Subscribe

 

Monday, October 26, 2020

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Afternoon tea in the age of Coronavirus

By Aurelia Mozart’s Piano Symphony 21 is playing on my favorite internet radio station, “Beautiful Classical Music from Venice,” the kettle is rapidly boiling, a...

Εκσυγχρονισμός ή εκτροχιασμός…

«Η Ελλάδα, λέει το γνωστό εμβατήριο, ποτέ δεν πεθαίνει». Σωστά. Είναι αδύνατο να πεθάνει ένας πεθαμένος. Το στοίχημα είναι πώς θα την αναστήσουμε και...

AHEPA welcomes bipartisan outcry on Turkey’s reported missile system test

AHEPA welcomes bipartisan calls from Congress's leaders on foreign policymaking for the Administration to take action on Turkey due to Turkey's reported test of...

Trump’s Lust for Money Invigorates Turkish Aggression

By Dr. Evaggelos Vallianatos Why European leaders are afraid of Turkey NATO officials hesitate to criticize Turkey, much less contemplate policies teaching this Moslem country...

Syracuse AHEPA Chapter 37 Celebrates OXI Day

By: Michael Labatos  Syracuse AHEPA Chapter 37 held their monthly meeting on October 17, 2020 virtually via GoToMeeting due to the COVID-19 pandemic. This...

AHEPA Chapter #64 Volunteers for Holy Trinity Community Drive-Thru Fundraiser in Harrisburg

By Dr. Michael Billys GYRO DRIVE-THRU took place twice on Fridays and Saturdays, (September 18th and 19th and October 16th and 17th) from 11 am – 7...

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ – Οι “Νυρεμβέργες” που δεν έγιναν ποτέ!

Γενοκτονίες, σφαγές, βιασμοί, καταστροφή πολιτιστικών  θησαυρών. Τοποθετήσεις παγκόσμιων προσωπικοτήτων: Victor Hugo, William Gladstone, F.M. Dostoevsky, Georges Clemenceau, Winston Churchill. Γράφει ο Νικόλαος Λ. Μωραΐτης, Ph.D. Δεν υπάρχουν αρκετά δυνατές...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

 

Ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα πολλά πράγματα σχετικά με τις συνήθειες και με τα ήθη, που θα’ πρεπε όχι μόνο να μας εκπλήσσουν, αλλά και να μας τρομάζουν.

Στο εξωφρενικό κυνήγι της πληροφορίας και κυρίως της αδιάκριτης μετάδοσής της διαταράξαμε ως φαίνεται τα ατομικά στεγανά και τα ηθικά πρωτόκολλα της κοινωνίας.

Μέγας σάλος προέκυψε με την ανάγκη διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων, και ο λόγος είναι ότι κάποιοι έξυπνοι (αρχής γενομένης από τράπεζες και ασφαλιστικές) τα εκμεταλλεύτηκαν και στήνουν τεράστιες μηχανές όχλησης και εκβιασμών, και κάποιοι άλλοι με το πρόσχημα ότι κυνηγούν εγκληματίες.

Thanks for reading Hellenic News of America

Έχουμε δηλαδή το εξής ταντάλειο παράδοξο: να είμαστε όλοι πλήρως εφοδιασμένοι με στοιχεία και νούμερα, και να φοβούμαστε  να τα χρησιμοποιήσουμε.

Εξάλλου τι σημαίνουν τα προσωπικά δεδομένα και γιατί τόσες προφυλάξεις λες και είμαστε όλοι καταζητούμενοι ή κατάσκοποι; Το θέμα είναι σοβαρό και στο (ηλεκτρονικό μας) μέλλον θα έχει τεράστιες επιπτώσεις.

Έχουμε παρεξηγήσει πολλά φυσικά πράγματα. Ο άλλος έχει συλληφθεί με το μαχαίρι αιμοσταγές για διπλή δολοφονία, αναφέρεται συνεχώς και από όλα τα μέσα με μια αδιανόητη διακριτικότητα ως «φερόμενος δράστης» και εμφανίζεται ακόμα κι όταν τελεσιδικήσει το αδίκημά του με σκιασμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Δεν λέω βέβαια να γυρίσουμε στις σκληρές εποχές της διαπόμπευσης, αλλά γιατί τόση ευγένεια απέναντι στη βαρβαρότητα και το έγκλημα, ακόμα και το λεγόμενο ειδεχθές;

Μια άλλη ενοχλητική παρεξήγηση είναι η ευκολία με την οποία στοιχειοθετείται εδώ και κάποια χρόνια η λεγόμενη «σεξουαλική παρενόχληση».

Προσωπικά πίστευα ότι είναι λυμένα ποινικώς τέτοια ζητήματα, (που υπήρχαν από καταβολής κόσμου), και τώρα ακούω ότι μπορεί κάποιος να εκδικηθεί ή να εκβιάσει έναν υποτιθέμενο παρενοχλήσαντα μετά από πολλά χρόνια ακόμα και μετά από την περίοδο της μέγιστης παραγραφής. Αλήθεια ποιος μπορεί να διακρίνει αν μια περίπτωση είναι βαρύ φλερτ ή ελαφρά παρενόχληση;

Προχθές διάβαζα ότι εισάγονται νέοι όροι  και νομικές διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες  στοιχειοθετείται ένας βιασμός ακόμα και μεταξύ ενηλίκων, αλλά και μεταξύ συζύγων. Αρκεί ο ένας (και συνήθως η γυναίκα) να μη «συναινέσει», και αυτομάτως ο άντρας μπορεί να βρεθεί στη φυλακή.

Δεν μπορείς πλέον να κάνεις ούτε μια φιλοφρόνηση αλλά ούτε και απλή αναφορά στα περί φύλου και να μην κατηγορηθείς για σεξισμό, δηλαδή έγκλημα. Έλεος!

Έχουμε ξεχάσει εντελώς το χρυσό μέτρο και το κοινό αίσθημα και το σπουδαιότερο, δηλητηριάζουμε την υπερούσια, την αναζωογονητική έννοια του ερωτισμού.

Φαινόμαστε να είμαστε χαμένοι μέσα σε ακατάληπτα για την εποχή πέπλα από φοβίες και σεμνοτυφίες. Αυτές οι τελευταίες να έχουν άραγε σχέση με την παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα με τη μουσουλμανική ώσμωση; Άγνωστο.

Να εκδικείται η ίδια η σεξουαλική απελευθέρωση και να πληρώνει την ψυχική αδιαφορία των ανθρώπων με το ίδιο νόμισμα; Επίσης άγνωστο.

Σήμερα άκουγα στην τηλεόραση ότι στους διαγωνισμούς ομορφιάς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταργείται η εμφάνιση με μαγιό (!) Εξωφρενικό –αν είναι αλήθεια-  και παραπέμπει σε βαθύ Μεσαίωνα.

Αν ο θαυμασμός του κάλλους είναι η πρώτη σπίθα του έρωτα και η κινητήρια δύναμη της ζωής, είναι δυνατόν ο επαγγελματικός θαυμασμός και η επαγγελματική κρίση του κάλλους να γίνεται με …αμπέχονα;

Όλα αυτά τα φαινόμενα, μαζί με την περίεργη ανοχή (αλλά και παγκόσμια προβολή μέχρι και εξιδανίκευση) στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, δείχνουν σύγχυση των βιολογικών όρων του σύγχρονου ανθρώπου, άγνοια της φυσικής τάξης των πραγμάτων και, το πλέον οδυνηρό, περίεργες ηθικές και ψυχικές «ανωμαλίες», σε μια εποχή που ποιος να το πίστευε ……..

 

Μιχάλης Παπαδημητρίου

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Latest Print Edition