Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες και ρεκόρ επισκεψιμότητας στα φετινά Ποσειδώνια

Σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες και ρεκόρ επισκεψιμότητας στα φετινά Ποσειδώνια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με ρεκόρ-επισκεψιμότητας έπεσε την Παρασκευή 10/06, η αυλαία της ναυτιλιακής έκθεσης “Ποσειδώνια 2022”, δίνοντας το επόμενο ραντεβού της για το 2024.

«Αυτά ήταν μακράν τα πιο επιτυχημένα Ποσειδώνια στην ιστορία της διοργάνωσης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος. «Η καινοτομία που παρουσιάστηκε στους χώρους της έκθεσης ήταν πράγματι πρωτοποριακή, η γνώση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων πρόσφερε έμπνευση και ο όγκος και η ποιότητα των επισκεπτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας» σημείωσε και προσέθεσε: «Είναι συναρπαστικό να επιστρέφεις με τόσο θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

Οι διοργανωτές της έκθεσης είδαν φέτος αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018 (το 2020, λόγω πανδημίας, η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε) και εντυπωσιακή αύξηση σχεδόν 18% στον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι άγγιξαν συνολικά τους 27.000, έναντι 23.000 που επισκέφτηκαν την προηγούμενη έκθεση.

Στη διάρκεια της φετινής έκθεσης κλείστηκαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως η παραγγελία της Maran Gas Maritime στην Daewoo Shipbuilding για δύο πλοία μεταφοράς LNG, αξίας 233,7 εκατ. δολαρίων.

Ο διεθνής διαπιστευμένος νηογνώμονας DNV, με έδρα το Høvik της Νορβηγίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saronic Ferries για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού πλοίου στην Ελλάδα από το 2026.

Thanks for reading Hellenic News of America

Παράλληλα, επισημοποιήθηκαν στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή της Capital Ship Management και της Lloyd’s Register, που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δοκιμάσουν νέα βιοκαύσιμα σε ένα πιλοτικό έργο στο διαχειριζόμενο από την Capital VLCC, Apollonas (300.000dwt).

Επίσης πραγματοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Θεσσαλονίκης-Πάτρας, από τους Θάνο Λιάγκο, εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., και Παναγιώτη Τσώνη, διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της ΟΛΠΑ Α.Ε. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, στην καλύτερη προετοιμασία των λιμένων στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα και σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Για τη συμβολή του στην ελληνική ναυτιλία τιμήθηκε την τελευταία ημέρα των Ποσειδωνίων, ο Θεόδωρος Βενιάμης, ο επί 13 έτη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΥΕS to Shipping Forum 2022», την εκδήλωση για τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ. Βενιάμης, στην ομιλία του, απευθυνόμενος στους νέους είπε ότι οφείλουν να έχουν όνειρα για οτιδήποτε και προσέθεσε:

«Αν όντως ονειρεύεστε να ζήσετε και να προσφέρεται στη ναυτιλία με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να την αγαπάτε και να είστε ερωτευμένοι με αυτή, διότι η ναυτιλία δεν είναι μόνο οικονομικός χώρος είναι ένας μοναδικός κλάδος στον κόσμο που κάθε μέρα είναι διαφορετικός».

Από την πλευρά της, η νέα Πρόεδρος της Ένωσης, Μελίνα Τραυλού ευχαρίστησε τον κ. Βενιάμη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, χαρακτηρίζοντάς τον «μέντορα» της στην ενασχόλησή της με τα κοινά της ναυτιλίας. «Ο Θοδωρής ήταν ο άνθρωπος που με το δικό του τρόπο με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την Ένωση και σήμερα να είμαι πρόεδρός της» είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img