Wednesday, May 8, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ…..ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   ‘Εφυγαν από την Ελλάδα 430.000 νέοι...

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ…..ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   ‘Εφυγαν από την Ελλάδα 430.000 νέοι άνθρωποι, επιστήμονες

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ…..ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   ‘Εφυγαν από την Ελλάδα 430.000 νέοι άνθρωποι, επιστήμονες   Τα πολιτικά κόμματα τώρα «ερίζουν» για τον εκλογικό νόμο.‘Αρθρο

Του Θανάση Μπολέτη

Για τη Hellenic News Of America

 

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας συνθέτουν μία ζοφερή εικόνα η οποία δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μέρα με τη μέρα όλοι διαπιστώνουμε ότι η οικονομική κρίση και ο ορυμαγδός μέτρων συμβάλλουν καθοριστικά στην αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού. Το πολιτικό σύστημα του τόπού εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος» προβάλλοντας άθελά του την αδυναμία του να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος των προτροπών της κοινωνίας, η οποία πλέον δείχνει τα σημάδια της κόπωσης και της απογοήτευσης.

Οι φωνές πληθαίνουν. Η φράση, «δεν αντέχουμε άλλο» αντανακλά το μέγεθος της αγωνίας που βιώνουν εργαζόμενοι, επιχειρηματίες αγρότες, επιστήμονες, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.ά

Η εφαρμογή των μνημονίων και των μέτρων που περιέχονται σε αυτά θεωρείται βέβαιο ότι δημιουργούν μείζον πρόβλημα στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. Η δυνατότητα αντοχής της κοινωνίας στα νέα φορολογικά και περιοριστικά εισοδηματικά μέτρα θα φανεί στο προσεχές διάστημα, όπού θα έρθουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας και η εισφορά της ακίνητης περιουσίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν σε αντικειμενική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδίους αλλά και για το δημοσιονομικό σύστημα της χώρας.

Μάλιστα λέγεται ότι στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών διατυπώνουν ανησυχία για την πορεία των φορολογικών εσόδων. Είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει υστέρηση εσόδων η οποία θα προκαλέσει την ενεργοποίηση και νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Θα ήταν σκόπιμο λοιπόν να απεικονίσουμε το οικονομικό και κοινωνικό status της σημερινής Ελλάδος.

 

Στο Οικονομικό πεδίο την εικόνα την διαμορφώνει η παρατεταμένη ύφεση, το κλείσιμο μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, η έλλειψη επενδύσεων, και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά την περίοδο της κρίσης έχουν

βάλει λουκέτο πάνω από 300.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ενώ χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καταφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε αυτό το κυκεώνα της οικονομικής παρακμής, προστίθενται και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκουν δίοδο διαφυγής σε γειτονικές χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, κλπ.

Η ανεργία μαστίζει την νεολαία του τόπου και όχι μόνο. Αισίως έχει φθάσει το 24% και ουδείς εγγυάται ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί. Τα δεινά της οικονομικής κρίσης έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στον πολιτισμό στο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον εσωτερικό τουρισμό στην παιδεία κλπ.

Από πρόσφατη έρευνα διαπιστώνεται ότι φέτος 7 στους 10 ‘Ελληνες δεν θα κάνουν διακοπές.

Καταθλιπτικά είναι τα στοιχεία της τραπέζης Ελλάδος αναφορικά με την διάσταση του ελληνικού μεταναστευτικού ρεύματος. Από την περίοδο της κρίσης μέχρι σήμερα έχουν ξενιτευτεί 430.000 νέοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους πανεπιστημιακής παιδείας.

ολλοί ομιλούν ότι η μεγάλη αυτή φυγή θα κοστίσει πολύ στην Ελλάδα γιατί στερείται από ένα ισχυρό φυτώριο επιστημόνων. Συνήθεις προορισμοί των νέων μεταναστών είναι η Γερμανία, Αγγλία, το Κατάρ, και τρίτες χώρες. Ενώ οι πιο πάνω εξελίξεις συνθέτουν την ζοφερή εικόνα της σημερινής Ελλάδος τα κόμματα αυτή την περίοδο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον εκλογικό νόμο και στη νομή της εξουσίας.

Ήδη έχει κατατεθεί για διαβούλευση το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει την απλή αναλογική και την κατάργηση του μπόνους του πρώτου κόμματος των 50 εδρών. Το κυριότερο είναι ότι στο σχέδιο αυτό δεν γίνεται αναφορά για την ψήφο των Ομογενών αλλά ούτε και των νέων ανθρώπων που έφυγαν, λόγω ανάγκης και από λάθη του πολιτικού συστήματος, στο εξωτερικό.

Δηλαδή η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς μέχρι στιγμής ρίχνεται στις καλένδες.

Εξ όλων αυτών και πολλών ακόμη τα οποία δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν με το παρόν άρθρο, μπορεί οποιοσδήποτε να συνάγει το συμπέρασμα ότι το «πλεόνασμα της υποκρισίας…είναι έλλειμμα της δημοκρατίας». Με την παρούσα κατάσταση γίνεται περισσότερο επίκαιρος ο Μεγάλος μας Ποιητής Γεώργιος Σεφέρης: «όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει»

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img