spot_img
Saturday, September 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΗ HABA τιμά το Νικόλαο Μπορνόζη

Η HABA τιμά το Νικόλαο Μπορνόζη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

του Φώτη Καλιαμπάκου

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση παρουσία πολλών διακεκριμένων ομογενών η Ένωση των Ελληνικοαμερικανικών Τραπεζών (HABA) τίμησε με το φετινό βραβείο “Executive of the Year” τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Capital Link Νικόλαο Μπορνόζη.

Ξεχωριστή ήταν η απονομή του φετινού βραβείου “Executive of the Year” της η Ένωση των Ελληνικοαμερικανικών Τραπεζών (HABA) μια και το τιμώμενο πρόσωπο ήταν από τα πολύ οικεία στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα της Νέας Υόρκης και με στενή σχέση με τον χώρο των τραπεζών. Ο Νικόλαος Μπορνόζης τιμήθηκε για την δική του προσωπική πορεία και προσφορά, όσο και γι’ αυτής του δικού του δημιουργήματος, της εταιρίας Κάπιταλ Λινκ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έβαλε την Ελλάδα εξελίχτηκε σε θεσμό και έβαλε την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών επιχειρηματικών εξελίξεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Από ένα τέτοιο γεγονός, το τελευταίο Κάπιταλ Λινκ της Αθήνας ταξίδεψε και ο Νικόλαος Μπορνόζης για να παραλάβει το βραβείο και ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος, δέχτηκε τα συγχαρητήρια, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους προσκεκλημένους. Μαζί του χαρούμενη και λαμπερή, προφανώς όσον αφορά το Κάπιταλ Λινκ θα μπορούσε δικαιωματικά να διεκδικήσει και ένα μέρος του βραβείου, η αδερφή του και επί χρόνια στενή του συνεργάτης Όλγα καθώς και όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Η Αλεξία Κάλφα, υψηλόβαθμο στέλεχος της HABA σε ρόλο οικοδεσπότη, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μίλησε με θερμά λόγια για τον τιμώμενο και έδωσε το λόγο στον Robert Savage, ο οποίος ανέφερε ότι η εκδήλωση προς τιμή του Νικόλαου Μπορνόζη είναι και η πρώτη δια ζώσης απονομή του βραβείου μετά την πανδημία.

Και πάλι η Αλεξία Κάλφα πήρε το λόγο για να παρουσιάσει μια σειρά δηλώσεων για το Νικόλαο Μπορνόζη από επιφανείς φίλους του, ανάμεσά τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Γραπτό ήταν το μήνυμα του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ οι επίσης τέως πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου προτίμησαν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Όλοι αναφέρθηκαν στην συμβολή του Νικόλαου Μπορνόζη στην προβολή της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Από τη μεριά της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκτός βέβαια από τα πολλά κορυφαία στελέχη που ήταν παρόντα στην αίθουσα βιντεοσκοπημένο μήνυμα απηύθυναν ο γνωστός επενδυτής John Paulson, ο ο οποίος είχε βραβευτεί στην ίδια αίθουσα από το Κάπιταν Λινκ πριν από μερικά χρόνια, το στέλεχος της Citibank Michael Parker και ο πρώην υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μετά από τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα το λόγο πήρε ο διακεκριμένος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Dean Metropoulos, ο οποίος εκθείασε το ρόλο του Κάπιταλ Λινκ στην προβολή της Ελλάδας. Από τον κατάλογο των ομιλητών στη βράβευση του Νικόλαου Μπορνόζη δε θα μπορούσε να λείπει κάποιος εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας, στην οποία έχει αναλωθεί μεγάλο μέρος της προσπάθειας και της καριέρας του Μπορνόζη, ο οποίος συνδέεται φιλικά και με τους επιφανέστερους Έλληνες εφοπλιστές. Ένας από αυτούς ο Ιωάννης Χατζηπατέρας ανέλαβε να παρουσιάσει την σχέση και την προσφορά του τιμώμενου και του Κάπιταλ Λινκ στην ελληνική ναυτιλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα πολλά μέρη ανά τον κόσμο στα οποία έχει παρουσία το εξειδικευμένο στην ναυτιλία Capital Link Shipping. O Ιωάννης Χατζηπατέρας εκθείασε πέραν από τις επιχειρηματικές διαστάσεις του κ. Μπορνόζη και τις ανθρώπινες αρετές και το ήθος του οικογενειάρχη και φίλου του Νίκου.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ένας από τους πιο πετυχημένους ομογενείς επιχειρηματίες, ο John Catsimatidis, εξήρε την προσφορά του Κάπιταλ Λινκ στην προώθηση της ελληνικής αλλά και της ομογενειακή επιχειρηματικότητας, ενώ για να τονίσει το πόσο σημαντικό γι’ αυτόν να παραβρεθεί στη βράβευση του φίλου του, ανέφερε με τον γνωστό προσωπικό του τόνο ότι αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα τη συνάντησή του το ίδιο απόγευμα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ!

Μετά την απονομή του βραβείου το λόγο πήρε ο ίδιος ο κύριος Μπορνόζης, ο οποίος με σεμνότητα και χιούμορ, μη παραλείποντας να αναφερθεί τόσο στην αδερφή του όσο και σε όλους τους παρευρισκόμενους συνεργάτες του και εργαζομένους του Κάπιταλ Λινκ, με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελένη Μπέη εξιστόρησε την πορεία του προς την κορυφή, ξεκινώντας από τα χρόνια των σπουδών του στο Χάρβαρντ, την σύζυγό του που τον επανάφερε στις ΗΠΑ μετά από μόλις ένα μήνα στην πρώτη του δουλειά στο Λονδίνο, στη Αμερική που έγινε πια η δεύτερη πατρίδα του, στο ρόλο του στα οικονομικά της ναυτιλίας και αργότερα στη γέννηση του Κάπιταλ Λινκ, μεταξύ άλλων από ανάγκη προσφοράς στην πατρίδα, αλλά και από φιλοδοξία ανεξάρτητης προσφοράς και δημιουργίας στην ηγεσία ενός πρωτοποριακού φορέα.

Ο κύριος Μπορνόζης μίλησε για την πορεία του Κάπιταλ Λινκ και τη βράβευσή του στην κάμερα της Hellenic News of America.

Ο Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης απένειμε μια ακόμα διάκριση στο Νικόλαο Μπορνόζη, ένας τιμητικό ψήφισμα (Senate Citation) της Γερουσίας του Rhode Island.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων επισήμων και ομογενών σύσσωμο το προεδρείο, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της HABA, η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μαίρη Βαξεβανίδου, ο διευθυντής του Γραφείου εμπορικών υποθέσεων Νίκος Θωμόπουλος, η σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, η διευθύντρια του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου Αλεξάνδρα Μητσάκη και πολλοί εκπρόσωποι ομογενειακών επαγγελματικών φορέων.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

 

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

 

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img