spot_img
Tuesday, September 10, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ "ΧΤΙΖΕΙ" ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ …Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ!

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ “ΧΤΙΖΕΙ” ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ …Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ!

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η ιστορικός- Κριτικός Τέχνης που ταξιδεύει τους εικαστικούς καλλιτέχνες και τα έργα τους στον κόσμο!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κανναβό

Με επίκεντρο την Ελλάδα και την ιστορική της σημασία και αξία η Κωνσταντίνα Φαρμάκη αποτελεί μια “ψυχή” της τέχνης, η οποία ταξιδεύει καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή και την επικείμενη ομαδική έκθεση καλλιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τον προσεχή Οκτώβριο, η κ. Φαρμάκη μιλά στην Hellenic News of America και στον Δημήτρη Κανναβο.

Η συνέντευξη 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Κυρία Φαρμάκη καλημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση αυτής της συνέντευξης.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Καλημέρα κύριε Κανναβέ, εγώ ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Αν μη τι άλλο θα ήταν αγένεια και αχαριστία εκ μέρους μου να μην αποδεχθώ την πρόσκληση. Εσείς στηρίζετε πάντα τις δράσεις του KONSFARM ART ATELIER Αυστρίας και αυτό δεν μπορώ παρά να σας το αναγνωρίσω και να είμαι ευγνώμων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Κυρία Φαρμάκη. Είστε μια αναγνωρισμένη ιστορικός και κριτικός τέχνης και παράλληλα διοργανώτρια διεθνών εικαστικών εκθέσεων αλλά και εικαστικός με πλούσιο έργο. Διαβάζουμε ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσετε μια διεθνή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στη Γερμανία. Και για μια ακόμη φορά το θέμα σας θα είναι “Μια Ελλάδα φως!” Πείτε μας μερικά λόγια για αυτή την έκθεση και γιατί επιμένετε τόσο στο ίδιο θέμα;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Πολύ σωστή η παρατήρησή σας κύριε Κανναβέ. Πράγματι, με αφορμή τις Αιγίδες αφενός του ομίλου UNESCO Τεχνών λόγου και Επιστημών Ελλάδος, του οποίου έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι η πολιτιστική ακόλουθος στην Αυστρία και αφετέρου του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου της γενέτειράς μου και γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισα τον Ιανουάριο του 2024 ότι το κεντρικό θέμα των εκθέσεων που θα διοργανώνει το KONSFARM ART ATELIER εφεξής θα είναι το “Μια Ελλάδα φως!” Που όμως θα συνοδεύεται από έναν διαφορετικό τίτλο κάθε φορά, έναν τίτλο που θα χαρακτηρίζει την εκάστοτε έκθεση. Έτσι ολόκληρος ο τίτλος της έκθεσης της Νυρεμβέργης διαμορφώνεται ως εξής: “Μια Ελλάδα φως ! Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων”. Με αυτό τον τρόπο βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου στην προβολή της χώρας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μου που υπήρξε κοιτίδα πολιτισμού. Είμαι περήφανη για τη γενέτειρά μου κύριε Κανναβέ, θα ήθελα να μπορούσα να την κάνω γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Λίγο ως πολύ αυτό το έχετε καταφέρει κυρία Φαρμάκη, αφού διοργανώνετε εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Σας έχει αποδοθεί άλλωστε από εφημερίδες της Ομογένειας το προσωνύμιο της “γεφυροποιού” με την έννοια ότι χτίζετε γέφυρες με την πατρίδα. Αποδέχεστε αυτό τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Φυσικά και τον αποδέχομαι κύριε Κανναβέ και το θεωρώ τιμή μου. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος μου όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι στα μονοπάτια των τεχνών και του πολιτισμού με παρουσιάσεις εκθέσεων σε πραγματικό χώρο και χρόνο με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους παρόντες. Κάθε έκθεση που διοργανώνω είναι μια μικρή γιορτή, τόσο για τους συμμετέχοντες εικαστικούς δημιουργούς όσο και για τους επισκέπτες. Με άφθονο φαγητό, ποτά, γλυκά και ζωντανή μουσική. Και προσέξτε…δεν είναι “πανηγύρι” , είναι μία γιορτή των τεχνών και αυτών που την υπηρετούν οι οποίοι σεβόμενοι τους επισκέπτες θέλουν να τους ευχαριστήσουν για την προσέλευσή τους και να τους προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω, με μουσική, τραγούδι, ποίηση και διάφορα δρώμενα. Γι αυτό και πολλές φορές συμμετέχουν στην εκδήλωση Χορευτικά ελληνικών συλλόγων, όπως τώρα στη Νυρεμβέργη, όπου θα τραγουδήσει η πατριώτισσα μου μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών Νυρεμβέργης, η εξαιρετική μουσικός και αοιδός η υπέροχη Θεοδώρα Πολιτοπούλου, ενώ τα μικρά του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικαλινών Νυρεμβέργης και Φίλων θα μας παρουσιάσουν νησιώτικους χορούς. Αντιλαμβάνεστε ότι τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες της έκθεσης με το πέρας των εγκαινίων φεύγουμε από τον χώρο πλήρεις γιατί ευφράνθηκαν όλες οι αισθήσεις μας. Η όραση με την θέαση εξαιρετικών έργων υπέρ ταλαντούχων καλλιτεχνών και με όλα όσα διαδραματίστηκαν στον χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Η όσφρηση και η γεύση από τα καλούδια του μπουφέ και η ακοή από τους υπέροχους ήχους των μουσικών οργάνων και τη μελωδική φωνή του εκάστοτε τραγουδιστή /τραγουδίστριας. Και κάπως έτσι γινόμαστε όλοι μια παρέα…Που στήνει γέφυρες με την πατρίδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Πείτε μας μετά τη Νυρεμβέργη, τι θα ακολουθήσει ? Ποιες θα είναι οι δράσεις του KONSFARM ART ATELIER Αυστρίας και κατ’ επέκταση οι δικές σας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Κύριε Κανναβέ όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αφού κάνατε μια πρώτη αναφορά σε αυτήν την προηγούμενη εβδομάδα και σας ευχαριστώ πολύ, θα προηγηθεί της Νυρεμβέργης η ατομική έκθεση του γλύπτη Τιμολέοντα Τσίλη στην Ελλάδα, στο Κέντρο Τεχνών Γεωργίου Καρύδη στην Φιλοθέη-Αττικής τον Σεπτέμβριο, της οποίας μου έχει ανατεθεί από τον κύριο Τσίλη η διοργάνωση και επιμέλεια. Μετά θα πάμε Νυρεμβέργη και τον Δεκέμβριο Βιέννη με τη διοργάνωση μιας μεγάλης διεθνούς ομαδικής αγιογραφικής- εικονογραφικής εκθέσεως εικαστικών τεχνών, η οποία θα τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και την φροντίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Αρσένιου. Ενώ τον Ιανουάριο του 2025, στον Πολιτιστικό Χώρο του Δήμου Ήλιδας θα παρουσιάσω την “Έκθεση των επιβραβευμένων καλλιτεχνών του KONSFARM ART ATELIER Αυστρίας “. Δηλαδή τους καλλιτέχνες που ακολούθησαν όλες τις εκθέσεις που διοργάνωσε το KONSFARM ART ATELIER Αυστρίας για το 2024. Αυτή η έκθεση θα είναι ένα αντίδωρο από μένα προς τους εικαστικούς δημιουργούς που με στηρίζουν σταθερά με την εμπιστοσύνη τους. Η συγκεκριμένη έκθεση θα γίνει Θεσμός και κάθε Ιανουάριο θα επιβραβεύονται όλοι όσοι θ ακολουθούν σταθερά το KONSFARM ART ATELIER. Τον Μάρτιο θα πάμε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα πάλι με θέμα “Μια Ελλάδα φως!” αλλά…”Με άρωμα γυναίκας”…Αφού θα κάνουμε εγκαίνια 8 Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και η έκθεση θα είναι αφιερωμένη που αλλού? Στην γυναίκα! Ουσιαστικά η έκθεση αυτή θα είναι ένας ύμνος στην Γυναίκα .Πάλι με δρώμενα ιδιαίτερα, όπως με την συμμετοχή του παγκοσμίως γνωστού Ιταλού περφόρμερ και πολυτάλαντου καλλιτέχνη Filippo Papa, ο οποίος θα μας παρουσιάσει μία χορογραφική περφόρμανς σε ποίηση του Ισπανού, για την ακρίβεια Καταλανού φιλόσοφου, ποιητή και εικαστικού καλλιτέχνη Joan Josep Barcelo ο οποίος είναι συνεργάτης μου και το πρόσωπο “κλειδί” για την επιτυχία αυτής της έκθεσης. Και φυσικά έπεται συνέχεια με μία ακόμη έκθεση τον Ιούνιο στην Λισαβώνα ενώ τον Σεπτέμβριο θα πάμε στην Μήλο στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης. Εκεί θα μας περιμένει ο άλλος συνεργάτης μου, ο ζωγράφος Πέτρος Μάλης να μας ξεναγήσει στους αμπελώνες του ενώ το κρασί από την προσωπική του παραγωγή θα ρέει άφθονο στην έκθεση. Μία έκθεση που ευελπιστούμε ν αφήσει εποχή στην Μήλο. Όπως καταλαβαίνετε, οι εκθέσεις μας είναι πρωτοποριακές σε οργάνωση και παρουσίαση. Γι αυτό και είναι ευρέως αποδεκτές, γι αυτό και οι εκάστοτε φορείς τις στηρίζουν με μεγάλη χαρά. Γιατί αναγνωρίζουν ότι κάνουμε σοβαρή δουλειά με σκοπό την προβολή και προώθηση των καλλιτεχνών και των έργων τους. Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους εμάς πέρα από την αποδοχή και τις πωλήσεις των έργων μας? Όταν οι επισκέπτες φεύγοντας ενθουσιασμένοι από την εμπειρία της έκθεσης, μας αγκαλιάζουν και μας ρωτάνε ΠΟΤΕ θα ξανακάνουμε έκθεση στον τόπο τους . Αυτό μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και μας δίνει δύναμη για την συνέχεια διότι καταλαβαίνουμε ότι κάτι κάναμε ΣΩΣΤΑ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Κυρία Φαρμάκη, σας ευχαριστώ θερμά γι αυτή την συνέντευξη από καρδιάς.Σας εύχομαι τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στις προγραμματισμένες εκθέσεις σας και καλή ανάλογη συνέχεια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Ευχαριστίες, θερμές και από μενα κύριε Κανναβέ ,στο πρόσωπό σας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκπροσωπείτε, με την ευχή το “Μια Ελλάδα φως!” να ταξιδέψει για αρκετά χρόνια ακόμη στον κόσμο κι εσείς να φέρνετε με την πένα σας και από το βήμα που σας δίνεται κάθε φορά τον κόσμο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα του φωτός και των αξιών. Σας ευχαριστώ θερμά

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img