spot_img
Thursday, September 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ...

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

“ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ” Κ.Μαριδάκης

«Μαριάννα – Αγάπη, Ελπίδα, Φως».

Συγκινητικές στιγμές και πλήθος επωνύμων σε μία βραδιά αφιερωμένη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την “Ελληνίδα Θεά” όπως την χαρακτήρισε η Γαλλίδα Διευθύντρια της UNESCO κα Azoulay. Στην μαγική βραδιά γεμάτη συναίσθημα, για μία σπουδαία γυναίκα, που έφυγε από τη ζωή αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην κοινωνία με το έργο της, συγκίνησε τους υψηλούς προσκεκλημένους που έδωσαν το παρών, τιμώντας την ανιδιοτελή αγάπη και αφοσίωσή της.

Το βράδυ της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου , στο Ηρώδειο, πραγματοποιήθηκε μία μαγευτική συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Οικουμενικής Ελληνίδας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Έχοντας συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον θάνατό της, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, ετοίμασαν μία υπέροχη βραδιά για ανθρώπους που αγάπησαν την ίδια και πίστεψαν το έργο της.

Ενας απο τους ανθρωπους που συνεργάστηκε ηταν ο πάντα δραστήριος και ενεργητικός παράγοντας της Διεθνούς Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Κυριάκος Μαριδάκης υπεύθυνός Διπλωματικών Αποστολών , Εθνικός Πρόεδρος και Πρέσβης καλής θελήσεως του Διεθνούς Οργανισμού International Ambassador Club στην Ελλάδα, δηλώνοντας ανέκαθεν την ευγνωμοσύνη του ,τον θαυμασμό και την αγάπη του για την Παγκόσμια Ελληνίδα , υλοποιώντας μαζι την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Παγκόσμια Ελληνίδα εκτιμούσε επισης την προσωπικότητα και το διεθνές κύρος του κ.Μαριδάκη ως μέλος της Διεθνούς τιμητικής κοσμητείας αλλα και ως Έλληνα του εξωτερικού χαρακτηρίζοντας τον ως πρότυπο για όλους μας , θαυμάζοντας την ανιδιοτελή παγκόσμια δράση και τους προσωπικούς του αγώνες , προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό μας διεθνώς, όπως και το ιδιαίτερο πάθος και αγάπη του, για την Ελλάδα μας, στέλνοντας πανανθρώπινα μηνύματα ειρήνης , ενότητας και αλληλεγγύης.

Μια ακομα συγκινητική στιγμή ηταν όταν ακούστηκε η φωνή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, να μιλάει για το έργο της και τον αγώνα της για τα παιδιά με καρκίνο ενω ανάμεσα σε τραγούδια και παιδικές διηγήσεις για τις μάχες που κερδήθηκαν με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», η φωνή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ακούστηκε ξανά στο επιβλητικό Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.

Αποσπάσματα από ομιλίες της έστειλαν τα διαχρονικά της μηνύματα για τη δύναμη της θέλησης και την ανάγκη για ελπίδα και προσφορά, στη μουσική παράσταση που διοργανώθηκε στη μνήμη της.

Στη βραδιά που διοργάνωσε η οικογένεια Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, οι φίλοι της εκλιπούσης ήταν εκεί, κρατώντας εκατοντάδες κεράκια που φώτιζαν τις κερκίδες, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Από νωρίς το απόγευμα οι καλεσμένοι πολιορκούσαν το ωδείο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι τουρίστες απορούσαν για την κινητοποίηση.

«Είναι όλοι διάσημοι εδώ, τιμούν τη μνήμη μιας σπουδαίας Ελληνίδας» εξηγούσε ο υπάλληλος του πάρκινγκ κοντινού εστιατορίου στους ξένους που ρωτούσαν τι συμβαίνει.

Ποιοι βρέθηκαν στο Ηρώδειο

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν περιστοιχισμένη από όλους τους ανθρώπους που η γυναίκα – σύμβολο της αλληλεγγύης είχε κοντά της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, πολιτικοί αρχηγοί -όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου-, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπουργοί -όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χρίστος Δήμας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Δένδιας-, βουλευτές, ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του, ισχυροί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όλοι τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και κατέκλυσαν το Ηρώδειο.

Ένα μικρό κορίτσι ντυμένο στα λευκά άφησε ένα μπαλόνι να υψωθεί στον ουρανό. Ήχοι και εικόνες σε μια αλληλουχία υψηλής αισθητικής υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη φώτισαν τη διαδρομή της «Ελληνίδας θεάς», όπως την αποκάλεσε στον χαιρετισμό της η Audrey Azoulay, γενική διευθύντρια της UNESCO. Συγκινημένη περιέγραψε την τελευταία τους συνάντηση στο Παρίσι το 2023 όταν η UNESCO τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη προσφορά της. «Σιγοτραγουδούσε το “Χάρτινο το φεγγαράκι” της Νάνας Μούσχουρη» είπε η κ. Azoulay, σημειώνοντας ότι «διαδραμάτισε έναν μοναδικό ρόλο στην όμορφη χώρα σας», προτού κλείσει τη σύντομη ομιλία της με στίχους από την «Ιθάκη» του Καβάφη.

Ποιοι εμφανίστηκαν στη σκηνή του Ηρώδειου

Η Μαρία Φαραντούρη, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Στέφανος Κορκολής, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου εμφανίστηκαν στη σκηνή, ενώ οι αφηγητές Γρηγόρης Βαλτινός και Κατερίνα Λέχου σκιαγράφησαν τους σταθμούς της ζωής της

« ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ …ΔΩΣΤΕ ΑΓΑΠΗ !!» ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img