Tuesday, May 21, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek2o Digital Beach Summit: «5G και οπτικές ίνες φέρνουν τεχνολογική επανάσταση στη...

2o Digital Beach Summit: «5G και οπτικές ίνες φέρνουν τεχνολογική επανάσταση στη χώρα»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των ταχυτήτων του διαδικτύου με την αρωγή φυσικά και των παρόχων, αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Στάβερης, γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. στο 2ο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Πρέβεζας το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου, στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας.

Σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Χρηστάκο, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε, πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί η απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης κεραιών, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο των παρόχων προς την ανάπτυξη των δικτύων τους.

Ο κ. Σταβέρης τόνισε πως η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ανάγκη, και πως δια μέσου της αγαστής συνεργασίας κυβέρνησης και παρόχων, θα έχουμε σύντομα απτά και σημαντικά αποτελέσματα.

«Σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης των υποδομών οπτικών ινών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Στάβερης αναφέρθηκε και στη δυσκολία της νησιωτικής Ελλάδας να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, στη συντονισμένη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα, ώστε να πλησιάσουν οι ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Από τη μεριά του ο Χρήστος Ράπτης, εκπροσωπώντας την COSMOTE, αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου 5G, υπογραμμίζοντας πως η κάλυψη αγγίζει πλέον το 97% στην Αττική και το 90% στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει μια σχετικά ευρεία κάλυψη σε περίπου 60 πόλεις και νησιά. Στόχος, επεσήμανε ο κ. Ράπτης, είναι το 2023 να υπάρχει 90% πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα. Κλείνοντας δε, υπογράμμισε πως οι εταιρίες τηλεπικοινωνίων σκοπεύουν να αναβαθμίσουν άμεσα την ταχύτητα και την ποιότητα του ίντερνετ. «Τα επόμενα χρόνια, το 5G και οι οπτικές ίνες αναμένεται πως θα φέρουν μια τεχνολογική επανάσταση στη χώρα μας, στον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να «αλλάξει» η χώρα και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, μίλησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Τσάμης σε πάνελ που ακολούθησε με τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη, κατά την διάρκεια του 2ου Digital Beach Summit.

Όπως τόνισε ο κ. Τσάμης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι τρία πράγματα: οι διαδικασίες, η τεχνολογία και η εργασιακή και ψηφιακή κουλτούρα, η οποία είναι ένα τεράστιο ζήτημα, καθώς «το 38% των δήμων δεν μπορούν να ενσωματώσουν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού».

Κλείνοντας, τόνισε πως οι δήμοι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να βρουν 450 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Με την σειρά του, ο Δημήτρης Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος ΔΑΕΜ Α.Ε, Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων Δήμου Αθηναίων, μίλησε για τις προσπάθειες του δήμου Αθηναίων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Συμπλήρωσε δε, πως ο δήμος Αθηναίων, πλέον διαθέτει το 80% των υπηρεσιών του ψηφιακά, ενώ πλέον, 480.000 πολίτες έχουν κλείσει «άκοπα» μέσω πλατφόρμας, ηλεκτρονικά το ραντεβού τους.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, οι εκπρόσωποι της αγοράς, κ. Πασχαλίδου, COSMOTE Senior Account Manager ICT/Smart City, OTE Group of Companies, κ. Μιχόπουλος CEO, EVOLUTION PROJECT, Hρακλής Μπουραντάς, CEO, Novoville, Γιάννης Mιχόπουλος, CEO, EVOLUTION PROJECT, Μάνος Αναστάσιος, CEO, DOT SOFT, Στάθης Βυτινιώτης, OMEXON HELLAS.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img