Monday, May 6, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«Η Disney και η σειρά για τον Κεμάλ Μουσταφά πασά»

«Η Disney και η σειρά για τον Κεμάλ Μουσταφά πασά»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Επιστολή στην Disney σχετικά με την τηλεοπτική σειρά Ataturk απέστειλε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Robert Iger,

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα από την ιστοσελίδα imdb.com, ότι με την ευκαιρία της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, η εταιρεία σας έχει προχωρήσει στην εγγραφή σεναρίου για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο «Ataturk», με στόχο να την παρουσιάσει στο τηλεοπτικό κοινό και στις αίθουσες των κινηματογράφων όλου το κόσμου, ανήμερα της επετείου, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου του 2023.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο του σεναρίου, για να κάνουμε την όποια κριτική μας, γνωρίζοντας όμως την μεγάλη επιδραστική ικανότητα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, των ντοκιμαντέρ, όσο και των σχετικών με την ιστορία κινηματογραφικών ταινιών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διόλου δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση αυτών των μέσων, όσο και του διαδικτύου για την προβολή ιστορικών θεμάτων και προσωπικοτήτων.

Αρκεί το σενάριο να υπηρετεί την αλήθεια και να αποδίδει αντικειμενικά και τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που επιχειρεί να παρουσιάσει.
ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες:

Thanks for reading Hellenic News of America

• «ARARAT», (2002) σε σκηνοθεσία του Ατόμ Εγκογιάν,
• «THE CUT» (2014) σε σκηνοθεσία του Φατίχ Ακίν, που αναφέρονται στην γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, καθώς
• «Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ» (1993) σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπερκ,
• «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ» (1993) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μενίνι,
• «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΛ» (2015) σε σκηνοθεσία του Λάζλο Νέμεζ,
• «Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ» (2002) σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι, που αναφέρονται στο ολοκαύτωμα των Εβραίων από την Ναζιστική Γερμανία.

Θεωρούμε επίσης εξαιρετικές παραγωγές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που στο παρελθόν μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο πρόβαλαν σε όλο τον κόσμο, όπως π.χ. για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για τον Αττίλα, για τον Αδόλφο Χίτλερ, αλλά και για τον Μαχάτμα Γκάντι, για τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, αλλά και για τον Ουίνστων Τσώρτσιλ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες, παρουσιάζοντας μέσα στα πλαίσια των κινηματογραφικών σεναρίων τους, την ιστορία και την όποια θετική παρουσία και προσφορά στην ανθρωπότητα ορισμένων από αυτούς, αλλά και τα εγκλήματα και τις θηριωδίες που κάποιοι άλλοι έκαναν σε βάρος της ανθρωπότητας, με αντικειμενικότητα.

Πληροφορηθήκαμε ότι το σενάριο που αναφέρετε στον Κεμάλ Μουσταφά πασά και σκοπεύετε να παρουσιάσετε ως ιστορικό ντοκιμαντέρ, εξωραΐζει την προσωπικότητα και τα έργα του και επιχειρεί να τον εμφανίσει σαν μεγάλο αναμορφωτή της σύγχρονης μεταοθωμανικής Τουρκίας

Αν τελικά οι πληροφορίες μας είναι σωστές, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πως μια υπεύθυνη και μεγάλη εταιρεία όπως η «Disney Plus» μέσα από το σενάριο που ετοίμασε, μπορεί να δοξάσει μια προσωπικότητα, που σχετίζεται με μια ιστορία που έχει αμαυρωθεί τόσο από γενοκτονίες, όσο και την καταπίεση συνανθρώπων μας.

Αφού είναι τεκμηριωμένο ιστορικά, ιδιαίτερα από τα χιλιάδες έγγραφα και ντοκουμέντα της περιόδου 1914-1923, ξένων διπλωματικών γραφείων που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ο Μουσταφά Κεμάλ πασάς, που θεωρείται ο δημιουργός του σύγχρονου Τουρκικού κράτους, οικοδόμησε την νέα Τουρκία, επάνω στο αίμα και τα οστά 1.500.000 Αρμενίων, 500.000 Ασσυρίων, Χαλδαίων, Μαρωνιτών και Αραμαίων και 500.000 Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, λόγω της Εθνικής και θρησκευτικής διαφορετικότητας τους, με στόχο την «εθνοκάθαρση» της Τουρκίας από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα πλην της Τουρκικής.

Γι’ αυτό και η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2006, «Η Διεθνής επιστημονική επιτροπή για την αναγνώριση των Γενοκτονιών» που εδρεύει στην Γενεύη το 2007, ο Πάπας Φραγκίσκος το 2016, αλλά και μια σειρά Εθνικά κοινοβούλια Ευρωπαϊκών κρατών, συμβούλια πολιτειών των Η.Π.Α. του Καναδά και της Αυστραλίας, πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το 1984 καθώς και ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζό Μπαϊντεν το 2019, αφού έλαβαν υπόψη τους όλα εκείνα τα στοιχειά που τα τελευταία 100 χρόνια έχουν δει την δημοσιότητα, μέσα από την ερευνητική δουλειά έγκριτων ιστορικών και επιστημόνων, θεώρησαν ότι τα όσα συνέβησαν την περίοδο 1914-1922, αρχικά από τους Νεότουρκους, που αρχηγικό μέλος τους ήταν και ο Κεμάλ Μουσταφά πασάς και στην συνέχεια από τους Κεμαλιστές σε βάρος Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, σύμφωνα με την σύμβαση 2 του 1948 του Ο.Η.Ε., αποτελούν πράξεις Γενοκτονίας σε βάρος τους.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο «ντοκιμαντέρ» εντάσσεται στην προπαγάνδα της σύγχρονης Τουρκίας που επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει την γενοκτονική εικόνα της, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν της αλλά και το παρόν της, αφού συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική σε βάρος του Κουρδικού, του Κυπριακού και του Συριακού λαού.
Θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού της προσωπικότητας του Κεμάλ Μουσταφά πασά, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή, αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του και συνιστά παραχάραξη και προσβολή της Ιστορικής Αλήθειας.

Καλούμε την διοίκηση της «Disney Plus», να ακυρώσει τη σειρά της που επιχειρεί να εξαγνίσει στα στούντιό της ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να δοξάσει στα μάτια του σύγχρονου κόσμου, τον Μουσταφά Κεμάλ πασά, έναν Τούρκο δικτάτορα και δολοφόνο, που αποτέλεσε σύμφωνα με τα λεγόμενά του ναζιστή και εγκληματία Αδόλφου Χίτλερ, το πρότυπο του, για να εφαρμόσει την πολιτικής της Γενοκτονίας σε βάρος εκατομμυρίων Εβραίων.

Από την πλευρά μας θέλοντας να συμβάλουμε στο ενδιαφέρον σας στην παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ, στέλνουμε υπόψη σας περίληψη σεναρίου, εμπνευσμένο μέσα από πραγματικά γεγονότα της περιόδου 1914-1922, στον ιστορικό Πόντο και στη συνέχεια στις Η.Π.Α. με τίτλο,

«ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΖΙΦΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ και Ο ΡΟΛΟΣ της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ NEAR EAST, ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ», μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα όσα εγκλήματα, αληθινά συνέβησαν εκείνη την περίοδο, σε βάρος αθώων ανθρώπων, από τους κεμαλιστές και τους συνεργάτες τους άτακτους εγκληματίες «τσέτες», λόγω της εθνικοθρησκευτικής διαφορετικότητάς τους.

Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές της «Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής», περιμένοντας με σχετικές ενέργειές σας να προβείτε στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και σας δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στην διάθεσή σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που στείλαμε υπόψη σας, για κάθε επεξήγηση στην πρότασή που καταθέτουμε υπόψη σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Ο Υπεύθυνος Τύπου ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ, Β.Α Ιστορικός – Συγγραφέας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img