spot_img
Saturday, August 31, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τιμήθηκε στο ετήσιο γκαλά της φιλανθρωπικής οργάνωσης Women...

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τιμήθηκε στο ετήσιο γκαλά της φιλανθρωπικής οργάνωσης Women In Need (WIN)

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε μια συγκινητική τελετή ο οργανισμός WIN βράβευσε το Ίδρυμα Νιάρχος, παρουσίασε το φιλανθρωπικό του έργο και τους στόχους του για το μέλλον.

Του Φώτη Καλιαμπάκου-Special to the Hellenic News of America

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο τιμώμενος οργανισμός στο ετήσιο φιλανθρωπικού χαρακτήρα γκαλά της οργάνωσης Women In Need (WIN) που πραγματοποιήθηκε στο Piers 60-Chelsey Piers. Η φιλανθρωπική οργάνωση Women In Need (WIN) παρέχει εδώ και πολλά χρόνια και σε μεγάλη κλίμακα καταφύγιο και βοήθεια σε γυναίκες που έχουν ανάγκη στέγης και προστασίας, είτε επειδή έχουν πέσει θύματα οικογενειακής ή άλλης μορφής βίας και κακοποίησης είτε λόγω οικονομικών αναγκών και κοινωνικού αποκλεισμού. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να καταφύγουν στην οργάνωση μαζί βέβαια με τα παιδιά τους. Η οργάνωση τους παρέχει στέγη και τροφή, φροντίζει για την ασφάλεια και την υγεία αυτών και των παιδιών τους, ψυχολογική, νομική και άλλη υποστήριξη.

Όμως, και αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό, η οργάνωση δεν περιορίζεται στην παροχή της άμεσης αρωγής στις έκτακτες συνθήκες και δεν επιθυμεί να παραταθεί επ’ αόριστον αυτή η έκτακτη κατάσταση αλλά φροντίζει όσον το δυνατόν γρηγορότερα οι γυναίκες αυτές να βρουν οι ίδιες εργασία, να σταθούν στα πόδια τους και όσον το δυνατόν γρηγορότερα να βρουν δική τους στέγη, ενώ παράλληλα κύρια φροντίδα παραμένει η εκπαίδευση των παιδιών.  Πρόκειται όπως τόνισαν στην Hellenic News of America υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης για μια ολιστική προσέγγιση με μια σειρά προγράμματα που βοηθούν τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν στην ζωή τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, να έρθουν σε επαφή με γυναίκες που υποστηρίχθηκαν στο παρελθόν από την οργάνωση και πλέον έχουν βρει την επιτυχημένη τους πορεία, να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και να βοηθήσουν τα παιδιά στο δρόμο τους προς την ανώτατη εκπαίδευση. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τρία από τα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα της οργάνωσης που συγκίνησαν. Τρία νεαρά παιδιά που είχε υποστηρίξει η οργάνωση έχουν γίνει δεκτά με υποτροφίες σε τρία από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης. Επίσης μια νεαρή γυναίκα έλαβε το λόγο και μίλησε για την προσωπική της ιστορία. Η γυναίκα αυτή θύμα εγκατάλειψης από μέλη της οικογένειάς της, σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο τον παππού της, με τον πατέρα της ανήμπορο να βοηθήσει, αφού βρισκόταν στη φυλακή, έγινε και η ίδια θύμα της φτώχειας αλλά και βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της και κατέφυγε με τα παιδιά της στην οργάνωση. «Αν ήξερα για την WIN θα είχα καταφύγει εκεί πολύ νωρίτερα» αποφεύγοντας τουλάχιστον κάποια από αυτά τα δεινά. Η οργάνωση τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της, της προσέφερε ασφάλεια και στέγαση και αρχικά μια δουλειά. Με την πάροδο των χρόνων η γυναίκα αυτή βρήκε το δρόμο της, βρήκε μια καλύτερη και πιο ανταγωνιστική δουλειά ενώ με δάκρυα στα μάτια μίλησε και για την πορεία των παιδιών της προς καλές σπουδές. Ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν την οργάνωση για την οποία η ίδια αισθάνεται ευγνωμοσύνη και συνεχίζει να βοηθάει όσο μπορεί από την νέα της δουλειά το έργο της.

Οι παρευρισκόμενοι συγκινημένοι καταχεικρότησαν τις νεαρές φοιτήτριες και τη γυναίκα που είχε το θάρρος σε μια τόσο προσωπική αφήγηση να περιγράψει την “έξοδο” εκείνης και των παιδιών της από  την κακοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό προς την επιτυχία. Η οργάνωση αυτή τη στιγμή λειτουργεί 16 καταφύγια και 450 οικιστικές μονάδες, προσφέροντας προστασία και φιλοξενία σε πάνω από 5.000 ανθρώπους, με πάνω από το 50 τοις εκατό των φιλοξενούμενων να είναι παιδιά. Την τελευταία μόνο χρονιά, με την εντεινόμενη στις ΗΠΑ προσφυγική κρίση, η οργάνωση προσέφερε στέγη σε 890 οικογένειες.

Όπως και κάθε χρόνο, στο χαρακτηριστικό για την οργάνωση Happening με τα μπαλόνια οργανώθηκε το fund raising της βραδιάς. Κάθε συνεισφορά που οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να κάνουν πολύ απλά μέσω του κινητού τους τηλεφώνου προβάλλονταν στην οθόνη αλλά και “αποτιμώνταν” με ένα μπαλόνι που στέλνονταν στο τραπέζι εκείνου που προσέφερε τα χρήματα. Ανάλογα με το ποσό της προσφοράς που κυμαίνονταν από 100 έως 25.000 δολάρια υπήρχε και ένα αντίστοιχο μπαλόνι. Σε λίγη μόνο ώρα η αίθουσα κατακλείστηκε από μπαλόνια, αφού οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους θέλησαν να συμβάλουν στο έργο της οργάνωσης ενώ το ποσό των 300.000 δολαρίων που είχε τεθεί ως στόχος ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το σύνολο της βραδιάς να είναι πολλαπλάσιο. Ακολούθησε η βράβευση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει σταθερά εδώ και οχτώ χρόνια την οργάνωση, ενώ όταν η πρόσφατη προσφυγική κρίση ενέτεινε τις ανάγκες παροχής στέγης και βοήθειας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους το ίδρυμα παρείχε εκ νέου μια έκτακτη βοήθεια στην οργάνωση.

Thanks for reading Hellenic News of America

Από την πλευρά του ιδρύματος Σταύρος Νέαρχος το βραβείο παρέλαβαν η Casey Russo (Co-Director of Programs at Stavros Niarchos) και ο Luis Caridad (Program Director) η καθ’ύλιν αρμόδιοι από την πλευρά του ιδρύματος για τη συνεργασία με την οργάνωση WIN. Και οι δύο τόνισαν, στις σύντομες παρεμβάσεις τους, την αφοσίωση του ιδρύματος στους σκοπούς που υπηρετεί και η WIN, εκθείασαν την οργάνωση για το έργο της και μίλησαν για τη στενή και αγαστή συνεργασία των στελεχών της με τους συνεργάτες του ιδρύματος. Το ίδρυμα εκπροσωπήθηκε επίσης στην εκδήλωση σε υψηλό επίπεδο με την παρουσία του Βασίλη Τσάμη (Chief Administrative Officer) του ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, καθώς και δύο στελέχη του ιδρύματος, τον Παναγιώτη Παντελάτο και τη Μελίνα Καραβίδα που ταξίδεψαν από την Αθήνα.

Η οργάνωση βράβευσε επίσης για τη προσφορά του τον Scott Rechler, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας RXR Realty. Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα με θερμά λόγια για την οργάνωση και το έργο της απηύθυνε και ο Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία  Chuck Schumer.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Christine Quinn μίλησε με ενθουσιασμό για έργο της οργάνωσης, παρουσίασε την ιστορία της και τα χαρακτηριστικά της, απηύθυνε έκκληση στους παρευρισκόμενους να συμβάλουν όσο μπορούν και απένειμε τα εύσημα στους συνεργάτες αλλά και τους ευεργέτες της WIN. Όμως πέραν από τα στενά συνδεδεμένα με την οργάνωση και το γκαλά θέματα η Christine Quinn, σε μια βαθύτατα πολιτική ομιλία, παρουσίασε και την άλλη πλευρά της οργάνωσης, τους αγώνες της πολλές φορές μαζί, αλλά και πολλές άλλες ενάντια στις αρχές της Νέας Υόρκης, για την πραγματοποίηση του οράματος της ίδιας και της οργάνωσης. Η κυρία  Quinn έχει βρεθεί πολλές φορές, με τελευταία την πρόσφατη μεταναστευτική κρίση, απέναντι στην πόλη της Νέας Υόρκης, πολλές φορές και σε δικαστικές διαμάχες εναντίων φορέων και αρχών, υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλων στην παροχή καταφυγίου και στο δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης σε μια από τις πιο δύσκολες και ακριβές περιοχές του πλανήτη. Η επικεφαλής της WIN τόνισε την στοχοπροσήλωση και την αποφασιστικότητα της ίδιας και της WIN στην υπεράσπιση των αρχών τους με οποιοδήποτε τίμημα και ενάντια στον οποιοδήποτε και κατέληξε καταχεικροτούμενη: :Together we WIN”!

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε, ότι κατά την ταπεινή μας γνώμη και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, είναι αυτή ακριβώς η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της πολιτείας και κρατικών πολιτικών, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, που μεγεθύνει ακόμα περισσότερο το ρόλο τέτοιων οργανισμών και καθιστά πρωταρχικής σημασίας το ρόλο τους στην προστασία των αδύναμων. Γιατί μπορεί σε κάποιο έκτακτο θέμα, όπως αυτό που προαναφέρθηκε της πρόσφατης όξυνσης του μεταναστευτικού προβλήματος να υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με το τι επιδιώκουν και το τι αρνούνται να κάνουν οι αρχές, το να μπορούν όμως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να προσφύγουν σε κάποια καταφύγια, το να μπορούν τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο είναι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέμα των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών, με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ελλάδα, να διαδραματίζουν ασφαλώς σημαντικό ρόλο, αλλά επικουρικό, παράλληλα με το δωρεάν σύστημα παιδείας και υγείας, και χωρίς η προσφορά τους να αποτελεί άλλοθι για την έλλειψη δημόσιων υποδομών και κρατικής μέριμνας.

Η Hellenic News of America ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και εκπροσωπήθηκε στο γκαλά, εκτός από τον υπογράφοντα, και από την ίδια τη διευθύντρια της εφημερίδας. Η κυρία Αφροδίτη Κοτρότσιου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Christine Quinn καθώς και τα στελέχη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσέφερε και η ίδια χρήματα για τους σκοπούς της οργάνωσης και υποσχέθηκε ότι η Hellenic News of America, η οποία πάντα βρίσκεται στο πλευρό τέτοιων σημαντικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών θα συνεχίσει να προβάλει και να στηρίζει το έργο της WIN.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img