Friday, June 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνάντηση κορυφής Λεωνίδα Καβάκου-Riccardo Muti sτην εναρκτήρια συναυλία του Carnegie Hall.

Συνάντηση κορυφής Λεωνίδα Καβάκου-Riccardo Muti sτην εναρκτήρια συναυλία του Carnegie Hall.

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Φώτης Καλιαμπάκος

Ο κορυφαίος θεσμός τιμά τον κορυφαίο Έλληνα σολίστα. Ο Λεωνίδας Καβάκος θα είναι ο σολίστας στην εναρκτήρια συναυλία του Carnegie Hall στις 4 Οκτωβρίου.

Έντονο ελληνικό χρώμα θα έχει η εναρκτήρια συναυλία της σαιζόν του Carnegie Hall στις 4 Οκτωβρίου. Ο κορυφαίος Έλληνας βιολονίστας θα συμπράξει στο Stern Auditorium με την επίσης κορυφαία Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού αρχιμουσικού Riccardo Muti, ο οποίος βέβαια δε χρειάζεται συστάσεις.

Υψηλός συμβολισμός

Ο Έλληνας σολίστας θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι, κάτι που εμπεριέχει και έναν υψηλό συμβολισμό, αφού δύσκολα μπορεί κανείς να μη σκεφτεί ότι στο πόντιουμ του Carnegie Hall, στο οποίο θα στέκεται δίπλα στο Λεωνίδα Καβάκο, στις 4 Οκτωβρίου ο Riccardo Muti, είχε σταθεί για να διευθύνει στα εγκαίνια του κτιρίου στις 5 Μαΐου του 1891 ο ίδιος ο Pyotr Ilyich Tchaikovsky!

Thanks for reading Hellenic News of America

Με διάρκεια στην κορυφή

Η τιμητική αυτή πρόσκληση είναι απλώς μια ακόμα επιβεβαίωση της μακροχρόνιας σχέσης του αναμφισβήτητα κορυφαίου Έλληνα μουσικού τόσο με τη Νέα Υόρκη, όπου ο Έλληνας σολίστας εμφανίζεται τακτικά εδώ και δεκαετίας, όσο και ειδικότερα με το Carnegie Hall με το οποίο επίσης διατηρεί μια μοναδική σχέση, το αποκορύφωμα της οποίας ήταν ως τώρα η πρόσκλησή του να είναι ο Perspective Artist της χρονιάς που μας πέρασε.

Για αυτή τη σχέση του Λεωνίδα Καβάκου με τον κορυφαίο θεσμό, μας έκανε την τιμή να μιλήσει, με λόγια που μιλούν από μόνα τους, ο καλλιτεχνικός και εκτελεστικός διευθυντής του Carnegie Hall, διακεκριμένος μουσικός και ίδιος με πολυετή πορεία ως τσελίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, της οποία αργότερα ηγήθηκε, πριν την έλευσή του το 2005 στην Νέα Υόρκη, Sir Clive Gillinson.

2023-2024 Season Announcement Press Conference. Photo by Chris Lee

Μοναδική σχέση με τον κορυφαίο θεσμό – Sir Clive Gillinson

«Ο Λεωνίδας είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και συνεργατικούς μουσικούς που έχω γνωρίσει ποτέ. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του, στους οποίους περιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κόσμου και με τους οποίους εμφανίζεται σε διάφορα σχήματα. Τον παρουσιάζουμε στο Carnegie Hall τόσο ως σολίστα όσο και σε προσωπικά ρεσιτάλ, αλλά επιπλέον εκτιμάμε απεριόριστα την καλλιτεχνική του περιέργεια και την αφοσίωσή του στο να εξερευνά συνέχεια νέο ρεπερτόριο αλλά και νέα μουσικά σχήματα, κάτι το οποίο αποτελεί έμπνευση για όλους τους μουσικούς με τους οποίους συμπράττει. Έχω συνεργαστεί μαζί του συνέχεια από την εποχή που ήμουν στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και από τότε που ανέλαβα το Carnegie Hall, και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλον, ο οποίος να είναι τόσο αγαπητός σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως μουσικός και είμαστε και θα είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να τον θεωρούμε ως ένα αναπόσπαστο μέλος της καλλιτεχνικής οικογένειας τα χρόνια που έρχονται. Επιλέξαμε μάλιστα (στο σημείο αυτό αναφέρεται στη σαιζόν 2021-2022) να τον τιμήσουμε σαν έναν από τους Perspective Artists του Carnegie Hall, μια πρωτοβουλία στο πέρασμα του χρόνου εστιάζει με προσοχή σε έναν πολύ μικρό αριθμό ξεχωριστών καλλιτεχνών, κάτι το οποίο αποτελεί το δικό μας τρόπο να τιμήσουμε την υψηλή τέχνη τους. Δίνουμε αυτή την ιδιότητα αποκλειστικά σε μουσικούς, οι οποίοι δεν είναι μόνο μεγάλοι καλλιτέχνες, αλλά που έχουν επίσης ιδιαίτερα ανεπτυγμένη καλλιτεχνική δημιουργική φαντασία και χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους αυτή για δημιουργικές εξερευνήσεις».

Απελπιστικά … “Sold out”!

Παρά το γεγονός ότι απομένουν αρκετές εβδομάδες ως την έναρξη της σαιζόν του ιστορικού θεσμού, και ενώ το Stern Auditorium, η εμβληματική κεντρική αίθουσα του Carnegie Hall, έχει διαθέσιμες 2.790 θέσεις, τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές κανένα από τα εισιτήρια της συγκεκριμένης συναυλίας δεν ήταν διαθέσιμο! Αντίθετα για τη δεύτερη συναυλία της 5ης Οκτωβρίου, στην οποία όμως δεν συμπράττει ο Έλληνας σολίστας, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά την αποχαιρετιστήρια στη Νέα Υόρκη συναυλία του Riccardo Muti ως μουσικού διευθυντή της Συμφωνικής του Σικάγο.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img