Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜετά από 30 χρόνια δεν είναι απλά μια επέτειος και μια...

Μετά από 30 χρόνια δεν είναι απλά μια επέτειος και μια γιορτή

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Του Πανίκου Παναγιώτου

 

Τριάντα χρόνια λοιπόν αγαπητέ Παύλο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να κρατηθεί ένα ομογενειακό ΜΜΕ. Και τα κατάφερες.

Ξεκίνησες την έκδοση της εφημερίδας την ίδια χρονιά που κάποιοι φοιτητές θέλησαν να περπατήσουν από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον για έντεκα μέρες, προβάλλοντας το δικαίωμα για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η βοήθειά σου τότε ήταν σημαντική και παραμένει αξέχαστη σε όλους. Μαζί με άλλους ομογενείς της περιοχής σας φροντίσατε ώστε οι πεζοπόροι να τύχουν υποδοχής από δημοτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, καθώς και από στελέχη του Κογκρέσου. Μέσα από εκδηλώσεις που είχατε φροντίσει να πραγματοποιηθούν στο Τσέρι Χιλ, στη Φιλαδέλφεια και στον Ντελαγουέαρ, ΜΜΕ, θεσμοί και τοπικές κοινωνίες ενημερώθηκαν για την αδικία εις βάρος μιας μικρής χώρας.

Εκείνη τη χρονιά, σε μια παράλληλη πορεία λέξεων και συναισθημάτων για τον Ελληνισμό, ξεκίνησες να εκδίδεις τη «Hellenic News of America». Αρχικό σου μέλημα ήταν η ανάδειξη της ζωής, της δημιουργικότητας, της αγωνίας και της προσδοκίας των εκεί ομογενών, καταγράφοντας τις δραστηριότητες ελληνικών σχολείων, κοινοτήτων και συλλόγων που επιμένουν να αντιστέκονται στο χρόνο με τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.

Σιγά κι αθόρυβα επεκτάθηκες και δεν περιορίστηκες μόνο στην ενημέρωση. Έκανες ένα βήμα παραπάνω, συνδέοντας πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς, με ευρύτερες προοπτικές για το ελληνικό στοιχείο.  

Μετά από 30 χρόνια δεν είναι απλά μια επέτειος και μια γιορτή. Είναι δικαίωση του εγχειρήματος και ανταμοιβή του κόπου μιας πορείας που ήθελε πείσμα και αντοχές.

Με ειλικρίνεια και αγάπη έβαλες το δικό σου λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται Ομογένεια. Και κυρίως ρίζωσες στο χώρο των ομογενειακών ΜΜΕ που έχουν ανάγκη και αξίζουν μεγαλύτερης στήριξης.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img