Saturday, May 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Ενιαίο Κέντρο Ανακούφισης: Προγράμμα Μηνιαίας Διανομής για Ευάλωτες Οικογένειες

Το Ενιαίο Κέντρο Ανακούφισης: Προγράμμα Μηνιαίας Διανομής για Ευάλωτες Οικογένειες

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου σηματοδοτήθηκε η έναρξη του τακτικού μηνιαίου προγράμματος διανομής, το οποίο κατέστη δυνατό με την υποστήριξη του HELLENIC RELIEF FOUNDATION (HRF). Όπως πάντα, δισφαλίζεται η παροχή σταθερών μηνιαίων πακέτων τροφίμων που περιέχουν βασικά είδη όπως αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, γάλα, κονσέρβες, κατεψυγμένα λαχανικά, μαργαρίνη κλπ.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνεργασία με το Κοινωνικό παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων και τον Όμιλο Ν. Κωνσταντόπουλου, στοχεύει στην ανακούφιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες οικογένειες.

Περίπου 350 οικογένειες ήταν επιλέξιμες για βοήθεια. Από αυτές, περίπου 220 οικογένειες παρευρέθηκαν την πρώτη μέρα και έλαβαν δέματα με τρόφιμα, και είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα είδη πρώτης ανάγκης .

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του HRF και της ΕΛΕΘΣΥ, παρουσία προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης κ. Λουκάς Τσίλας, ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνών) και ο κ. Στέλιος Τακετζής, μέλος του Δ.Σ. του HRF . Υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη, υπεύθυνης επίβλεψης της διανομής, και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών κας Σούλας Μπέλη και κας Αντωνίας Παντοβάκη, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Στέλιος Τακετζής, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του HRF, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές και τόνισε ότι, ενώ η κρίση μπορεί να έχει υποχωρήσει για την Ελλάδα στο σύνολό της, συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές πολλών Ελλήνων. Οι ηλικιωμένοι που μεγαλώνουν εγγόνια και οι πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες, μεταξύ άλλων, εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και το HRF παραμένει προσηλωμένο στην υποστήριξη των ηρωικών προσπαθειών των εθελοντών με επικεφαλής τη Μαρία Σούρδη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για να κάνουν τη διαφορά.

Thanks for reading Hellenic News of America

Είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στην εκδήλωση τον Πρέσβη κ. Λουκά Τσίλα και τον εγγονό του Γιώργο Κουτρουβέλη. Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία και την παράδοση των δεμάτων, περιγράφοντάς την ως μια βαθιά ουσιαστική εμπειρία. Ο κ. Τσίλας εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για την προφανή ανάγκη που αντιμετωπίζουν όσοι στερούνται βασικών αγαθών όσο και για τη μέγιστη σημασία που δίνεται στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των ατόμων που λαμβάνουν βοήθεια.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους συνεργάτες μας που συνέβαλαν γενναιόδωρα στον εμπλουτισμό των πάγιων πακέτων τροφίμων. Η Τράπεζα Τροφίμων, μαζί με εταιρείες όπως οι Μπάρμπα Στάθης, Agrovim, Καραμολέγκος ΑΕ, Μύλοι Λούλη, FrieslandCampina, Colgate-Palmolive, Ariston Butter και Softex, προσέφεραν επιπλέον προϊόντα όπως βούτυρο, κατεψυγμένα λαχανικά, τοστ και χαρτοπετσέτες.

Πληροφορίες για το HELLENIC RELIEF FOUNDATION

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περιπου 850,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγοραστεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν άνω των 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες.  www.hellenicrelief.org

ΠΗΓΗ: Hellenic Relief Foundation

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img