Saturday, May 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ νέος Πρόεδρος του New Jersey Federation Δρ Πάνος Σταυριανίδης μιλά στην...

Ο νέος Πρόεδρος του New Jersey Federation Δρ Πάνος Σταυριανίδης μιλά στην HNA και στον Παύλο Κοτρότσιο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την πρώτη του συνέντευξη ως νέος Πρόεδρος του New Jersey Federation έδωσε στον Παύλο Κοτρότσιο και στην Hellenic News of America ο Δρ Πάνος Σταυριανίδης.

Έχοντας σημαντική εμπειρία από θέσεις ευθύνης και με ακούραστη θέληση να συμβάλλει στα Ομογενειακά θέματα, ο Δρ Σταυριανίδης αναλύει τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ομοσπονδία, σταχυολογεί τις προτεραιότητες που θα έχει στη θητεία του και υπογραμμίζει πως το βασικότερο μέλημα είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα ομογενειακά θέματα.

Η συνέντευξη

Πολλά συγχαρητήρια Πάνο για αυτή τη θέλησή σου να εμπλακείς στα Ομοσπονδιακά, γιατί στα Ομογενειακά είσαι για χρόνια. Έχεις υπηρετήσει σαν πρώην Πρόεδρος της Πανποντιακής Ομοσπονδίας, σε διάφορα πόστα κ.α. Το πιο σπουδαίο έργο σου ήταν όταν ξεκίνησες τον αγώνα για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας.

Επί της Προεδρίας μου πήραμε τις 2 πρώτες αναγνωρίσεις στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσι. Ήταν οι 2 πρώτες αναγνωρίσεις παγκόσμιες για τη γενοκτονία. Συνεχίζω και κάνω έρευνα για το θέμα και κάνω ομιλίες και ασχολούμαι με διάφορα πρόσωπα του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου, ώστε να είναι ενήμεροι για το θέμα, όπως και η ίδια η Ομογένεια. Είναι πολλοί που δεν το γνωρίζουν, για αυτό χρειαζόμαστε εμείς για να τους μορφώνουμε και να τους επιμορφώνουμε.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

19 Μαρτίου 2023 και ο Πάνος Σταυριανίδης εκλέγεται ως ο Νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Νιού Τζέρσι. Πες μας λίγο για την Ομοσπονδία…

Τυγχάνει να είμαι από τα Ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας που ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια. Παρόλο που είναι νεαρή σε ηλικία, έχει αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα το οποίο θα συνεχίσει όχι μόνο να υπάρχει, αλλά και να διευρύνεται. Και φυσικά σαν Πρόεδρος πλέον το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω είναι να φανώ αντάξιος των προκατόχων μου, γιατί είναι εκλεκτά πρόσωπα όπως ο Ανδρέας Κωμοδρομος ο οποίος είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και θα πάω στον διακεκριμένο δικηγόρο Τάσο Ευστρατιάδη και στον πολύ γνωστό ελληνοκύπριο Σάββα Τσιβίκο και φυσικά ο προκάτοχός μου ο γιατρός Ηλίας Ηλιάδης.

Το πρώτο μου μέλημα δεν είναι μόνο να τους μιμηθώ, αλλά να φανώ αντάξιος σε αυτό που έχουν δημιουργήσει.

Η Ομοσπονδία αυτή είναι σε μια περιοχή που εμπεριέχει και Οργανισμούς και Εκκλησιαστικές παροικίες που είναι από τις πιο εκλεκτές σε όλες τις ΗΠΑ. Και φυσικά έχουμε και πολλά γνωστά άτομα, επώνυμα, που με την προσφορά τους έχουν δημιουργήσει έναν πολύτιμο κύκλο, όχι μόνο στην Ομογένεια ή στην Εκκλησία, αλλά και στα εθνικά θέματα και στην AHEPA.

ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Καταλαβαίνω οτι η ιστορία της Ομοσπονδίας της Νέα Ιερσέης είναι μεγάλη….

Έτσι είναι και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Ας μην ξεχνάμε οτι η πανδημία έκανε ορισμένες ζημιές και πολλοί απο τους συλλόγους και τις οργανωσεις ή δεν υπάρχουν πλέον ή προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιβιώσουν. Η Ομοσπονδία οφείλει να βοηθήσει αυτές τις οργανώσεις να συνεχίσουν την πορεία τους.

Αλήθεια, από πόσες οργανώσεις αποτελείται η Ομοσπονδία;

Αυτή τη στιγμή πρέπει να εξετάσω τον ακριβή αριθμό με τον Γραμματέα και τον Ταμία, για να μην είμαι ακριβής σε όσα θα πω. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοικτοί και συνεργαζόμαστε με όλες τις οργανώσεις, όπως με την AHEPA.

Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους ακαδημαϊκούς κύκλους και κυρίως τη νεολαία μας. Θέλουμε να δούμε περισσότερους νέους ανθρώπους στις τάξεις μας. Αυτό θα μας ικανοποιήσει. Αισθάνομαι ευλογημένος γιατί έχουμε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο πάρα πολύ καλά άτομα και επίσης δύο νέους ανθρώπους τους οποίους προβλέπω πως είναι η επόμενη γενιά.

ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Ήταν πραγματικά πολύ τιμητικό που ανέφερες όλους τους Προέδρους…

Φυσικά. Ήμουν πάντα στο πλευρό τους και είμαι σίγουρος οτι θα κάνουν και αυτοί το ίδιο.

Ξέρω οτι έχεις μεγάλα οράματα. Και για να εμπλακείς σε κάτι τέτοιο, σημαίνει οτι είδε κάτι που μπορεί να γίνει και να μπει στη σωστή πλατφόρμα. Ποιοί θα είναι οι άμεσοι στόχοι της Ομοσπονδίας και οι απώτεροι; Πώς θα κινηθείτε;

Όπως είπα και πριν, το πρώτο μας μέλημα είναι να έρθουμε σε επαφή με όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας και να τους φέρουμε στις τάξεις μας, καθώς είναι αλήθεια οτι υπήρξε ένα κενό εκεί. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σίγουροι οτι είναι μαζί μας.

Το δεύτερο μέλημα είναι να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις που θα είναι άμεσου ενδιαφέροντος. Εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα διαλέξεις (στις 8 Μαΐου στο Stockton Univeristy θα γίνει μια εκδήλωση για την Μ. Ασία και την ιστορία του Πόντου, που στηρίζουμε και θα είμαι ομιλητής, ενώ κύριος ομιλητής θα είναι Δρ Θεόδωρος Κυριακίδης), μουσικές εκδηλώσεις κ.α.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός οτι θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε το ταμείο της έδρας “Ελύτη” στο Stockton University.

Μια από τις προκλήσεις που έχουμε είναι να πλησιάσουμε τους έλληνες φοιτητές των Πανεπιστημίων της Πολιτείας του Νιου Τζέρσι και θεωρώ οτι ένα απο οράματα που έχουμε είναι οι νέοι μας και οι νέοι επαγγελματίες.

ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Επίσης θα ήθελα να δουλέψουμε απο κοινού με άλλους ελληνοαμερικανικούς φορείς (όπως το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Δικηγόρων του Νιου Τζέρσι και ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής κ.α.). Και θα μπορούσαμε να κάνουμε δράσεις και εκδηλώσεις απο κοινού.

Με τα εθνικά θέματα θα ασχοληθείτε;

Είναι αυτονόητο! Και εγώ προσωπικά έχω δώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου για αυτά τα θέματα. Όλοι έχουμε αυτή τη θέληση να ασχοληθούμε με αυτά. Έχουμε μεγάλους στόχους. Τα μεγάλα γένια θέλουν και μεγάλα χτένια βέβαια…

Τι πρέπει να γίνει μέσα σε ένα χρόνο ώστε να δρομολογούνται όλα αυτά τα πράγματα;

Η συμμετοχή των ανθρώπων. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Εφόσον έχουμε αυτό και εμπνεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, τότε θα ακολουθήσουν και τα funds που χρειαζόμαστε: την οικονομική, την υλική, την πνευματική συμμετοχή. Πρώτα απο όλα όμως χρειαζόμαστε την ανθρώπινη συμμετοχή.

Απο εμάς εξαρτάται να κάνουμε τα πάντα… Ποιο το μήνυμά σου προς την Ομογένεια γενικά…

ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Θα κάνουμε οτι μπορούμε για να φανούμε αντάξιοι των προκατόχων μας. Είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε τόσο κοντά μας την εκκλησία και έτοιμη να μας βοηθήσει και να συμμετέχει. Είναι μια τεράστια βοήθεια!

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε αυτό το νέο μετερίζι και καλή επιτυχία και θα μας βρείτε συμπαραστάτες σας.

Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img