Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνέντευξη με τη Βανέσσα Μαραγκού

Συνέντευξη με τη Βανέσσα Μαραγκού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Συνέντευξη στον Δημήτρη Καναβό

Στην αποψινή συνέντευξη, έχω την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενώ , μία άκρως δυναμική προσωπικότητα. Πρόκειται για μία υπέροχη γυναίκα, τη Βανέσσα Μαραγκού, που όταν χαμογελάει κάνει τον κόσμο απλά καλύτερο.

Η Βανέσσα είναι στρατιωτικός στην Πολεμική Αεροπορία, είναι μέλος της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) καθώς και ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ Διασώστρια .Ξεχωρίζει για την πολυδιάστατη δραστηριότητα της, είναι διαιτητής ποδοσφαίρου, Δημοσιογράφος, Ιστορικός, Δασκάλα χορού, βραβευμένη από τον κόσμο της ομορφιάς, μιλάει πόσες ξένες γλώσσες και ασχολείται στο Δήμο της Καλλιθέας με τα κοινά ως Σύμβουλος του Δήμου. Παράλληλα και με όλα αυτά έχει σώσει και κόσμο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες…

Κάνει τόσα πολλά που δεν χωράνε να τα γράψω…Ας την γνωρίσουμε καλύτερα!!!!

1.Βανέσα καλησπέρα! Καταρχάς πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα να ασχολείται με ανδροκρατούμενα επαγγέλματα όπως το ποδόσφαιρο αλλά και να είναι και μέλος της ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που από ότι γνωρίζω είσαι κ η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στην ομάδα ;

Thanks for reading Hellenic News of America

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί για όλα. Όλοι έχουν κάποια κλίση ανεξάρτητα από το φύλο τους, ενώ ο κόσμος έχει πλέον αποδεχθεί την επικράτηση κορυφαίων μόδιστρων, μαγείρων και κομμωτών, σε χώρους που παραδοσιακά θεωρούνται γυναικοκρατούμενοι. Αρα γιατι κ γω να μην τα καταφέρω…..να ξεχωρίσω….σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο….Τίποτα δεν είναι δύσκολο για κάποιον που προσπαθεί κ έχει θέληση….

2. Πώς σε αντιμετωπίζουν οι άνδρες συνάδελφοι σου;
Στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί μαζί μου…Όταν όμως είδαν ότι κάνω ακριβώς ότι κάνουν κ αυτοί και ότι προσπαθώ και περισσότερο και από αυτούς, με αποδέχτηκαν. Στην πάροδο του χρόνου κατάφερα τόσο με τους ανθρώπους που έσωσα στο χώρο τις διάσωσης όσο και τα σωστά μου σφυρίγματα στον χώρο της διαιτησίας να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου και να γίνω πολύ αγαπητή.

ΦΩΤΟ: Βανέσσα Μαραγκού

3. Ο τύπος έχει γράψει για σένα και τις επιτυχείς διασώσεις που έχεις κάνει. Μου έκανε εντύπωση πως πρέπει να είσαι κ η μοναδική Ελληνίδα που ήσουν εξώφυλλο σε όλες τις Τουρκικές εφημερίδες και συγκεκριμένα στην HURRIYET. Ποια τα συναισθήματά σου μετά από κάθε διάσωση?

Νιώθω ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος ,γιατί η ανταμοιβή μου είναι το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπο του ανθρώπου που μόλις έχω σώσει. Αυτό το συναίσθημα δεν το αλλάζω με τίποτα.

4.Ο εθελοντισμός σε τι ηλικία μπήκε στη ζωή σου; Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα, για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό;

Ο εθελοντισμός μπήκε από πολύ μικρή ηλικία σχεδόν στα 16 κ αυτό το ωφείλω στον πατέρα μου που με έπαιρνε μαζι του παντού κ βοηθάγαμε τον κόσμο χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα. Όσοι πραγματικά θέλουν ν ασχοληθούν σοβαρά με τον εθελοντισμό θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο από την ζωή τους κ ότι θα κάνουν θα είναι χωρίς να περιμένουν κάποιο υλικό η χρηματικό αντάλλαγμα…μόνο ηθική ικανοποίηση για το καλό που θα έχουν προσφέρει….

5. Διαιτητής ποδοσφαίρου κ μάλιστα με σφυρίγματα σε τελικούς Ελλάδος και κύπελλα Ελλάδος Αντρών κ γυναικών στο Beach soccer…Πως χαρακτηρίζεις λοιπόν τον εαυτό σου μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό?

Δεν διαφέρω πολύ σαν άνθρωπος μέσα η έξω από το γήπεδο.
Το παιχνίδι όπως και η ζωή θέλει σωστή διαχείριση, σοβαρότητα, σεβασμό και δίκαιη αντιμετώπιση προς όλους όσους συναναστρέφεσαι.

ΦΩΤΟ: Βανέσσα Μαραγκού

6.Ενέργειες προετοιμασίας από καταστροφές από το υπουργείο Παιδείας
Πως βλέπεις την ενημέρωση στα σχολεία και τι θα πρότεινες, μετά από τόσα χρόνια μάχιμης υπηρεσίας

Θεωρώ πως η ενημέρωση στα σχολεία είναι ακόμα ελλιπείς….Χρειάζονται προγράμματα Πρώτων Βοηθειών υπο την αιγίδα του υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με τις διασωστικές Ομάδες.

7.Περιέγραψε μου ένα 24ωρο σου… Υπάρχει ελεύθερος χρονος για σένα και αν ναι με τι τον γεμίζεις…

Η αλήθεια είναι ότι το 24ωρο δεν μου φτάνει γι αυτα που θέλω να κάνω!! Δε κάνω κάθε μέρα τα ίδια….αλλά σίγουρα η μέρα μου θα έχει προπόνηση ,διάβασμα, σφυρίγματα και καθόλου ξεκούραση.. Στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτω τον περνάω με τους ανθρώπους που αγαπώ.. πηγαίνοντας για φαγητό η κανένα σινεμά.

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη αγάπη; Αρχικά για τον συνάνθρωπο σου αλλά και σε προσωπικό επίπεδο..

Αγάπη για μένα είναι συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης είτε για τον συνάνθρωπο μου είτε σε προσωπικό επίπεδο. Στη φιλοσοφία, η αγάπη είναι αρετή που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια ,συμπόνια και στοργή.

8.Τι αισθάνεται ενας διασωστης όταν σωζει μια ζωη .Πως έχεις αισθανθεί εσύ που έχεις σώσει πολλές φορές ανθρώπους από βέβαιο θάνατο??

Νιώθεις απλά ολοκληρωμένος και γεμάτος…. Αυτό που αισθάνεσαι δύσκολα περιγράφεται με λόγια….

9. Εκλέχτηκες πρώτη σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές Του δήμου Καλλιθέας ..Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια και σ αυτό το κομμάτι..

Ναι ευχαριστώ τον κόσμο που πίστεψε σε μένα, και καθημερινός κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω, ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα προς το καλύτερο στην Καλλιθέα. Στις επερχόμενες εκλογές θα θέσω πάλι υποψηφιότητα και ελπίζω ο κόσμος πάλι να με εμπιστευθεί.

10. Τι βάζεις περισσότερο πάνω απ όλα και όλους στην ζωή σου?

Τον πατέρα μου…ο οποίος με μεγάλωσε μόνος του και στον οποίο χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα …Θα μπορούσα να δώσω κ την ζωή μου γ αυτόν.

11. Τι είναι εκείνο που σου έχει λείψει στην ζωή σου?

Η μαμά μου γιατί την έχασα νωρίς….Όμως είμαι τυχερή γιατί ‘έχω ανθρώπους που με αγαπούν με φροντίζουν με στηρίζουν σε όλα αυτά που κάνω…όπως είναι η Δέσποινα που στο πρόσωπό της βρήκα την μαμά που δεν έχω…

12. Πως αντιμετωπίζεις την ιδέα του γάμου και της οικογένειας? Είναι στα σχέδιά σου?

Αν δεχτώ πρόταση γάμου και δεν του βγάλω κόκκινη κάρτα για να τον στείλω στα αποδυτήρια, τότε στα άμεσα μου σχέδια είναι να του δώσω πλεονέκτημα…..για να με περιμένει στην εκκλησία…!!!!Τότε σίγουρα αυτός θα είναι ο τυχερός που θα έχει σκοράρει στην καρδία μου.

ΦΩΤΟ: Βανέσσα Μαραγκού

12.Εισαι εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών πως προέκυψε αυτή η συνεργασία

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο της ομάδας την Ξένια Γεωργιάδου που πιστεύει σε μένα ως εθελόντρια Διασώστρια και μου έκανε την τιμή να με κάνει εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο. Η συνεργασία μας με την ομάδα έχει καιρό. Έχουμε πάρει μέρος παρέα σε πολλές αποστολές …όπως και επίσης σε πολλά σεμινάρια για πρώτες βοήθειες , σε σχολεία και δήμους ανά όλη την επικράτεια.

Θελω να σε ευχαριστησω πολύ για την συνεντευξη

Ο Δημήτρης Κανναβός είναι δημοσιογράφος, Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής στην  Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ
Ιδρυτικό μέλος International Association of Cretan journalistsInternational Association of Cretan journalists

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img