Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΗ αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα ήταν ένα ακόμη, μυστικό του...

Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα ήταν ένα ακόμη, μυστικό του μνημείου της Αμφίπολης

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το ψηφιδωτό με την παράστασή του,έχει αφήσει “‘αναυδη”
την επιστημονική κοινότητα

Αθήνα, Του Θανάση Μπολέτη
Τα νέα ευρήματα στον τύμβο στην Αμφίπολη Σερρών, που ανακοινώθηκαν σήμερα 16 Οκτωβρίου 2014, από το υπουργείο Πολιτισμού, έχουν προκαλέσει δέος, και σεβασμό στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι παραστάσεις του ψηφιδωτού εμφανίζουν και τρίτο πρόσωπο. Πρόκειται για την Περσεφόνη, η αρπαγή της οποίας έχει γίνει από τον Πλούτωνα, με ψυχοπομπό τον Ερμή. Πρόκειται, περί μίας τέλειας παράστασης η οποία, ουδείς ακόμη γνωρίζει, που θα οδηγήσει, καθώς οι αρχαιολογικές ανασκαφές, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι ειδικοί, και παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού ομιλούν, ότι πρόκειται περί ταφικού μνημείου, επιφανούς προσώπου.Οι εκτιμήσεις των αρχαιολόγων,συγκλίνουν στο γεγονός ότι πρόκειται για ταφικό μνημείο, της περιόδου πριν το 400, με 350 π.χ. Το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων εστιάζεται τώρα στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξερευνηθεί,Μάλιστα πολλοί ομιλούν, ότι υπάρχει ενδέχεται να υπάρχει και τέταρτος, θάλαμος, ‘οπότε το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, και της παγκόσμιας κοινής γνώμης, έχει ανέβει στα ύψη.Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού που διενεργούν τις ανασκαφές υπό την εποπτεία της Αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη, σε κάθε τους ερευνητικό βήμα, βρίσκονται μπροστά σε κάτι καινούργιο. Οι έρευνες αυτές πάντως γίνονται με μεγάλη προσοχή, καθώς στον τύμβο, πρέπει να γίνουν αναστηλώσεις που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ερευνητών.Οι ανακαλύψεις στον τύμβο της Αμφίπολης έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, και για το Μουσείο της Αμφίπολης. Το επισκέπτονται καθημερινά πολλοί τουρίστες, από πολλές χώρες του κόσμου.Το μυστικό πάντως που κρύβει τα ταφικό μνημείο δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί, όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού.Δηλαδή οι επιστήμονες αγωνιούν να μάθουν από τα ευρήματα ποίος, ή ποία ήταν ένοικος του ταφικού μνημείου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img