Saturday, June 22, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Συνάντησα Έλληνες που κρατούν στην καρδιά τους αναμμένη τη φλόγα της...

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Συνάντησα Έλληνες που κρατούν στην καρδιά τους αναμμένη τη φλόγα της πατρίδας»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με την επίσκεψη στην ελληνική κοινότητα του Βανκούβερ ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη στον Καναδά.

Κατά την παραμονή του στη Βόρειο Αμερική, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφτηκε τους Έλληνες του Μόντρεαλ, της Οττάβα, του Τορόντο, του Κάλγκαρι και του Βανκούβερ, συναντήθηκε με βουλευτές, αιρετούς και ακαδημαϊκούς Ελληνικής καταγωγής. Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού, ο Ανδρέας Κατσανιώτης πραγματοποίησε επαφές με Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες οι οποίοι εξέφρασαν θερμό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την σημαντική πρόοδο που παρουσιάζει η χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα.

Μετά το πέρας της αποστολής ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε υπερηφάνεια για όσα έχουν καταφέρει τα μέλη των Ελληνικών κοινοτήτων του Καναδά και τους ευχαρίστησε που διατηρούν και προβάλλουν τις αξίες της πατρίδας και της πίστης. «Συνάντησα Έλληνες που κρατούν στην καρδιά τους αναμμένη τη φλόγα της πατρίδας και μεταλαμπαδεύουν τις αξίες του πολιτισμού και της πίστης μας στα παιδία τους» τόνισε ο υφυπουργός.

«Ανάγκη δημιουργίας μητρώου καταγραφής των Ελλήνων ακαδημαϊκών και ερευνητών που διαπρέπουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού»

Στο Βανκούβερ, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρου Νιάρχου» στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser και συναντήθηκε με τον διευθυντή του τμήματος Δημήτριο Κράλλη και τα μέλη της ομάδας που δημιούργησαν το «staellinika» την ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης Ελληνικών στα παιδία της Διασποράς. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας μητρώου καταγραφής των Ελλήνων ακαδημαϊκών και ερευνητών που διαπρέπουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Thanks for reading Hellenic News of America

Υπενθυμίζεται πως η περιοδεία του κ. Κατσανιώτη στον Καναδά ξεκίνησε από το Μόντρεαλ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Ανδρέα Κριλή, τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές Εμμανουέλα Λαμπροπούλου και Αννυ Κουτράκη και ομογενείς Δημοτικούς Συμβούλους. Μεταξύ άλλων, όπως γνωστοποιήθηκε, συζητήθηκε η δημιουργία διεθνούς δικτύου Ελλήνων αιρετών της Διασποράς. Επίσης, επισκέφθηκε το Ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».

Στο επόμενο σταθμό της επίσκεψής του, στην Οττάβα, ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με την Καναδή ομόλογό του Σάντρα Μακ-Κάρντελ (Sandra McCardell). Συμφώνησαν ότι η ελληνική ομογένεια αποτελεί γέφυρα ισχυρής φιλίας Ελλάδας – Καναδά, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού. Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών διπλωματικών επαφών των δύο χωρών συμφώνησαν στην περεταίρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Κατσανιώτης και η κα. McCardell αναφέρθηκαν και στη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, της προστασίας των αμάχων και των Ελλήνων ομογενών της περιοχής. Επίσης, τον υφυπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Οττάβα Τζιμ Γουάτσον (Jim Watson), ο οποίος αποτελεί σταθερός υποστηρικτής της ελληνικής παροικίας, όπως σημειώνεται.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του στο Τορόντο, ο υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο, ενώ επισκέφθηκε και το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέτι Σκουτάκη. Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε, επίσης, με την βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος στο Οντάριο και αντιπρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε Έφη Τριανταφυλλοπούλου (Effie Triantafilopoulos), τον πρόεδρο THI Καναδά Τζον Σότο (John Sotos), το ιδρυτικό στέλεχος του Hellenic Heritage Foundation Στιβ Μικρόπουλο (Steve Mikropoulos) και τη Μαρία Μπουντρογιάννη (Marie Bountrogianni), πρώην υπουργό της κυβέρνησης του Οντάριο.

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Κάλγκαρι, τα οποία ενημέρωσε για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, αλλά και για την πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών να συστήσει σύντομα άμισθη προξενική αρχή στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img