Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕπαφές της angel investor, Μαρίνα Χατζοπούλου στη Θεσσαλονίκη  

Επαφές της angel investor, Μαρίνα Χατζοπούλου στη Θεσσαλονίκη  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης είχε η ειδική σε θέματα επενδύσεων καινοτομίας, Μαρίνα Χατζοπούλου. Ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνοαμερικανίδα angel investor είχε συνάντηση με επιχειρηματίες του ευρύτερου βορειοελλαδικού τόξου, οι οποίοι ειδικεύονται στην πρωτογενή παραγωγή καινοτόμων υλικών και ηλεκτρονικών ενώ παρείχε συμβουλές για επιτυχημένες τακτικές προσέλκυσης επενδύσεων στα μέλη των startup που συμμετείχαν στον κύκλο του THESSMART INNOHUB II της ΑΖΚ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. «Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κάθε λέξη και κάθε αριθμός που χρησιμοποιείτε, αποτελούν τεκμηριωμένα στοιχεία της πρότασης που παρουσιάζετε», συμβούλευσε μεταξύ άλλων η κ. Χατζοπούλου, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των επιχειρηματικών τους ιδεών (pitching). Στο πλαίσιο της παραμονής της στη Θεσσαλονίκης, η κ. Χατζοπούλου είχε επαφές με την τοπική πολιτική ηγεσία, όπως μεταξύ άλλων με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Επιπλέον, η κ. Χατζοπούλου επισκέφτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ενημερώθηκε σχετικά με τα επιχειρηματικά εγχειρήματα των ερευνητικών ομάδων στους τομείς της φυσικής, της βιολογίας, της ιατρικής, της νανοτεχνολογίας και της αεροπλοΐας. Στo Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η γεννημένη στη Βοστώνη από Έλληνες γονείς επιχειρηματίας εξέφρασε την πρόθεση της να προωθήσει τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από ερευνητές του Κέντρου και της συστάδας επιχειρήσεων καθαρής ενέργειας CHORUS σε βιομηχανικούς εταίρους και επενδυτικά σχήματα των ΗΠΑ ενώ πρότεινε και την ανάπτυξη συνεργασιών με το MIT Enterprise forum of Greece. Κατά την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN, η κα. Χατζοπούλου ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προϊόντα και τις εφαρμογές που προκύπτουν από την αξιοποίηση των ερευνητικών του εγκαταστάσεων, οι οποίες είναι από τις πιο κορυφαίες στην Ευρώπη. Τέλος, η κ. Χατζοπούλου επισκέφθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο, όπου η παρουσίασή της ενθουσίασε τους φοιτητές και το υπόλοιπο κοινό που την παρακολούθησε. «Καθήκον της ΑΖΚ είναι να συμβάλλει στην προβολή και εξωστρέφεια των δυνάμεων καινοτομίας της πόλης ώστε να βοηθήσει να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας έντασης γνώσης, διότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζουμε για να πετύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης,  Παντελής Αγγελίδης.
Ποια είναι η  Μ. Χατζοπούλου
Η κ. Χατζοπούλου είναι η ιδρύτρια διευθύνουσα σύμβουλος και πρωτοβάθμια επενδυτής στην εταιρία Z Corporation, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης. Επίσης διετέλεσε διευθύντρια του ομίλου GSI, έναν παραγωγό αξίας 300 εκ. δολαρίων για προϊόντα βασισμένα σε τεχνολογία λέιζερ και της Contex Holding, τον κορυφαίο κατασκευαστή σαρωτών μεγάλου μεγέθους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img