Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Editorial of Hellenic News of America ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ...

Editorial of Hellenic News of America ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΛΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο ιατρικός τουρισμός φαίνεται να ότι αποτελεί θέμα προτεραιότητας για την Ελλάδα και ήδη αναπτύσσονται πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι φορείς που εμπλέκονται σ την ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού, θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει σημαντικά βήματα αλλά χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες τόσο από την πλευρά της πολιτείας όσο και από την επιστημονική ιατρική κοινότητα. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την σύσταση Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών με την συνδρομή της Ομογένειας της Αμερικής και του Καναδά, κινούνται ασφαλώς προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά το εγχείρημα αυτό απαιτεί την στήριξη τόσο του υπουργείου τουρισμού, όσο και του ξενοδοχειακού τομέα της  χώρας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση των ιατρικών υπηρεσιών που συνδέονται και με τουριστικές υπηρεσίες. Μάλιστα η Ελλάδα έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο σε τομείς της τεχνητής γονιμοποίησης, της πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής, στην οφθαλμολογία, στην οδοντιατρική και στην ιαματική ιατρική κ.α. Οι φορείς που ασχολούνται με τον ιατρικό τουρισμό φιλοδοξούν ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να γίνει στον τομέα αυτό, εξαιρετικά ανταγωνιστική με άλλες χώρες, όπως η γειτονική Τουρκία, η οποία σε ετήσια βάση έχει τζίρο από τον ιατρικό τουρισμό, που προσεγγίζει το 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο  ετήσιος παγκόσμιος τζίρος από τον Ιατρικό τουρισμό βρίσκεται κοντά στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης που έχει συμβάλλει στην σύσταση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να φθάσει την επόμενη πενταετία στον Ιατρικό τουρισμό τους τζίρους της Τουρκίας. Την προοπτική αυτή, στηρίζει στην αναμενόμενη βοήθεια που θα έχει από τους Έλληνες γιατρούς που εργάζονται στο εξωτερικό, και ανέρχονται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες. Οι φορείς που ασχολούνται με τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα προσδοκούν στην βοήθεια της Ομογένειας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι επαφές που έγιναν και γίνονται με Ομογενείς της Αμερικής και του Καναδά με στόχο την ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού στην Ελλάδα. Η  Hellenic News Of America θα παρουσιάσει ειδικό αφιέρωμα για τις προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη του.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img