Wednesday, May 1, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Ακλόνητη Οικογένεια

ΑΠΟΨΗ: Ακλόνητη Οικογένεια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Σταύρος Θεοφάνους

Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις, και για την ανατροφή των παιδιών.

Γιατί είναι δύσκολο να είσαι μητέρα κοριτσιού;

Το να είσαι γονιός είτε αγοριού είτε κοριτσιού έχει τα δικά του ειδικά προβλήματα αλλά και τις χαρές. Τώρα όμως θα δούμε πώς μπορεί να είναι πιο δύσκολο να είσαι μητέρα κοριτσιού. Πρώτα, πρώτα, η μητέρα πρέπει να προετοιμάσει την κόρη της για την εφηβεία. Επειδή πολλά κορίτσια μπορεί να φοβούνται αυτήν την αλλαγή, είναι σημαντικό να είναι η μητέρα δίπλα στην κόρη έτοιμη να τη βοηθήσει σε κάθε βήμα. Δεύτερον, πρέπει να προετοιμάσει την κόρη της να αντιμετωπίσει τους διάφορους τύπους κοριτσιών. Στο σχολείο υπάρχουν κατά κόρο κλίκες, και οικογενειακά δράματα, γιαυτό να προειδοποιείς την κόρη σου να συμπεριφέρεται πάντοτε όπως θα ήθελε να της συμπεριφέρονται. Τέλος, η μητέρα πρέπει να προετοιμάσει την κόρη της να έχει μια προσγειωμένη εικόνα του σώματός της. Σ’ έναν κόσμο που εκθειάζει την εξωτερική ομορφιά της γυναίκας, η μητέρα πρέπει να ενθαρρύνει την κόρη της να παραμείνει απλή και να μην παρασυρθεί.

Μήπως το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο και η σχέση του γάμου σου άδεια;

Thanks for reading Hellenic News of America

Τρέχεις από δω κι από κει για τις ανάγκες των παιδιών σου — για τα μαθήματά τους, για τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, για τους φίλους τους. Είσαι απασχολημένη γιατί ετοιμάζεις μια παρουσίαση στη δουλειά. Έχεις να απαντήσεις σε ένα σωρό μηνύματα … και , φυσικά, να γράψεις κάτι και στο facebook. Το πρόγραμμά σου είναι τελείως γεμάτο. Όλα αυτά είναι σπουδαία, αλλά τι γίνεται με τον άντρα σου; Απολαμβάνει τον καρπό των δραστηριοτήτων σου; Ή μήπως παίρνει απλά ό, τι μένει από το χρόνο σου; Αν ο άντρας σου έγινε αδιάφορος συναισθηματικά στη σχέση σας –λαχταρώντας τη στοργή σου και την προσοχή σου — ίσως είναι καιρός να πεις “όχι” στα πράγματα που είναι σημαντικά , .όχι .όμως και τα πιο σημαντικά.

Άντρες, έχετε τα εφόδια που χρειάζεστε για να καθοδηγήσετε την οικογένειά σας σωστά;
Εδώ έχουμε μερικές υποδείξεις για να καθοδηγήσεις τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου. Πρώτον, καθοδηγώ σωστά σημαίνει αγαπώ σωστά. Όταν δείχνεις στοργή και φροντίδα στη γυναίκα σου δίνεις ένα σπουδαίο παράδειγμα στα παιδιά σου που μπορούν να καταλάβουν και να μιμηθούν. Δεύτερον, καθοδηγώ σωστά σημαίνει συντελώ στη φυσιολογική ανάπτυξη και ωριμότητα των παιδιών. Οι άντρες συνήθως έχουν την τάση να λειτουργούν σα να πρόκειται να τα τελειώσουν όλα μαζί. Αντίθετα, έχει μεγάλη σημασία να διδάξεις στα παιδιά σου την υπομονή και το θάρρος. Μάθε τους να υψώνουν το ανάστημά τους με θάρρος και να κάνουν πάντοτε το καλό και το σωστό.

Το ήξερες ότι κάνει καλό στην υγεία όταν δίνεις ένα ολοκληρωμένο φιλί στον άντρα σου / στη γυναίκα σου;

Είτε στέλνεις ένα πεταχτό φιλί ή απλά ένα φιλί στο μάγουλο, θα δούμε μερικά ιατρικά οφέλη που προκύπτουν από ένα καλό φιλί. Οι μελέτες δείχνουν ότι ανάμεσα σ’ αυτά τα ιατρικά οφέλη είναι η μείωση της πίεσης , η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, και ακόμη … η καταπολέμηση των κούφιων δοντιών με το πολύ σάλιο, η κατανάλωση θερμίδων, και ακόμη η άσκηση των μυών του προσώπου και του λαιμού. Γιαυτό όταν δεις σήμερα τον άντρα σου / τη γυναίκα σου δώστου / δώστης ένα καλό φιλί.

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η οικογένειά σου, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο που οδηγεί σ’ έναν ακλόνητο γάμο και σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img