Thursday, May 2, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑφροδίτη Κοτρώτσιου: Θα συνεχίσω την προσφορά στην ελληνική ομογένεια

Αφροδίτη Κοτρώτσιου: Θα συνεχίσω την προσφορά στην ελληνική ομογένεια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

THΣ  ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΛΑΣΤΟΥ, Special to the Hellenic News of America

Με το βραβείο της «Ελληνίδας του Κόσμου» η Αφροδίτη Κοτρώτσιου θα βραβευτεί στις 27 Ιουλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Η βράβευση θα γίνει στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού και η τιμητική διάκριση αφορά Ελληνίδες ανά τον κόσμο που τολμούν, επιχειρούν και αφήνουν το προσωπικό τους αποτύπωμα.

Η δυναμική και δημιουργική Αφροδίτη Κοτρώτσιου συνεχίζει και διανθίζει επάξια το μεγάλο έργο της οικογένειας της για την ελληνική ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι η εκδότρια της ομογενειακής εφημερίδας «Hellenic News of America» που εκδίδεται στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Τόσο μέσα από την εφημερίδα, το ενημερωτικό site, αλλά και την Διεθνή Έκθεση «Hermes», η οικογένεια Κοτρώτσιου έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να αποτελεί ένα βασικό πυλώνα στήριξης της ομογένειας και συνέχιση του ελληνισμού.

Η βράβευση της κα Κοτρώτσιου είναι αποτέλεσμα της έντονης δράσης της για την προώθηση του ελληνικού πνεύματος, του επιχειρείν και της παράδοσης.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Hellenic News of America»

H εφημερίδα και το site είναι μια πηγή ενημέρωσης και δικτύωσης των ειδήσεων της ομογένειας των ΗΠΑ, αλλά των σημαντικών γεγονότων που λαμβάνουν χωρά στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι στο site υπάρχουν άρθρα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, καθώς με αυτόν τον τρόπο η ελληνική γλώσσα παραμένει «ζωντανή».

Με αφορμή την βράβευση της η κα Κοτρώτσιου έδωσε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας». Η εκδότρια αναφέρθηκε στην απόφαση της να αναλάβει τα ηνία της επιτυχημένης επιχείρησης του πατέρα της, Παύλου Κοτρώτσιου. Αν και εργαζόταν σε μια φαρμακευτική εταιρεία ο θαυμασμός και το αίσθημα της υπερηφάνειας που ένιωθε για το μεγάλο έργο που έχει δημιουργήσει ο πατέρας της την έκαναν να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με την επιχείρηση. «Ένιωθα ότι είχε έρθει η στιγμή να αναλάβω και να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση που είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου από το 1987. Μια τέτοια προσπάθεια δεν θα έπρεπε να σταματήσει, γιατί σημαίνει πολλά για την ομογένεια και την Ελλάδα», υπογράμμισε η εκδότρια.

«Κρατάμε ακόμη την έντυπη μορφή της εφημερίδας. Είναι σημαντικό γιατί δεν υπάρχουν πολλές έντυπες ελληνικές εφημερίδες. Επιπλέον, έχουμε καθημερινή ροή ειδήσεων στο site μας και είμαστε ενεργοί στα social media», τόνισε.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε την Ελλάδα πιο κοντά μας. Να κρατήσουμε την κουλτούρα και την παράδοση μας. Να ταξιδέψουμε ακόμη περισσότερο το ελληνικό πνεύμα. Να ενδυναμώσουμε τους Έλληνες της Αμερικής, οι οποίοι τόσα χρόνια μας έχουν αγκαλιάσει για το έργο που κάνουμε και αυτό είναι η καλύτερη επιβράβευση», σημείωσε η κα Κοτρώτσιου.

Hermes, μια «γέφυρα» επιχειρηματικότητας

Μέσα από την εφημερίδα «Hellenic News of America» ο Παύλος Κοτρώτσιος κατάφερε από την αρχή της δημιουργίας της να αναδείξει τις επιχειρηματικές δράσεις και τις ενέργειες για την διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και της παράδοσης. Ωστόσο, ταυτόχρονα, είχε αφουγκραστεί την ανάγκη των Ελλήνων επιχειρηματιών της ομογένειας, αλλά και αρκετών επιχειρήσεων που είχαν ως έδρα τους την Ελλάδα να τους δοθεί η ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά. Το 1992 ήταν χρονιά ορόσημο καθώς τότε ο οραματιστής Παύλος Κοτρώτσιος δημιούργησε την Hermes Expo, μια έκθεση που θα γεφύρωνε τις δυο πλευρές.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να τρέχει σε εκδηλώσεις και δράσεις για να προωθήσει τα όμορφα πράγματα που έκαναν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατάφερε λοιπόν μέσα από την Hermes Expο να τους φέρει πιο κοντά. Έχτισε μια γέφυρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η έκθεση και οι Έλληνες της Αμερικής έρχονται σε επαφή με φιλέλληνες, αλλά και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιθυμούν να κάνουν ένα άνοιγμα στην αμερικάνικη αγορά», τόνισε η εκδότρια.

«Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που ανοίγει πόρτες, δίνει ευκαιρίες και βοηθάει. Υποστηρίζει την ελληνοαμερικάνικη προσπάθεια 30 χρόνια πλέον στην διάδοση της ελληνικής παράδοσης αλλά και στην τόνωση του επιχειρείν», τόνισε η κα Κοτρώτσιου και πρόσθεσε ότι «για εμένα λοιπόν είναι σημαντικό να αναλάβω την ευθύνη να συνεχίσω το έργο του και να προσφέρω στην ελληνική ομογένεια και την Ελλάδα».

Το καλύτερο δώρο

Στην συνέντευξη της η κα Κοτρώτσιου αναφέρθηκε και στις αναμνήσεις που έχει από την Ελλάδα, από όταν ήταν μικρό παιδί. «Κάθε καλοκαίρι οι γονείς μου μας έστελναν εμένα και τις αδελφές μου για τρεις μήνες στο χωριό όπου κατάγεται ο πατέρας μου τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Εκεί περνούσαμε το καλοκαίρι μας με την γιαγιά και τον παππού μας. Δημιουργήσαμε σημαντικές αναμνήσεις. Αυτό για εμάς ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να μας κάνουν οι γονείς μας.

Μάθαμε πως είναι να είσαι Ελληνίδα, τις παραδόσεις μας, την γλώσσα μας, την γαστρονομία μας, τους παραδοσιακούς χορούς μας. Πηγαίναμε εκκλησία κάθε Κυριακή. Περάσαμε τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας στο χωριό. Αυτό το όμορφο δώρο που μας χάρισαν οι γονείς μας δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εύχομαι να μπορέσω να το κάνω και εγώ για στα δικά μου παιδιά», περιέγραψε η κα Κοτρώτσιου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img