Friday, May 3, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΆννα Μπιθικώτση: Η "Hermes Expo" κάνει λειτούργημα - Συμβάλλει στην εισαγωγή ελληνικών...

Άννα Μπιθικώτση: Η “Hermes Expo” κάνει λειτούργημα – Συμβάλλει στην εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Για την εφημερίδα και το site Hellenic News of America που γιορτάζει τα 36 χρόνια λειτουργίας της, την ενημέρωση της ομογένειας, την συμβολή της Hermes Expo στην εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και την υποψηφιότητα της ως περιφερειακή σύμβουλος νότιου τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, μίλησε η συγγραφέας, ποιήτρια και χορογράφος, Άννα Μπιθικώτση.

-Στις 7 Σεπτεμβρίου η “Hellenic News of America” κλείνει 36 συναπτά έτη στο χώρο της ενημέρωσης της Ομογένειας.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον παθιασμένο Ηπειρώτη Παύλο Κοτρώτσιο και στην άξια συνεχίστριά του, την αγαπημένη του κόρη Αφροδίτη η οποία, παραλαμβάνοντας πρόσφατα τη σκυτάλη προχώρησε ήδη σ’ έναν ουσιώδη ανασχηματισμό διανθίζοντας ιδιαίτερα, τόσο την εφημερίδα, όσο την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επίλεκτα και επίκαιρα άρθρα, να συνεχίσει με το ίδιο πάθος που χαρακτήρισε τον πατέρα της να εμπνέει και να εμπνέεται, να ενημερώνει, να συσπειρώνει, να δικτυώνει και να συνδέει την Ομογένεια ώσπου η “Hellenic News of America” να γιορτάσει τα 100, μια και φέτος γιορτάζει τα πρώτα 36 χρόνια κυκλοφορίας της. Επίσης, από καρδιάς εύχομαι οι απόγονοι του Παύλου και της Αφροδίτης να συνεχίσουν να συμβάλλουν στη σχέση της Ομογένειας με την Ελλάδα, στη συσπείρωση των μελών της, στη συντήρηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, των ηθών, των εθίμων και παραδόσεων στην προέκτασή τους στη νέα γενιά των Ομογενών, διατηρώντας έτσι αυτόν το διττό ρόλο, να γεφυρώνουν δηλαδή την απόσταση όλης της Ομογένειας με τη μητέρα Ελλάδα.

ΦΩΤΟ: Α. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Παύλο και Αφροδίτη μου, σας ευχαριστώ γιατί για 8 συναπτά χρόνια, εξακολουθείτε να μου προσφέρετε την ευκαιρία μέσω της στήλης που μου παραχωρήσατε στην “Hellenic news of America”, να ταξιδεύω τους ομογενείς αδελφούς μας “μέσα από τα μάτια μου” έχοντας για πλοηγό τη διάθεση, στις μοναδικές γωνιές της Ελλάδας μας που κρύβουν μέσα τους μυστικά, εκπλήξεις και ευχάριστες προκλήσεις.

-Οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν έναν από τους σημαντικούς πυλώνες εξωστρέφειας της Ελλάδας. Η “Hermes Expo” για παράδειγμα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, γίνεται η γέφυρα για την δικτύωση Ελλήνων επιχειρηματιών με την μεγάλη αγορά της Αμερικής. Είναι ο μοναδικός πυλώνας που πραγματοποιεί εκθέσεις δικτύωσης και ενισχύει την εξωστρέφεια. Θα θέλαμε την δική σας άποψη.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η “Hermes Expo” έχοντας ιδρυτή και τιμονιέρη της τον πανάξιο Παύλο Κοτρώτσιο, είναι μια ανυπέρβλητη επιχειρηματική Έκθεση που έχει καταφέρει να συσπειρώσει το επιχειρηματικό δυναμικό του ελληνισμού της Αμερικής και να χτίσει γέφυρα με την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η “Hermes Expo” κάνει λειτούργημα γιατί καταφέρνει να προσελκύει ειδικούς επισκέπτες με σκοπό να κάνουν εμπορικές πράξεις και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην εισαγωγή των προϊόντων από την Ελλάδα.
Συγχαίρω τον Παύλο Κοτρώτσιο και τους συνεργάτες του γιατί μέσω του “ΕΡΜΗ”, που είναι ο πρώτος σταθμός γνωριμίας των προϊόντων με την Αμερικανική αγορά, συμβάλλουν στην προώθηση των εξαγωγών με τις συμμετοχές Επιμελητηρίων και άλλων φορέων ώστε να μπαίνει στο ράφι το ελληνικό προϊόν.

-Κυρία Μπιθικώτση, είστε ποιήτρια, καλλιτέχνης. Πρόσφατα ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας ως περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια της Αττικής. Με ποιες δράσεις από πλευράς της περιφέρειας μπορεί ο ελληνικός πολιτισμός να ταξιδέψει ακόμη περισσότερο στην ομογένειά μας;

Η περιφέρεια Αττικής, όταν θα έχει στο τιμόνι της τον Νίκο Χαρδαλιά, θα προσπαθήσει για την πολιτισμική επιβίωση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στην Διασπορά μας η οποία βασίζεται στην Παιδεία. Και ΠΑΙΔΕΙΑ δεν υπάρχει χωρίς ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Η Ομογένεια είναι η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ σε όλο τον κόσμο, είναι η δύναμη που διατηρεί αλώβητες τις παραδόσεις της Φυλής και του Έθνους μας, ο ομφάλιος λώρος που ενώνει τον ελληνικό πολιτισμό με την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, που μεταδίδει τις διαχρονικές αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του λαού μας στην σύγχρονη εποχή της παγκοσμιότητας, που τείνει να εξαφανίσει τις κοινωνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των επιμέρους εθνών.
Οι δράσεις από πλευράς της Περιφέρειας θα είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, την μόρφωση, την αισθητική, τη μουσική μας παιδεία και όσα χρειαστούν ώστε οι διαχρονικές Αξίες να μπολιάσουν τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Η τιμητική πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά να συμμετάσχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Νότιο Τομέα, μου δίνει την ευκαιρία να συμπορευτώ μαζί του και να εργαστούμε προκειμένου ο Πολιτισμός να υψωθεί ακόμα ψηλότερα στον τόπο που τον γέννησε. Νιώθω ότι φέρω την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσω τις παραδοσιακές Αξίες που με μεγάλωσαν δίπλα στον ακριβό πατέρα Γρηγόρη και στους ανυπέρβλητους συνθέτες και ποιητές μας, Αξίες που υπηρετώ στο χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων 20+χρόνια.

Μεγάλωσα στο πατρικό μου σπίτι με τραγούδια που ταξίδεψαν στην αθανασία με τη φωνή του ακριβού μου πατέρα, του μύθου Μπιθικώτση που με τα τραγούδια του έδωσε δύναμη και κουράγιο στα ξενιτεμένα αδέλφια μας. Είχα τη τύχη να βαφτιστώ στην “κολυμβήθρα του Πολιτισμού” έχοντας για “νονούς” μου τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τους νομπελίστες ποιητές μας, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, τον βραβευμένο με το βραβείο Λένιν Γιάννη Ρίτσο, τους μεγάλους έλληνες ερμήνευες: Στέλιο Καζαντζίδη, Πολύ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Στράτο Διονυσίου και τόσους άλλους.

Σεβόμενη το ομογενειακό κοινό, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, εφόσον εκλεγώ από τον απλό συμπολίτη μου και γίνω ενεργό μέλος της περιφέρειας στον τομέα του Πολιτισμού, θα δώσω το παρών μου ανάλογα, γιατί γνωρίζω πως όσο πιο μακριά βρίσκεται κάποιος τόσο πιο μεγάλη είναι η νοσταλγία για τον τόπο καταγωγής, την ιδιαίτερη πατρίδα του που κάνει πιο έντονη την επιθυμία του να κρατηθεί στις ρίζες και στις παραδόσεις του. Με αυτό το όραμα θα εργάζομαι, ώστε η αγάπη των αποδήμων που ζουν στις ΗΠΑ για τη μακρινή τους πατρίδα, να μπολιαστεί στα παιδιά και στα εγγόνια τους που συνεχίζουν την ανοδική πορεία του Ελληνισμού στην Αμερική.

Επίσης, ήμουν πάντα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με αναπηρία, καθώς και ευάλωτοι συμπολίτες μας. Ένας από τους στόχους μου είναι να αγωνιστώ για να δώσω λύσεις στα προβλήματά τους, κάτι που κάνω αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το έργο μου.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τους γονείς μου γιατί σ’ αυτούς οφείλω αυτό που είμαι σήμερα, τον αείμνηστο πατέρα μου και την 96χρονη μητέρα μου Θεοκλεία, αυτούς τους τόσο δοτικούς ανθρώπους που μ΄ έμαθαν από μικρή να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου με πολλή αγάπη, δείχνοντας το δρόμο και το τρόπο να υπηρετώ τον Άνθρωπο, τις Τέχνες και τα γράμματα με σεβασμό και συνέπεια.

Αισθάνομαι την ανάγκη και μέσω της “Hellenic news of America” να τους πω: “Λατρεμένη μου μάνα, ακριβέ μου πατέρα, σας ευχαριστώ  που μου μάθατε να γίνομαι αγρίμι στο άδικο και στην ανηφοριά. Να απεχθάνομαι την μετριότητα και να ζω με λαχτάρα. Να κουβαλώ μέσα μου ιδέες και να τις καταθέτω σε όποιο ρόλο μου δίνεται. Να αξίζω το σεβασμό των ευφυών ανθρώπων, την επιδοκιμασία των τίμιων κριτών. Να έχω προορισμό και να εκτελώ αποστολή. Να κερδίζω την αγάπη των παιδιών και στα ζόρικα να γελώ με ενθουσιασμό και να τραγουδώ με πάθος. Να αναγνωρίζω ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικό δώρο στη ζωή από το να σε τυλίγει η εκτίμηση και η αγάπη των Άξιων”.

-Κυρία Μπιθικώτση, μιλήστε μας για τη διαδρομή σας στη ζωή, στην κοινωνία και την Τέχνη.

Γεννήθηκα στο Περιστέρι Αττικής. Αποφοίτησα με άριστα από τις Σχολές Ορθοδόξων Καλογραιών “Θεομήτωρ”, Καλών Τεχνών και “Βελουδάκη”. Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο χώρο των ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες έχοντας συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής παιδείας των μελών τους με τη διοργάνωση σειράς μουσικών παραστάσεων που φέρουν την υπογραφή μου. Ως συγγραφέας, συνέγραψα τα βιβλία: “Αντί σιωπής” (Εκδόσεις Καστανιώτη), “Από το ημερολόγιό μου… Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922 – 2005″ (Ελληνικά Γράμματα), ” Ηχηρές σιωπές του έρωτα” (Εμπειρία Εκδοτική), “Ψηλαφίζοντας τις λέξεις” (ΒΕΓΑΣ Εκδοτική), “Δεν μάτωσα εγώ τις παπαρούνες” (Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ).

Τα βιβλία μου με τις πωλήσεις τους έχουν στηρίξει τον “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ”, το ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”, τον “ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” (για την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας, την προάσπιση της ισότητας, την υπεράσπιση γυναικών που υφίστανται διακρίσεις, την αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής, ενδο-συντροφικής βίας σε κάθε μορφή, και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κάθε μορφής και είδους) και τον Ξενώνα “ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ” για κακοποιημένα παιδιά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ως στιχουργός συνεργάστηκα στη δισκογραφία με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. Ως χρονογράφος αρθρογράφησα επί 10 χρόνια στην εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος” του Δημήτρη Ρίζου μέσω της στήλης μου “Αντί σιωπής”. Διατηρώ τη δική μου στήλη στη δίγλωσση ιστορική εφημερίδα της Αμερικής “Hellenic news of America” υπό τον τίτλο: “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση”. Είμαι ιδρυτής της Λαϊκής Ορχήστρας “ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”. Από το 2001 έως σήμερα έχω πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία 800 και πλέον μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ομογένεια του εξωτερικού – πάντα στη γραφή του προσωπικού μου σεναρίου – στο πλαίσιο κορυφαίων Φεστιβάλ με την συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών, μουσικών και χορωδιών.

Σημαντικοί σταθμοί του έργου μου υπήρξαν: το Πολιτιστικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, το Ζάππειο Μέγαρο, το Αρχαίο Θέατρο Ολυμπίας, το “Ολύμπια” Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Αθηνών “Μαρία Κάλλας”, το “Αττικό Άλσος”, το Πάρκο “Τρίτση”, η Μονή Λαζαριστών, κάστρα ανά την Ελλάδα κ.ά. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση (1922-2022) μαζί με τον καλλιτέχνη αδελφό μου Γρηγόρη Μπιθικώτση και διακεκριμένους ερμηνευτές, παρουσιάσαμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και πατέρα μας στο πλαίσιο μιας υψηλών προδιαγραφών μουσικοθεατρικής παράστασης, η οποία έλαβε χώρα σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους στην επικράτεια. Συμμετέχω με ελληνικές χορωδίες σε παγκόσμια χορωδιακά Φεστιβάλ συνοδεύοντας τις εμφανίσεις τους με λογοτεχνικά μου κείμενα. Ασχολήθηκα με τα κοινά στον “Φάρο Τυφλών Ελλάδας”, στον “Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών”, στο “Β΄ Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων Σκαραμαγκά”, στο “Ίδρυμα Χανσενικών Αγίας Βαρβάρας”, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς “Μεταξά”, στο “Θριάσιο” Νοσοκομείο, στις κλειστές Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνα , σε Κ.Α.Π.Η , Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και αλλού. Υπήρξα υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2010 στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” επικεφαλής του οποίου ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πολιτεύθηκα ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές 2007, όπως επίσης στις βουλευτικές εκλογές 2009. Με έχουν τιμήσει Δήμοι, πολιτιστικοί φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χορωδίες, Λιμενικές Αρχές, Ιδρύματα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Νέας Υόρκης “Hellas FM” κ.ά. Είμαι επίτιμο μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι ότι έχω μια υπέροχη οικογένεια που είναι περήφανη για μένα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img