Saturday, May 4, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕπίσημη επίσκεψη Αρχ. Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Παναμά

Επίσημη επίσκεψη Αρχ. Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Παναμά

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τη σημασία του διαθρηκειακού διαλόγου αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς με τη δραστήρια ελληνική κοινότητα θα υπογραμμίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στον Παναμά. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφτεί τη χώρα της κεντρικής Αμερικής ως προσκεκλημένος για την 510η επέτειο από την ίδρυση της Επισκοπής Παναμά και τη γιορτή της Σάντα Μαρία Λα Αντίγκουα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρόκειται να συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας, πιστούς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης αναμένεται να είναι στο Κέντρο Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, όπου θα γίνει δεκτός από τη Διαθρησκειακή Κοινότητα του Παναμά. Ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Παναμά, Laurentino Cortizo. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση και με την υπουργό Εξωτερικών, Janaina Tewaney, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί ο ελληνισμός με τον Παναμά μέσω της δραστήριας ελληνικής παροικίας.

Η ατζέντα της Πέμπτης περιλαμβάνει το Θεολογικό Φόρουμ στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Σάντα Μαρία Λα Αντίγκουα, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα μιλήσει για θέματα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αργότερα το ίδιο βράδυ, θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος σε δείπνο που θα παραθέσει ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Παναμά, κ. Σπύρος Σκληρός-Αθανασόπουλος.

Την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος θα ξεναγηθεί στο κανάλι του Παναμά, όπου θα επισκεφθεί το City of Knowledge Foundation. Το Σάββατο θα παραβρεθεί στη Θεία Λειτουργία στην Σάντα Μαρία Λα Αντίγκουα, για τον εορτασμό της προστάτιδας του Παναμά. Την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής, τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Atenea, ένα τοπικό Ελληνικό Σχολείο, όπου θα πραγματοποιήσει Μνημόσυνο προς τιμήν του ιδρυτή του και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img