Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΒράβευση Κρητών επιστημόνων για το έργο τους και την προσφορά τους

Βράβευση Κρητών επιστημόνων για το έργο τους και την προσφορά τους

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο σύλλογος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ την 13/8 στο Ρέθυμνο, σε ειδική τελετή, βράβευσε κορυφαίους επιστήμονες Κρητικής καταγωγής για το έργο τους και την προσφορά τους στη κοινωνία.

Από το Πολυτεχνείο Κρήτης βραβεύτηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ατσαλάκης Γιώργος για την συμβολή και τις προβλέψεις του για σημαντικά θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Την τελευταία διετία έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 άρθρα και είχε δώσει πάνω από 400 συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, για προβλέψεις στην οικονομία, στην πανδημία, στον τουρισμό, στην επισιτιστική κρίση, στην ενεργειακή κρίση, στην κρίση κόστους διαβίωσης, στον πληθωρισμό, στον στασιμοπληθωρισμό, στον Δρόμο του Μεταξιού, κλπ. Το εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης ασχολείται με τις μακροχρόνιες μεταβλητές που μετασχηματίζουν και αλλάζουν την παγκόσμια και Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πολλές από αυτές τις μεταβλητές εξαρτούνται από τις νέες τεχνολογίες που έρχονται οι οποίες δημιουργούν κίνδυνους και ευκαιρίες. Η τεχνητή νοημοσύνη στην πρόβλεψη και οι επιπτώσεις της στην εξέλιξη της οικονομίας είναι μια από τις παραμέτρους που μελετώνται το τελευταίο διάστημα.

Στην συνημμένη φωτογραφία οι βραβευθέντες Πανεπιστημιακοί Καθηγητές :

α) Γιώργος Ατσαλάκης Αναπλ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, Οικονομολόγος ειδίκευση στις προβλέψεις νέων τεχνολογιών

β) Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ITE, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT) και Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Έρευνας.

Thanks for reading Hellenic News of America

γ) Κωνσταντίνος Σπανουδάκης Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών Πανεπιστημίου Κρήτης

“Πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο Κρητών επιστημόνων και σε όλους τους βραβευθέντες” καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img