Sunday, May 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠασχαλινή διανομή τροφίμων από το ομογενειακό Hellenic Relief Foundation

Πασχαλινή διανομή τροφίμων από το ομογενειακό Hellenic Relief Foundation

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Και αυτό το Πάσχα το ομογενειακό Hellenic Relief Foundation μαζί με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση στην Ελλάδα φρόντισαν να μην λείψουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται εδώ και χρόνια σε μηνιαία τακτική βάση με τρόφιμα και άλλα είδη. Το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων βοήθησε σημαντικά.

Από τη Μ. Τρίτη ξεκίνησε η διανομή των δεμάτων που περιείχαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τον οβελία, αυγά, τσουρέκια, αναψυκτικά, τόσο σε σωματεία και ιδρύματα όσο και στις περίπου 350 οικογένειες και άτομα, ωφελούμενους των προγραμμάτων υποστήριξης. Μεταξύ των φορέων το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Μερόπειο με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Γυναικών. Έως και τη Μ. Τετάρτη που ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή διανομή οι ωφελούμενοι προσέρχονταν για να λάβουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του HRF-ΕΛΕΘΣΥ στο Θησείο.

Photo Credit: Stavros Tsakiridis

Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη αποτελεί αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων των ομογενών και των εθελοντών στην Αθήνα που δεν φείδονται χρημάτων και προσπαθειών ώστε να μην λείψει τίποτα από τις μηνιαίες παραδόσεις τροφίμων. Ειδικα για την Πασχαλινη διανομη, η προσφορα της κοινοτητας Αγ. Νικολαου Κωνσταντινου και Ελενης στο Roseland της Νεας Ιερσεης ηταν σημαντικότατη. Ολα τα χρήματα για την πασχαλινή διανομή συγκεντρώθηκαν σε συναυλία που οργάνωσε η κοινότητα στο Roseland. Η τήρηση των προδιαγραφών που έχει θέσει εξαρχής η επικεφαλής των εθελοντών κα Μαρία Σιούρδη, η διαφάνεια στη διαχείριση του φιλανθρωπικού έργου και η ακούραστη δουλειά των εθελοντριών Αντωνίας Παντουβάκη, Σούλας Μπέλη, Εμυς Σπανού, έφεραν συμπαραστάτες σε αυτό το συνεχές μηνιαίο έργο που συνεχίζεται επί μία σχεδόν δεκαετία, συμπαραστάτες που προσθέτουν τη δική τους προσφορά προστιθέμενη στην προσφορά της Ομογένειας.

Παρόντες στη διανομή ήταν, η επί δεκαετιών γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κα Σάκη Κυπραίου και η κα Έλλη Θανογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μεροπείου Ιδρύματος, καθώς και η κα Μαρίνα Γωνιωτάκη.

Αν και υπάρχουν τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ορατά σε ολους και τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στο φιλανθρωπικό έργο αλληλεγγύης των Ομογενών του HRF, της ΕΛΕΘΣΥ και των χορηγών, βρίσκονται σταθεροί συμπαραστάτες ο Ομιλος Νικ. Κωνσταντόπουλου, η Agrovim, Καμηλάρης ΑΕΒΕ – Άριστον Βούτυρα, FrieslandCampina, Coca-Cola 3E, Καραμολέγκος AEBE, Αrla Foods, Τράπεζα Τροφίμων, Μπάρμπα Στάθης, Tottis-Bingo, Barilla AE, Softex, και ο Δημ Μουλιάτος πρόεδρος της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών η οποία προσέφερε δωρεάν μεγάλες ποσότητες αυγών και πατάτες για τους ωφελούμενους.

Thanks for reading Hellenic News of America
Photo Credit: Stavros Tsakiridis

Δεν έλειψαν και τα πασχαλινά αυγά με σοκολάτες για τα παιδιά, καθώς και ρούχα που διατίθενται στο πρατήριο HRF/ ΕΛΕΘΣΥ. Η επίτιμος πρόεδρος ΕΛΕΘΣΥ κα Κυπραίου και η επικεφαλής-ψυχή της όλης οργάνωσης κα Σιούρδη ευχαριστούν και στέλνουν ειλικρινείς ευχές σε όλους του ομογενείς που στηρίζουν το έργο του Hellenic Relief Foundation και ιδιαίτερα την κοινότητα των Αγ. Νικολαου Κωνσταντινου και Ελενης στο Roseland της Νεας Ιερσεης και τους χορηγούς που στήριξαν χρηματικά και υλικά την πασχαλινή διανομή.

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περιπου 950,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγοραστεί και διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν άνω των 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες. www.hellenicrelief.org

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img