Wednesday, June 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΝ. Μπακατσέλος: Η Ελλάδα λαμβάνει καθολική ψήφο εμπιστοσύνης από τους ισχυρούς εταίρους...

Ν. Μπακατσέλος: Η Ελλάδα λαμβάνει καθολική ψήφο εμπιστοσύνης από τους ισχυρούς εταίρους μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

“Η Ελλάδα μας πραγματικά αλλάζει, αποτινάσσοντας το στίγμα της δεκαετίας των αλλεπάλληλων κρίσεων» σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, στην πρόσφατη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου ο πρόεδρος σημείωσε ότι «η χώρα μας έκανε μέσα στη χρονιά που πέρασε -και συνεχίζει δυναμικά να κάνει- σταθερά βήματα προς ένα καλύτερο αύριο. Γίνεται μία υπεύθυνη, ευέλικτη και αποτελεσματική χώρα. Ένας αξιόπιστος διεθνής συνομιλητής. Ένας καθοριστικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. Ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για τις διαρκώς αυξανόμενες επενδύσεις από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα σταθερό κράτος που λαμβάνει καθολική ψήφο εμπιστοσύνης από τους ισχυρούς εταίρους μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο”.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνις, ο οποίος αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στη σημασία των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης o οποίος ανέδειξε τον ρόλο του επιμελητηρίου ως καταλυτικό στη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά θετικού επενδυτικού κλίματος συνδεόμενο με το επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, και ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Στην Αθήνα η Σύνοδος των Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης

Thanks for reading Hellenic News of America

Από την πλευρά του ο  γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας, ανακοίνωσε μια υψηλού συμβολισμού και ουσίας διάκριση για το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, όπως είπε, την ανάθεση διοργάνωσης της συνόδου των Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης (AmChams in Europe – ACE) και την ταυτόχρονη διοργάνωση του Best Practices Conference, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, 27 – 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν τον εορτασμό των 60 χρόνων του συγκεκριμένου επιμελητηριακού θεσμού στην Ευρώπη και πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη κομβική στιγμή όπου η χώρα μας διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο διασύνδεσης με το επιχειρηματικό και θεσμικό οικοσύστημα των ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των δυνατοτήτων και προοπτικών της χώρας σε ένα επιτελείο εκπροσώπων από 44 χώρες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να  συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου στον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Χρήστο Σημιακάκη για την πολύτιμη προσφορά των μελών της ομάδας της ΕΜΑΚ, έπειτα και από την πρόσφατη διάσωση επιζώντων από τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img