Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΚΟΥΟΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ...

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΚΟΥΟΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΚΟΥΟΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

(Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος) Περισσότερες Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα: https://photos.goarch.org/main.php?g2_itemId=7340

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε χθες στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη ημέρα 18 Οκτωβρίου 2012 και σημείωσε ότι η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την κατασκευή των υποδομών και τη διαμόρφωση του θεμέλιου χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος ναός του Αγίου Νικόλαου ευελπιστώντας ότι η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και ο χώρος θα παραδοθεί στην Αρχιεπισκοπή.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Κυβερνήτης Κουόμο έκανε την ανακοίνωση κατά την διάρκεια γεύματος που παρετέθη στα πλαίσια της φθινοπωρινής σύγκλισης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και του συμβουλίου της Εθνικής Φιλόπτωχου, της πρώτης για την νέα διετή θητεία τους 2012-2014 στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος καλωσόρισε τον κ. Κουόμο και τον ευχαρίστησε για την «καθοριστική συμβολή» του στη διαδικασία της επιτεύξεως της συμφωνίας για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και για την εν γένει βοήθεια του ώστε «να αναστηθεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε ότι όπως λέει ο στίχος του ποιητή Διονυσίου Σολωμού το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός ευθύς εγέμισε άνθη, έτσι και στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όλα αναμορφώνονται και μεταβάλλονται και «όταν ο Άγιος Νικόλαος ολοκληρωθεί θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, ένας χώρο προσευχής, ένας χώρος παρηγορίας, ειλικρίνειας και συμφιλίωσης, ένας χώρος τον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου θα μπορούν να επισκέπτονται και ν’ ανάβουν ένα κερί. Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Κυβερνήτη κ. Κουόμο, ως συμβολικό δώρο, ένα επιτραπέζιο ασημένιο χειροποίητο σταυρό, που όπως είπε «είναι σύμβολο θυσίας και αγάπης, απωλείας αλλά και ωφελείας, θανάτου αλλά και αναστάσεως».

Ο κ. Κουόμο αποδεχόμενος το δώρο στο όνομα του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και μετά της ανακοίνωση της υπογραφής της συμφωνίας στάθηκε ιδιαίτερα στην επιμονή και αποφασιστικότητα της Ελληνορθόδοξου Εκκλησίας και κοινότητος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας συγχαίρω για ότι κάνατε. Από την πλευρά μου έκανα ότι έπρεπε να κάνω, έπραξα απλά το καθήκον μου, έπραξα αυτό για το οποίο εξελέγην. Αλλά ο αγώνας που εσείς διεξήγατε για τον Άγιο Νικόλαο για πάνω από μια δεκαετία είναι εξαιρετικός και αξιέπαινος. Αντιμετωπίσατε κάθε πιθανό εμπόδιο και ακούσατε το «όχι» πολλές φορές. Αντιπαλέψατε με την γραφειοκρατία, με διαφορετικούς κυβερνήτες, με διαφορετικούς προϊσταμένους της Λιμενικής Αρχής και δεν δεχθήκατε το «όχι», αλλά συνεχίσατε με επιμονή και αποφασιστικότητα και αυτό αποτελεί μια πολύ χαρακτηριστική και ωραία πτυχή της Ελληνοαμερικανικής κοινότητος. Οργανωθήκατε, κινητοποιηθήκατε, αρνούμενοι να τα παρατήσετε, αρνούμενοι να χάσετε. Και αυτό ήταν υπέροχο διότι δεν ήταν για σας, δεν ήταν για κάποιο ίδιο συμφέρον, ούτε για προσωπική προβολή οποιουδήποτε, αλλά διότι ήταν θεμελιώδης πεποίθηση της Ελληνικής κοινότητος, η οποία είναι μια κοινότητα πίστεως και φιλανθρωπίας».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img