Τιμήθηκε η μνήμη του Παύλου Μελά στην Αθήνα

Για 13η συνεχή χρόνια, από το 2003 που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, οι Έλληνες Εθνικιστές έδωσαν το παρόν στη λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η «Επιτροπή μνήμης και τιμής Παύλου Μελά».

Μπορεί φέτος να μην είμαστε τόσοι πολλοί , περίπου 70 άτομα, αλλά κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη εκδήλωση, αφού ήταν η πρώτη χρονιά που δε πάρεση κανένας πολιτικός ή υποψήφιος πολιτικός του χώρου. Φυσικά ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να απουσιάζει από εθνικές εκδηλώσεις. Βλέπετε οι δικές μας συγκεντρώσεις δεν έχουν λαθρομετανάστες και ο δήμαρχος και οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν κανέναν λόγο να παραστούν.

Τέλος αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Επιτροπή Μνήμης και στις εκδόσεις Πελασγός που δώρισαν στο μουσείο Παύλου μελά, στο χωριό Μελά Καστοριάς, εκεί που πριν 111 χρόνια έπεσε νεκρός ο μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα, εκατό αντίτυπα απ τη βιογραφία “Παύλος Μέλας” της συζύγου του, Ναταλίας Μελά. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν, ότι οι Εθνικιστές βάζουν πάνω από την οικονομική κρίση και το προσωπικό τους συμφέρον τις άξιες και τις αρετές του Έθνους.

Οι εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά συνεχίζονται στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στις 11:00 το πρωί στην Λάρισα

(ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)

——————–

 

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς, την Κυριακή 18/10 στις 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Τα μείζονα εθνικά μας ζητήματα και η διδασκαλία της Ιστορίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

 

Το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, κοντά στον Τερματικό Σταθμό του Ηλεκτρικού. Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Δημήτριος Μεταλληνός και ο Φιλόλογος- Ιστορικός Χαράλαμπος Μηνάογλου. , καθηγητής Δ.Ε. (Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά).