Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών

Εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην στήριξη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την ομιλία του στο 2ο Συμπόσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Σημείωσε ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα η ανάπτυξη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, τονίζοντας ότι είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος παραγωγικός κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής καθώς τα προϊόντα του αλλά και το 80% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες, προσφέροντας 12.000 και πλέον θέσεις εργασίας.

Υπογράμμισε ότι ο εν λόγω κλάδος «στηρίζει παραμεθόριες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας», ενώ, όπως σημείωσε, πρόκειται για οικονομική δραστηριότητα με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα που συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι ο κλάδος χρηματοδοτείται με 500 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας Υδατοκαλλιεργειών και Θαλασσών καθώς και με 480 εκατ. του Ταμείου Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο οποίο προβλέπονται- χρηματοδοτήσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ έως το 2025. Όπως ανέφερε, στο ΕΠΑΛΘ οι εντάξεις ανέρχονται στα 647 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες συμβάλλουν στην διατροφική επάρκεια της χώρας. «Μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε κατέστη σαφής η σημασία της πρωτογενούς παραγωγής», είπε και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, πλέον, θεωρείται ως βασική επενδυτική δραστηριότητα, στην οποία η πολιτεία οφείλει να δώσει προτεραιότητα. Την άποψη αυτή ήλθε να ενισχύσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img