Subscribe

 

Friday, August 14, 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό, υπό την Ελληνική Προεδρία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά-

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

AHEPA protests at Turkish Embassy

Supreme President George G. Horiates joined a delegation of AHEPANS who participated in a Rally coordinated by the Hellenic Cultural Center. The AHEPA delegation...

HRF dedicates this month’s food distribution in memory of the late Chris Koutsis

On August 11th, days before the major religious holiday of the Virgin Mary, the Hellenic Relief Foundation's monthly food distribution took place at their...

Menendez and Van Hollen express concern to Pompeo over Turkey’s provocative actions

 August 13, 2020 The Honorable Mike PompeoSecretary of StateU.S. Department of State2201 C Street, N.W.Washington, D.C. 20520  Dear Secretary Pompeo: In advance of your meeting with Greek...

AHEPA’s letter to POTUS expressing concern over Turkey’s dangerous aggression towards Greece

AMERICAN HELLENIC EDUCATIONAL PROGRESSIVE ASSOCIATION    August 13, 2020 Honorable Donald J. Trump The President The White House 1600 Pennsylvania Ave, NW Washington, DC 20500 Dear President Trump: On behalf of...

Christos Koutsis, Vice President of Investors Bank, has passed away

Christos John Koutsis, 63, of Paramus, formerly of Athens, Greece, passed away on Saturday, August 8, 2020. Christos worked for Investors Bank, in Short...

My parents own property in Greece

My parents own property in Greece, but I do not know if they have the right documents to prove their property rights. Also, I...

Justice for Cyprus (PSEKA) mourns the passing of Demetrios Zemenides (1942-2020)

In Memoriam Demetrios Zemenides  1942-2020 The International Coordinating Committee – Justice for Cyprus (PSEKA) mourns the passing of Demetrios Zemenides, one of its long-time collaborators in Chicago.  The...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό, υπό την Ελληνική Προεδρία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά- Υιοθετήθηκε Δήλωση Πολιτικής  του ΟΟΣΑ  για την βιώσιμη & χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη

 

Η Υψηλού Επιπέδου Συνεδρίαση  του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό με πρόεδρο την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, κα Έλενα Κουντουρά  πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι.  Με πρωτοφανή συμμετοχή 45 χωρών, η κορυφαία αυτή συνάντηση  σηματοδότησε την 100η Επετειακή Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Οργανισμού, και  κατέληξε στην υιοθέτηση Δήλωσης Πολιτικής  για την βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη.

 

Στις εργασίες συμμετείχαν  15 Υπουργοί και περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων, διεθνείς φορείς και οργανισμοί, και  παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας των χωρών μελών και συνεργατών του ΟΟΣΑ. Από πλευράς ελληνικής αντιπροσωπείας ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κ. Γιώργος Τζιάλλας ήταν ο συντονιστής της ειδικής ενότητας για την συνολική κυβερνητική προσέγγιση στον τουρισμό “Wholeofgovernmentapproach» και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν   να  θέσει κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή  εθνικών τουριστικών πολιτικών διεθνώς,  και  να καθιερώσει έναν ευρύ ανοικτό διάλογο και διαρκή συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, θεσμών, οργανισμών, του ιδιωτικού τομέα, και της κοινωνίας   για τη  βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Κουντουρά, ως πρόεδρος της Συνάντησης, εγκαινίασε τις εργασίες της και στην εναρκτήρια  ομιλία της  ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην  πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων διεθνώς, καθώς ωθεί  στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, διαχέοντας τα οφέλη σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Κάλεσε  τους  υπουργούς, εκπροσώπους φορέων, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ,  κ. ΑngelGurría χαιρέτισε θερμά την ελληνική Προεδρία και την ευρεία  συμμετοχή, και ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία.

Η κα Κουντουρά προήδρευσε στις συνεδριάσεις του διημέρου και παρουσίασε το κείμενο της Δήλωσης  Πολιτικής που υιοθέτησαν οι χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ και οι συνεργαζόμενες χώρες για τις τουριστικές πολιτικές στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Δήλωση, αναγνωρίζεται η κυρίαρχη σημασία του τουρισμού ως «κινητήρια δύναμη για την οικονομική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Τονίζεται η ανάγκη  ο τουρισμός να συμπεριλαμβάνεται στη διαμόρφωση και άσκηση της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής με συντονισμό σε όλα τα επίπεδα για  την υποστήριξη των χωρών στην τουριστική ανάπτυξη και με στόχο την ισόρροπη διάχυση των οφελών, την καταπολέμηση των  ανισοτήτων και για πιο ανθεκτικές οικονομίες.

Σύμφωνα με τη Δήλωση, οι κυβερνήσεις πρέπει να  εργάζονται για να αναπτύξουν ολοκληρωμένες και συνεκτικές τουριστικές πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες χωρών και τοπικών κοινωνιών.

 

Τονίστηκε η ανάγκη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στον τουρισμό ιδιαίτερα για τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία,  για πιο αποτελεσματικές επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον  και για την  ενίσχυση των εξαγωγών.

 

Στο περιθώριο των εργασιών, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. ΑngelGurría, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές σύσφιξης της συνεργασίας με τον Οργανισμό για τον ελληνικό τουρισμό. Ο κ.Gurría αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως παγκόσμια δύναμη στον τουρισμό και εξήρε την αποτελεσματικότητα της ελληνικής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

 

Επίσης παραχώρησε από κοινού συνέντευξη με τον επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, κ. Alain Dupeyras, στα γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν τις εργασίες της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης.

 

Η Ελληνική Προεδρία ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή 100η επετειακή συνεδρίαση της Επιτροπής του Τουρισμού του ΟΟΣΑ, η οποία άνοιξε με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα. Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε στην Επιτροπή Τουρισμού τις βασικές αρχές της Δήλωσης Πολιτικής του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και  παρουσίασε τα συμπεράσματα των θεματικών ενοτήτων της Συνδιάσκεψης.

 

 

 

 

 *Το κείμενο  της Δήλωσης Πολιτικής του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό:

http://www.oecd.org/industry/tourism/OECD-Policy-Statement-Tourism-Policies-for-Sustainable-and-Inclusive-Growth.pdf

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.