταν μια εταιρία τηλεπωλήσεων με δίλεπτες διαφημίσεις οι οποίες παρουσιάζουν κάπως «περίεργες» προσφορές, όπως π.χ. αν αγοράσετε ένα προϊόν και πληρώσετε 19,99 Ευρώ, παίρνεται μαζί και ένα άλλο προϊόν αξίας 19,99 σαν δώρο, καθώς και επιπλέον, έξτρα δώρο… «μεγάλης αξίας»! Πρόσφατα υπήρχε δίλεπτη, καταιγιστική διαφήμιση για τα «270 τελευταία τεμάχια» ενός προϊόντος, αλλά το κόστος διαφήμισης ξεπερνούσε θεαματικά την συνολική αξία πώλησης των «τελευταίων» 270 τεμαχίων μαζί! 

Όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες δίλεπτες τηλεπωλήσεις (Τηλεφωνήστε τώρα… καταπληκτική προσφορά…), μεταδίδονται ανάμεσα σε Pampers, Always, Lenor ή Ariel (κάποιες πολυεθνικές όπως η Procter & Gamble δεν καταδέχονται ούτε να κοιτάξουν τις εθνικές ευαισθησίες των πελατών τους) και της εταιρίας διανομών ΒΟΧ η οποία δίνει την εντύπωση πως κέρδισε «Λαχείο Συντακτών» με την σχεδόν καθημερινή διαφημιστική της παρουσία στην σαχλή τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ. 

Οι πέντε κορυφαίες σε διαφημιστικά μηνύματα εταιρίες που «τροφοδότησαν» την τουρκική προπαγάνδα με το 61% του συνόλου των διαφημίσεων μηνός Μαρτίου 2021,  ήταν οι εξής:

TΟΡ 5 ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΑΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 

Α/Α

Εταιρία

Αρ. διαφημίσεων

1

Diamant (Δίλεπτες τηλεπωλήσεις διαφόρων προϊόντων)

92

2

Procter & Gamble Ελλάς Μ.Ε.Π.Ε.

43

3

Center Plus (Δίλεπτες τηλεπωλήσεις)

22

4

Box food for your mood

21

5

Ferrero Ελλάς

13

Πηγή: Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών Σειρών ΙΗΑ

Η μοναδική εταιρία που συμπλήρωσε μέσα σε μια εβδομάδα του μηνός Μαρτίου 2021 πέντε διαφημιστικά μηνύματα (εξαιρούνται τηλεαγορές, τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις κοινωνικής μέριμνας) βρίσκεται στην  ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ που ακολουθεί:

 

Tο Ιnternational Hellenic Association – I.H.A. (https:/professors-phds.com/), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, 4.000 περίπου μέλη Ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο και με καταστατικό σκοπό την εθελοντική υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού. 

Το Ι.Η.Α. απευθύνει για πολλοστή φορά  έκκληση προς τις εταιρίες που παρέχουν διαφημιστική υποστήριξη στην τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων την τουρκική σειρά. 

Όταν έχουμε απέναντι μας μια χώρα με διακηρυγμένο στόχο την ανασύσταση οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον 21ο αιώνα, με συνεχείς απειλές, εκβιασμούς και υβριδικό πόλεμο πολλών μορφών, είναι εντελώς απαράδεκτο να πληρώνουμε από την τσέπη μας σαχλές τηλεοπτικές σειρές τουρκικής προπαγάνδας σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα! 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ κάνει την δουλειά του, όπως νομίζουν οι διευθυντές, τα στελέχη και οι μέτοχοι του.

Εμείς όμως σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών, θα πρέπει να κάνουμε την δική μας δουλειά. Η δύναμη που μας παρέχουν η συσκευή επιλογής καναλιών (τηλεκοντρόλ) και η αγοραστικές επιλογές που κάνουμε, είναι ανυπολόγιστη. Θα μπορούσαμε δηλαδή:

  • Να μην παρακολουθούμε κανένα πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ μέχρι να σταματήσει την καθημερινή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι. Υπάρχουν πέντε ακόμα ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και τρείς της κρατικής  ΕΡΤ που μπορούν να ικανοποιήσουν το σύνολο σχεδόν των απαιτήσεων μας. 
  • Να μην αγοράζουμε κανένα προϊόν και καμιά υπηρεσία των εταιριών που επιμένουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη των πελατών τους για να πληρώσουν διαφημιστικά μηνύματα στην μοναδική τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας. Δείτε τις πενήντα εταιρίες και τον αριθμό των διαφημιστικών μηνυμάτων που πλήρωσε η κάθε εταιρία στην τουρκική σειρά τον μήνα Μάρτιο 2021: Βρίσκονται όλες εδώ.

Μην αδιαφορείτε και μην επαναπαύεστε. Αξιοποιήστε την τεράστια δύναμη που έχετε. Εκφράστε και εσείς την αντίδραση σας συμβολικά και αποτελεσματικά!

Σημειώσεις: (1) Εάν επιθυμείτε να διαμαρτυρηθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού ([email protected](2) Στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ δεν συμπεριλαμβάνονται προϊόντα τηλε-πωλήσεων, τηλε-αγορών, διαφημίσεις κοινωνικής φροντίδας καθώς και συγκυριακές διαφημίσεις όπως δημόσιες εγγραφές κ.α. (3)  Τα προϊόντα / υπηρεσίες που συμπληρώνουν μέσα στον ίδιο μήνα τρείς εβδομάδες χωρίς καμιά διαφημιστική παρουσία, αφαιρούνται αυτόματα από την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ. (4) Η επόμενη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ μηνός Απριλίου, θα εκδοθεί την Κυριακή 2 Μαΐου 2021.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/21

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
[email protected]

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!