Friday, May 3, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΒ. Γοργόλης: Η συμμετοχή μιας Περιφέρειας στην Hermes Expo ενισχύει την περαιτέρω...

Β. Γοργόλης: Η συμμετοχή μιας Περιφέρειας στην Hermes Expo ενισχύει την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και του τουρισμού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαφήμιση και η προβολή της Ελλάδας με την συμμετοχή μιας Περιφέρειας σε ένα τόσο σημαντικό εθνικοτοπικό γεγονός όπως η έκθεση Hermes Expo», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην Hellenic News of America ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου της Περιφέρειας Ηπείρου, Βασίλειος Γοργόλης, o οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με την παράταξη του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

-Η Hellenic News of America κλείνει 36 συναπτά έτη στον χώρο της ενημέρωσης της ομογένειας φέτος τον Σεπτέμβριο.

Η εφημερίδα Hellenic News of America, με τον Ηπειρώτη, τον δικό μας Παύλο Κοτρώτσιο και την κόρη του Αφροδίτη δίπλα του στο τιμόνι, κλείνει φέτος τον Σεπτέμβριο 36 συναπτά έτη στον χώρο της ενημέρωσης της ομογένειας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διατήρηση των αρρήκτων δεσμών της Ομογένειας με την Ελλάδα, στην συσπείρωση της ελληνικής Ομογένειας, στην συντήρηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, των ηθών, των εθίμων και παραδόσεων και την μεταλαμπαδευσή τους στις νέες γενιές των Ομογενών. Και είναι σημαντικό πως η προσπάθεια δεν εξαντλείται μέσα στα όρια μιάς εφημερίδας αλλά επεκτείνεται με την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το ρόλο της Hellenic News of America ως συνδετικό κρίκο πολλών Ομογενειακών επιχειρήσεων και Αμερικανικών, μέσω της ετήσιας επιχειρηματικής έκθεσης Hermes Expo International η οποία μου άφησε άριστες εντυπώσεις.

-Παράλληλα η Hermes Expo η έκθεση που είναι βατήρας για τις ελληνικές επιχειρήσεις προς την αμερικάνικη αγορά πραγματοποίησε φέτος την 32η διοργάνωση της. Έχετε συμμετάσχει με την Περιφέρεια Ηπείρου. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαφήμιση και η προβολή της Ελλάδας με την συμμετοχή μιας Περιφέρειας σε ένα τόσο σημαντικό εθνικοτοπικό γεγονός όπως η έκθεση Hermes Expo, ενός φόρουμ που φέρνει τις ελληνικές και τις αμερικανικές εταιρείες σε επαφή και δίνει την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ όπως το Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, την Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και άλλες και να δημιουργήσουν σε αυτές τοπικές αγορές κλείνοντας ταυτόχρονα σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου είχε πολύ θετικό αποτύπωμα για τις επιχειρήσεις που ήταν στην αποστολή, όπως αυτό αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις των ίδιων των εκπροσώπων τους.

Thanks for reading Hellenic News of America

-Επίσης οι ομογενείς μας κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα, επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, αλλά αυτό έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία. Μέσα από την συμμετοχή μιας Περιφέρειας στην Hermes Expo εμπειρικά πιστεύετε ότι βοηθάει στην περαιτέρω προσέλκυση του τουρισμού;

Η συμμετοχή μιας Περιφέρειας στην Hermes Expo, όχι μόνον ενισχύει την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και του τουρισμού και μάλιστα με πολλαπλασιαστικό όφελος για πολλούς ακόμη κλάδους όπως μεταφορές, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακά καταλύματα, κ.ο.κ. Επιπλέον δημιουργεί θέσεις εργασίας, φέρνει τουρισμό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προβάλλει τη χώρα ως τουριστικό αλλά και επαγγελματικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών. Σύμφωνα με συναφείς μελέτες που έγιναν, ο μέσος εκθεσιακός τουρίστας δαπανά 3,5 φορές περισσότερο από τον απλό τουρίστα αναψυχής. Αποτελεί προτεραιότητα λοιπόν για εμάς ο εκθεσιακός τουρισμός να καταστεί ένας από τους πρώτους στόχους μας ως Περιφέρεια Ηπείρου και, βασισμένοι στο καλό όνομα που έχουμε χτίσει ως Περιφέρεια στην οποία αξίζει κανείς να επενδύσει, πρέπει να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη της εκθεσιακής βιομηχανίας, ποιοτικά και τεχνολογικά.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img