Sunday, May 5, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗμέρες Καταξιωμένης Επιχειρηματικής Έκθεσης Hermes Expo: Συνάντηση Κοινού και Επιχειρηματικών Στελεχών στο...

Ημέρες Καταξιωμένης Επιχειρηματικής Έκθεσης Hermes Expo: Συνάντηση Κοινού και Επιχειρηματικών Στελεχών στο Grand Marquis του New Jersey

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με μεγάλη προσέλευση κοινού αλλά και επιχειρηματιών, επισήμων και εξέχοντων μελών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε και φέτος στο «Grand Marquis» στο Old Bridge του New Jersey η 32η διεθνής επιχειρηματική έκθεση Hermes Expo. Οι πολυτελείς, ελληνικής ιδιοκτησίας, αίθουσες του «Grand Marquis» είναι το σημείο που επελέγη για μόνιμη πια έδρα της έκθεσης, η οποία φέρνει μαζί της την πολύχρονη ιστορία της από την ίδρυσή πριν από τέσσερις πλέον δεκαετίες στο Ατλάντικ Σίτυ. Το Old Bridge σε κεντρικό σημείο του New Jersey επελέγη λόγω της εγγύτητάς του στη Νέα Υόρκη εξίσου και στη Philadelphia, σημαντικά κέντρα και τα δύο, μαζί βέβαια με το  New Jersey της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας και οικονομίας και παραδοσιακά κέντρα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.

O Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος, έκανε και τον Αγιασμό των εγκαινίων μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιoτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος είχε βραβευτεί στην προηγούμενη διοργάνωση. Ο διευθύνων σύμβουλος του «Improvement Authority in Middlesex County» Τζέιμς Πόλο ανέλαβε και πάλι το ρόλο του Master of Ceremonies και αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης τόσο για την περιοχή του New Jersey όσο και για την ελληνορθόδοξη κοινότητα εξαίροντας το ρόλο του ιδρυτή της έκθεσης και της οικογένειας Κοτρότσιου συνολικά για την αφοσίωσή τους σε αυτό το έργο.

Ο οικοδεσπότης της έκθεσης, ιδρυτικός πρόεδρος της Hermes Expo Paul Kotrotsios καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την προσέλευση και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμός. Με συντομία αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης αναφερόμενος ξεχωριστά στους εκθέτες, τόσο αυτούς που τακτικά συμμετέχουν όσο και τους πρωτοεμφανιζόμενους. Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο Paul Kotrotsios όπως συνηθίζει υποδέχτηκε ξεχωριστά τον κάθε επισκέπτη, φωτογραφήθηκε με όλους και πολύ στοχευμένα ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στα περίπτερα φροντίζοντας να λαμβάνει υπόψιν του τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Η γαστρονομία στο επίκεντρο– “Megas Yeeros”-“Kontos”-“Sirob Imports

Πάντα με υψηλή εκπροσώπηση στην έκθεση ο τομέας της γαστρονομίας, η παραδοσιακά η ναυαρχίδα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ, από τον οποίο η ελληνική ομογένεια ξεκίνησε να διακρίνεται από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στην αμερικανική ήπειρο. Και ενώ πλέον η ελληνική ευρηματικότητα έχει επεκταθεί και είναι παρούσα σε όλους του τομείς της οικονομίας η γαστρονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια από τις ηγετικές θέσεις. Από τους παλαιούς εκθέτες του τομέα αυτού τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μεταξύ των παρευρισκόμενων παρουσίασε, όχι μόνο λόγω των λιχουδιών που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και λόγω της υψηλής ζήτησης και δημοφιλίας των συγκεκριμένων προϊόντων στις ΗΠΑ, η εταιρία “Megas Yeeros”, ακολουθούμενη από την επίσης επί χρόνια κυρίαρχη στην αγορά μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων του φύλλου για πίτες και γλυκά εταιρία “Kontos”. Η εταιρία Sirob Imports εκπροσώπησε πολλά προϊόντα από την Ελλάδα τα οποία διατίθενται και σε μεγάλες ποσότητες και συσκευασίες για εστιατόρια.

Thanks for reading Hellenic News of America

“Grecian Delight | Kronos Foods”-“Hackensack Meridian Health

Οι εταιρίες “Grecian Delight | Kronos Foods” και “Hackensack” δεν βρίσκονται μόνο για χρόνια στην κορυφή του συγκεκριμένου τομέα αλλά αποτελούν σταθερούς χορηγούς και υποστηρικτές της έκθεσης.

Terra Medi

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και για καταστήματα πολυτελείας, όπως το γνωστό σούπερ μάρκετ του Μανχάταν “Zabars” στο οποίο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της στην πολυτελή συσκευασία από τη Λακωνία έχει περίοπτη θέση, η εταιρία Terra Medi με το «έξυπνα» επιλεγμένο όνομα να παραπέμπει στις παραδόσεις και το γαστρονομικό πλούτο της Μεσογείου, έχει πλέον επεκταθεί και μια σειρά άλλων προϊόντων, ανάμεσά τους βρώσιμες ελιές, ροφήματα και βότανα από το Πήλιο, καθώς και το εμφιαλωμένο σε γυάλινα, για τη διασφάλιση της ποιότητας, μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό «Βίκος» από την Ήπειρο, το οποίο κατέχει κυρίαρχη θέση και στην αγορά της Ελλάδας. Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η αγορά εμφιαλωμένου νερού στις ΗΠΑ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε πολλές περιοχές της χώρας το νερό του δικτύου δεν είναι πόσιμο, ενώ και εκεί που είναι η γεύση του είναι μάλλον ανοίκεια στους Ευρωπαίους και αυτό συμβαίνει εν πολλοίς και με το εμφιαλωμένο από το αμερικανικό έδαφος. Αυτό σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έχει δημιουργήσει μία τεράστια αγορά, που σίγουρα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τα ελληνικά εμφιαλωμένα νερά, ενώ στην περίπτωση που κάποιος την κατακτήσει οι δυνατότητες κέρδους είναι ανεξάντλητες. Εμφιαλωμένο νερό γνωστής γαλλικής επωνυμία κοστίζει σε δύο, ελληνικής μάλιστα ιδιοκτησίας αξίζει να σημειωθεί, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ του Μανχάταν 3,99 δολάρια για τη φιάλη του 1,5 λίτρου. Αν μάλιστα σκεφτούμε το ότι το ελληνικό νερό μπορεί να προωθηθεί και μέσω της γαστρονομίας, στην οποία επίσης δραστηριοποιείται ο κύριος Γιάννης Σταυρόπουλος της Terra Medi, οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες. Ο κύριος Σταυρόπουλος παρουσίασε στη Hellenic News of America τα κυριότερα προϊόντα της εταιρίας του και τόνισε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Νέες ιδέες – νέες γεύσεις – νέες ευκαιρίες

Για πρώτη φορά στην έκθεση παρουσιάστηκε το «Green Roll Bread Kone», το οποίο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ανόδου ενός καινούριου προϊόντος όπως πιστοποιούσαν και τα πολλαπλά αφιερώματα της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλονταν σε οθόνες πίσω από το περίπτερο. Ένα κώνος αρτο-ποίημα με σουσάμι και έναν συνδυασμό γεύσεων που παραπέμπει μεταξύ άλλων λόγω του σουσαμιού στο κουλούρι ή και σε κριτσίνια, δεν είναι όμως σκληρό και προσφέρεται να γεμιστεί με μια ποικιλία γεύσεων καθιστώντας το ικανό για όλες τις χρήσης, από κολατσιό και σνακ μέχρι γκουρμέ πρόταση σε δεξιώσεις.

Ανάρπαστοι έγιναν και οι συμπυκνωμένοι χυμοί “Gia…giamas”, ένα ιδιαίτερα γευστικό προιόν από 100 τοις 100 ελληνικά φρούτα, είτε ξεχωριστά, όπως ροδάκινο, είτε σε συνδυασμούς, π.χ. ρόδι με πράσινο μήλο, αναμειγνύεται με νερό σε μια συγκεκριμένη αναλογία και προσφέρει μια γευστική πανδαισία. Σε μεγάλες οικονομικές συσκευασίες οι χυμοί προσφέρονται όχι μόνο για την εισαγωγή των παιδιών στις γεύσεις των ελληνικών φρούτων αντικαθιστώντας αν αναμειχθούν με ανθρακούχο νερό τα αναψυκτικά αλλά και σε πάρτυ, αναμειγνυόμενα με αλκοόλ για αξέχαστες «ελληνικές» εμπειρίες των καλεσμένων. Ξεχωριστή και η λεμονάδα της εταιρίας, με όλες τις δημιουργίες να αποτελούν τις συνταγές της γιαγιάς Μαρίκας από το 1957, με την αειθαλή γιαγιά να επιχειρεί μετά την ελληνική αγορά να κατακτήσει και την αμερικανική. Όπως και στο νερό που προαναφέρθηκε και ο τομέας των χυμών και των άλλων ροφημάτων θα μπορούσε για μια σειρά λόγους κατά τη γνώμη του υπογράφοντος να αποτελέσει προνομιακό πεδίο των ελληνικών εξαγωγών.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν και μια σειρά κριτσίνια-breadsticks υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής συσκευασίας τα οποία επίσης δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους επισκέπτες τους.

Η αμερικανική εταιρία franchise Fresh&co εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τους ιδιοκτήτες και «δημιουργούς» των ευπαρουσίαστων συνταγών της προσπαθώντας να τραβήξει το ενδιαφέρων των ηγετών της ελληνικής γαστρονομίας, κάτι που φαίνεται ότι επετεύχθη, αφού οι πρώτες επαφές αποδείχτηκαν ιδιαίτερα γόνιμες.

Τα εστιατόρια όμως δεν χρειάζονται μόνο φαγητό για να λειτουργήσουν αλλά και μια σειρά άλλες υπηρεσίες. Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν πολλές τέτοιες υπηρεσίες. Μία από αυτές προσέφερε τη δυνατότητα οικονομίας κλίμακας στην ασφάλιση των εταιριών εστίασης και στη χρήση των πιστωτικών καρτών, χωρίς μάλιστα να απαιτείται η αλλαγή παρόχου των υπηρεσιών.

HYDRA

 Με τη διείσδυση στην αγορά της Νέας Υόρκης και όχι μόνο ήδη εξασφαλισμένη από την προηγούμενη πρώτη της συμμετοχή στην έκθεση το εμφιαλωμένο νερό Hydra, εκπροσωπήθηκε και πάλι στην έκθεση και πέτυχε νέες συνεργασίες, τραβώντας αυτή τη φορά και το ενδιαφέρον ηγετικών στελεχών της γαστρονομίας. Όπως προαναφέραμε ο τομέας του νερού έχει τεράστιες δυνατότητες. Οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου προϊόντος ακολουθούν μια δική τους, προφανώς ιδιαίτερα επιτυχημένη, όπως φαίνεται από την πορεία του νερού στη Βαλτιμόρη και την ήδη προδιαγεγραμμένη επέκτασή του στη Νέα Υόρκη, καταλύτης για την οποία στάθηκε η Hermes Expo. Έδώ έχει επιλεγεί μόνο η μικρή συσκευασία του μισού λίτρου, καθιστώντας το κατάλληλο για πώληση παντού αλλά και για παρουσίαση σε εστιατόρια ή σε συνέδρια. Η εταιρία ήταν και χορηγός της εξέδρας των επισήμων στην παρέλαση της 5ης λεωφόρου με το νερό να τραβά τα βλέμματα των υψηλών προσκεκλημένων.  Το ποιοτικό πλαστικό μπουκάλι δίνει την ψευδαίσθηση κρυστάλλου και ξεχωρίζει το νερό από τα ανταγωνιστικά του, μαζί βέβαια με τη γεύση του. Το νερό εμφιαλώνεται στις πηγές του στην Κρήτη και πωλείται με αυτή την επωνυμία μόνο στις ΗΠΑ, με το όνομα να δημιουργεί πολλαπλούς και προφανώς ελληνικούς συνειρμούς στους πελάτες, λόγω της ετυμολογικής σχέσης της λέξης με τις αγγλικές λέξεις που προέρχονται από το «ύδωρ», κάποιοι, ίσως λιγότεροι γνωρίζουν το ομώνυμο τέρας από την ελληνική μυθολογία, ενώ προφανώς γνωστό σε αρκετούς Αμερικανούς από μεταξύ άλλων ταινίες, τραγούδια κ.α. είναι γνωστό και το ομώνυμο νησί, καθιστώντας ιδιαίτερα επιτυχή την επιλογή του ονόματος.

 Προϊόντα για “VIP

Με έδρα το Staten Island η εταιρία “VIP” όχι μόνο εκπροσωπεί τα κυρίαρχα στην ελληνική αγορά για πολλές δεκαετίες καλλυντικά, σαπούνια και σαμπουάν της παραδοσιακής ελληνικής εταιρίας με τη μακρόχρονη ιστορία: «Παπουτσάνης», αλλά έχει πια με τη βαθιά γνώση του ιδρυτή της και της οικογένειά του εισαγάγει και μια νέα σειρά καλλυντικών. Το ενδιαφέρον του κυρίου Δρογκάρη για τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης ελαιόλαδου για τον οργανισμό, για την οποία είχε μιλήσει εκτενώς στη Hellenic News of America αναφέροντας μια σχετική πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, τον έχει οδηγήσει στο να εκπροσωπεί και ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο από τη Λακωνία, ένα προϊόν για το οποίο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα υπερήφανος.

Η βελτίωση του καιρού το μεσημέρι επέτρεψε στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του πολυτελούς κοκτέιλ να χρησιμοποιήσουν και τους εξωτερικούς χώρους και μπαρ του «Grand Marquis» όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία με εκλεκτούς μεζέδες και ποτά να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις, προτού όλοι κατευθυνθούν προς την πολυτελή αίθουσα του καθιερωμένου επίσημου δείπνου της εκδήλωσης. Εκεί εκ μέρους της επιτροπής της Hermes Expo ο Paul Kotrotsios απένειμε τα βραβεία της έκθεσης.

Πρώτος με το “Life Achievement Award” βραβεύτηκε ο πολύ δημοφιλής ομογενής σταρ της Αμερικανικής τηλεόρασης Ernie Anastos, ο οποίος πάντα, όπως και στις εκδηλώσεις της παρέλασης, στην οποία ήταν “Grand Marshall” προσηνής και χαμογελαστός φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς από τους καλεσμένους, τόσο κατά την προσέλευσή του μαζί με συγγενείς τους και κοντινούς του ανθρώπους, όσο και κατά τη διάρκεια του δείπνου. Την καριέρα του Ανάστος και την προσφορά του στην ομογένεια εξήρε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος και ο στενός φίλος και συνεργάτης του τιμώμενου Γιάννης Κατσιματίδης, ο οποίος θέλοντας να τονίσει την σημασία της Hermes Expo προσέφερε σε κάθε προσκεκλημένη οικογένεια και ένα αντίτυπο του πρόσφατου βιβλίου του: “How Far Do You Want to Go?: Lessons from a Common-Sense Billionaire”!

Ακολούθησε το βραβείο “Business Leadership Award” στον Steve Tenedios, του οποίου η επαγγελματική καταξίωση δεν περιορίζεται μόνο στην μεγάλη επιτυχία των πολλών εστιατορίων που έχει δημιουργήσει στην Νέα Υόρκη αλλά στο ότι η κάθε του «πρόταση» και γαστρονομική ή αισθητική επιλογή δημιουργεί «σχολή» στον πολύ ανταγωνιστικό τομέα της υψηλής γαστρονομίας του Μανχάταν!

Στους Nance και Steve Kontos της ομώνυμης (Kontos Foods) εταιρίας τροφίμων επίσης το “Business Leadership Award” για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο. Εστιάτορας της χρονιάς ανακηρύχθηκε με το ομώνυμο βραβείο ο Φώτης Φαρμάκης. Το βραβείο που φέρει στο όνομά του το ελληνικό φιλότιμο απονεμήθηκε σε δύο διακεκριμένους για την κοινωνική τους προσφορά ομογενείς: Τον Sam Matthews για την πολυετή προσφορά του Greek Children’s Fund και τον Γεώργιο Σιαμπούλη, πρώην πρόεδρο των Πανγκρηγκόριανς του New Jersey για την τεράστια συμβολή του στο φιλανθρωπικό έργο της δυναμικής αυτής ένωσης των Ελλώνων εστιατόρων. Ο κύριος Σιαμπούλης λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη φετινή εκδήλωση και απέστειλε χαιρετισμό.

Από το χώρο τη υγείας βραβεύτηκαν με το “Healthcare Hero Award” ο χειρούργος Nicolai Markov, και με το “Hippocratic Award” οι καρδιολόγοι Ηλίας Ηλιάδης και Γεώργιος Δάγκας, με τον τελευταίο να είναι και ο επικεφαλής της ομάδας τον γιατρών που ανέλαβαν τη θεραπεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ, ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρίας Επεμβατικής Καρδιολογίας!

Last but not least, tο βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε στη δασκάλα Jenny Tsantilas, η οποία έχει συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία 9 ελληνικών σχολείων στην πολιτεία της Φλόριντα.

Από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τους χώρους του «Grand Marquis» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την ποιότητα των προϊόντων και των εκθετών, την παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Ελλάδας, με επικεφαλής τον διευθυντή του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων Νίκου Θωμόπουλου και της Διευθύντριας του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Μαίρης Βαξεβανίδου, αλλά και των ηγετικών θεσμών της ομογένειας, η Νάνσυ Παπαϊωάννου εκπροσώπησε τον τραπεζικό τομέα και την HABA, ενώ η Αλεξάνδρα Μητσάκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, καταδείχτηκε και πάλι η σημασία της Hermes Expo που ενώνει όλες τις οικονομικές δυνάμεις της ομογένειας και τις φέρνει σε επαφή, και μέσω ων βραβείων, με την αριστεία στους άλλους τομείς. Πιο σημαντική όμως από τη μεγάλη επιτυχία της κάθε επιμέρους Hermes Expo εκείνο που πραγματικά «μετράει» και είναι εντυπωσιακό είναι η συνέχεια της έκθεσης. 32 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και είναι δύσκολο για μια τέτοια δραστηριότητα στους καιρούς που αλλάζουν και την οικονομία που εξελίσσεται ραγδαία όχι μόνο να φτάσει κανείς στην κορυφή αλλά κυρίως να παραμείνει. Και η Hermes Expo έφτασε και παραμένει στην κορυφή λειτουργώντας ως δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της ομογενειακής και αμερικανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και ως καταλύτης που επιταχύνει τις εξελίξεις. Τα «δίκτυα» είναι η μαγική λέξη της εποχής αλλά δεν ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας τη, πόσο μακρινή φαίνεται πια, δεκαετία του 1980 όταν ο Paul Kotrotsios ενεργώντας ως πρωτοπόρος διέγνωσε τη σημασία τη σημασία της δημιουργίας μιας πλατφόρμας, ενός δικτύου προβολής της Ελλάδας και σύνδεσής της με την ομογενειακή και αμερικανική επιχειρηματικότητα με την έκθεση να έχει επιδείξει και να συνεχίζει να επιδεικνύει ευελιξία και προσαρμοστικότητα προς όφελος των συμμετεχόντων, σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη οικονομική αλλά και πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, αναζητώντας και ανακαλύπτοντας πάντα τις νέες δυνατότητες και τις νέες ευκαιρίες αγορών, δικτύωσης και καινοτομίας. Η προσπάθεια δημιουργίας ευκαιριών και αγορών για τους εκθέτες απλώς κορυφώνεται στη ημερίδα του «Grand Marquis», αλλά συνεχίζεται άοκνη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το βλέμμα βέβαια πια στην επόμενη 33η διοργάνωση του 2024!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img