Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕυρύτατης έκτασης η αμερικανική παρουσία στο 33ο Greek Economic Summit

Ευρύτατης έκτασης η αμερικανική παρουσία στο 33ο Greek Economic Summit

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το “33ο  Greek Economic Summit” διοργανώνει, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2022, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη στρατηγική υποστήριξη του US Chamber of Commerce και του Atlantic Council.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου, με δείπνο που θα παραθέσει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου με την παρουσία της Julie Linn Teigland, Area Managing Partner, EY Europe, Middle East, India, and Africa (EMEIA) Member of the EY Global Executive θα αναπτυχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε όλο το φάσμα των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων.

Ακόμη σημειώνονται τα εξής: Η αμερικανική παρουσία στο 33ο Greek Economic Summit θα είναι ευρύτατης έκτασης, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο των ΗΠΑ στον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας οικονομίας, τις προοπτικές που δημιουργούνται, καθώς και τις ευκαιρίες στο διεθνές επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Κεντρικός στόχος του 33ου  συνεδρίου είναι η ανάδειξη προτάσεων και ιδεών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για ένα βιώσιμο μέλλον για την οικονομία και επιχειρηματικότητα, στις περιόδους προκλήσεων που διανύουμε.

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον γεωπολιτικών εξελίξεων όπου χαρακτηρίζεται από έντονες πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση παρουσιάζονται σημαντικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σε αυτή τη συνθήκη, η Ελλάδα έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατέχει μια δυναμική παρουσία στον παγκόσμιο επενδυτικό “χάρτη” εφαρμόζοντας πιστά ένα στρατηγικό σχεδιασμό που δημιουργεί τις προοπτικές μιας σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι θεματικές του συνεδρίου

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα τεθούν στο επίκεντρο οι ακόλουθες θεματικές:

• Οικονομικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις
• Ο μετασχηματισμός του τραπεζικού συστήματος – Η άνοδος της αόρατης τράπεζας
• Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Επενδυτικό Χάρτη
• Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως σημαντικό μέσο για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης
• Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης
• Παγκόσμια Γεωπολιτική Επισκόπηση – Αλλάζει ο κόσμος;
• Οι Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις και οι ευρύτερες προοπτικές τους
• Ο ενεργειακός χάρτης στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη – Οι τελευταίες εξελίξεις
• Η πορεία των Διατλαντικών Σχέσεων
• Εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων για μελλοντικές προκλήσεις
• Εργατικό δυναμικό του μέλλοντος
• Τα μεγάλα στοιχήματα για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας
• Οι επενδύσεις σε τεχνολογίες για βιώσιμη ανάπτυξη
• Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για επενδύσεις
• Προώθηση startups και καινοτομίας στην Ελλάδα -Ανάπτυξη αποτελεσματικού οικοσυστήματος.

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, δήλωσε: “Το 33ο Greek Economic Summit, διεξάγεται σε μια εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκηνή. Σε αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε όλοι να συνομιλήσουμε και να αναπτύξουμε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης σε μια κοινή και ενιαία προσπάθεια, που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα. Ο διάλογος, οι συζητήσεις, οι ανταλλαγές απόψεων, με συνομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας και εμβέλειας, στο πλαίσιο των εργασιών του 33ου GES, θα διαμορφώσουν και την τόσο αναγκαία πλατφόρμα συν-αντίληψης, διασυνδέοντας το παρόν με ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μέλλον”.

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας,, επισημαίνει: «…Μέσα από τις χρήσιμες συζητήσεις των έμπειρων ομιλητών του συνεδρίου μπορούν να παρουσιαστούν οι προοπτικές και η δυναμική που διαθέτει η χώρα μας και να αναδειχθούν οι πολιτικές για γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το “33ο  Greek Economic Summit”, θα φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας.  Στις εργασίες του Greek Economic Summit 2022, έντονη θα είναι η αμερικανική παρουσία, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο των ΗΠΑ στον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας οικονομίας, τις προοπτικές που δημιουργούνται, καθώς και τις ευκαιρίες στο διεθνές επιχειρηματικό οικοσύστημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img