spot_img
Sunday, October 6, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
Featured Greek NewsΗ Κυρά Παναγιώτα από την Ρευματιά Μεσσηνίας έφυγε σε ηλικία 107 ετών....

Η Κυρά Παναγιώτα από την Ρευματιά Μεσσηνίας έφυγε σε ηλικία 107 ετών. Όρθια και Υπερήφανη. Εζησε δύο παγκοσμίους πολέμους και .ένα μεγάλο πόνο του εμφυλίου.          

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εφυγε από τη ζωή Όρθια και Υπερήφανη η Κυρά- Παναγιώτα Μπολέτη- Μυλωνά

σε ηλικία 107 ετών. Έζησε το δράμα δυο παγκοσμίων πολέμων, και τον πόνο ενός εμφυλίου. Μεγάλωσε 7 παιδιά τα οποία σπούδασε, ούσα η ίδια αναλφάβητη. Εν ζωή βρίσκονται σήμερα πέντε. ¨Εζησε και το πόνο του θανάτου δυο παιδιών της. Άντεξε…(!). Εχει 15 εγγόνια, και 15 δισέγγονα. Γεννήθηκε το 1910 στην Ρευματιά Μεσσηνίας και απεβίωσε μετά από επιθυμία της να μη μετακινηθεί από το σπίτι της. Επιθυμία της ήταν να πεθάνει στο «παραγώνι» της. Σπάνιες φορές ζήτησε βοήθεια γιατρού, ενώ εξαιρετικά λιτή ήταν η διατροφή της. Μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής της ήταν όρθια και μάλιστα με δύναμη ψυχής. Με έμφυτη την κοινωνικότητα της αλλά και την φιλοτιμία. Στο σπίτι της φιλοξενήθηκαν χιλιάδες άτομα τα οποία πάντα έβρισκαν την πόρτα ανοιχτή. Εντόνως θρησκευόμενη ακολουθώντας σε όλα τα βήματα της ζωής της την Ορθόδοξη Πίστη.Ο Σύζυγος της πέθανε πριν 25 χρόνια. Ο Μπάρμπα Σπύρος Μπολέτης. Έτσι τον γνώριζε ένας μεγάλος πληθυσμός της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Πολυσχιδής προσωπικότητα σε δύσκολές εποχές. Με γραμματικές γνώσεις σχολαρχείου, και πρόεδρος επί συναπτά έτη στο χωριό του. Διατηρούσε ένα μικρό καφενείο στο χωριό του. Η κυρά Παναγιώτα γαλουχήθηκε με την φτώχεια της εποχής, και έδεσε την κοινωνικότητα του συζύγου της, με την δική της ευπρέπεια. Το μικρό καφενείο του συζύγου της, ο «πλάτανος» ,του Μπάρμπα Σπύρου Μπολέτη ήταν ένα μικρό κοινοβούλιο. Από κει περνούσαν οι πάντες. Επιστήμονες Κουρασμένοι, Πεινασμένοι, και πολλοί άλλοι. Η Κυρά Παναγιώτα, και ούσα κουρασμένη, από τα χωράφια να αναθρέψει τα παιδιά της, πάντα πρόθυμη να δώσει τα πάντα για κάποιους που είχαν ανάγκη.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img