Στο εργοτάξιο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός

Το εργοτάξιο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα Κωνσταντινουπολίτικα, επισκέφθηκε την Τρίτη, με την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

Συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ο Γιώργος Ορφανός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου και ενημερώθηκε για τα αντικείμενα ενασχόλησης, τον τρόπο που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους.

Προϊστάμενοι και εργαζόμενοι του ανέφεραν ότι υπάρχουν μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικές ελλείψεις σε οχήματα, καθώς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για την εργασία τους, ενώ, λόγω των καθυστερήσεων στην παραλαβή πολλών υλικών, σημειώνονται καθυστερήσεις στην αποκατάσταση βλαβών και σε άλλες τεχνικές εργασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τους εργαζόμενους, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι το μηχανουργείο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το εργοτάξιο Τεχνικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά πολλές εργατοώρες, μέχρι τα οχήματα να φτάσουν και να παραλάβουν τους εργαζόμενους για τις εξωτερικές εργασίες.

«Είμαι μηχανικός του εργοταξίου 37 χρόνια και αντιλαμβάνομαι τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες. Ήρθαμε να ενημερωθούμε, να δείξουμε ότι είμαστε κοντά σε κάθε κομμάτι της λειτουργίας του Δήμου. Αν οι πολίτες μας δώσουν την ευκαιρία να αναλάβουμε το δήμο, από την πρώτη στιγμή θα θέσουμε τα θέματα και θα αναζητήσουμε λύσεις. Θέλω την καλή σας διάθεση. Ξέρω ότι είστε δυναμικό έμπειρο, που πολλές φορές ψάχνετε από μόνοι σας λύσεις. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας προστατεύσουμε και σε ο,τι χρειάζεται, θα έχετε εσείς τον πρώτο ρόλο. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και σε αυτό θα είμαστε συνεργάτες. Θα είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα. Δεν υπάρχουν στη σκέψη μου εργολάβοι για το Δήμο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.