Wednesday, June 12, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΘεσσαλονίκη-86η ΔΕΘ: Στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla...

Θεσσαλονίκη-86η ΔΕΘ: Στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla Bin Touq Al Marri, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Κάλεσμα στον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ” Abdulla Bin Touq Al Marri, να συμμετέχουν στον προς προκήρυξη διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί εμπορευματικό κέντρο, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις -Σπυρίδων Γεωργιάδης.

Πρόκειται για μια έκταση 672 στρεμμάτων και σύμφωνα με μελέτη που έχει ήδη διενεργηθεί, η μετατροπή σε κέντρο logistics αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη κίνηση, καθώς το πρώην στρατόπεδο βρίσκεται πλησίον της Σίνδου και κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα άμεσης σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον λιμένα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως προσωρινός χώρος αποθήκευσης των προϊόντων που ξεφορτώνονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο και ως χώρος επεξεργασίας/συναρμολόγησης ή μεταποίησης των προϊόντων αυτών.

Το κάλεσμα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διάρκεια της υπουργικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσαν η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία με το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο, και με την ευκαιρία διοργάνωσης της 86ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τα ΗΑΕ.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός, εξέφρασε το θαυμασμό και σεβασμό του στα ΗΑΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα επιτεύγματα που κάνετε είναι μοναδικά» και υπογράμμισε την απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την οικοδόμηση μεταξύ τους ισχυρών σχέσεων. «Οι πολιτικές μας σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από άριστες», είπε.

Επισημαίνοντας ότι στον τομέα των επενδύσεων δύο χώρες «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι σε θέματα εμπορίου, ενώ η κατεύθυνση είναι «σωστή», ωστόσο τα νούμερα δείχνουν ότι «μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανερχόταν στα 300 εκατ. ευρώ το 2019, αυξήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ το 2021, «φέτος θα καταγραφεί ενίσχυση μεν, αλλά στόχος είναι αυτό να ξεπεράσει και τα 6 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της ΔΕΘ και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ είπε: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Πιστεύουμε στη σταθερότητα στην περιοχή, στην εκπαίδευση, στην επιστημονική πρόοδο, στην ψηφιακή τεχνολογία. Ελπίζω στις επόμενες δύο εβδομάδες να εντοπίσουμε εκείνα τα επιχειρηματικά πεδία που θα οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες δουλειές».

«Η πρώτη μου σκέψη όταν κληθήκαμε ως τιμώμενη χώρα στην 86η ΔΕΘ ήταν “πώς μπορούμε να ταιριάξουμε τις επιχειρήσεις μας;” και μετά αφού με τους συνεργάτες μου επιχειρήσαμε να καταλάβουμε πως λειτουργούν οι οικονομίες μας θέλη να εντοπίσω τα δυνατά και αδύναμα σημεία και να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αυτού Εξοχότητας, ο Abdulla Bin Touq Al Marri, λέγοντας «καταλήξαμε ότι το σοφό εκ μέρους μας θα είναι να επισκεφτούμε την Ελλάδα που διαπίστωσα ότι είναι μια όμορφη χώρα, με καταπληκτικούς ανθρώπους και νόστιμο φαγητό». Αναφερόμενος στους τομείς που οι δύο χώρες μπορούν να βρουν κοινό σημείο ενδιαφέροντος με αμφίδρομα οφέλη, υπογράμμισε-μεταξύ άλλων- αυτούς των κεραμικής βιομηχανίας, γεωργίας, τροφίμων και ποτών, άμυνας και αεροπορίας και logistics.

«Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε εμπορευματικά κέντρα και να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για να συνδεθεί η Ελλάδα με τα άλλα έθνη και τις άλλες πόλεις», επισήμανε χαρακτηριστικά και λέγοντας ότι τα ΗΑΕ έχουν το υψηλότερο εμπόριο παγκοσμίως και σημείωσε: «θέλουμε να αναπτυχθούμε και να επεκτείνουμε την οικονομία μας ακόμη περισσότερο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img