Απώλεια της αγαπημένης συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου, η οποία μας άφησε σήμερα το πρωί, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Πολυξένη, μια εξαιρετική φίλη και συνάδελφος και ικανότατη δημόσια λειτουργός, αφού αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και υπηρέτησε στην Σόφια, την Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη, όπου προΐστατο του εκεί Γραφείου Τύπου. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος ιστοσελίδας (webmaster) της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ (2014) και, στη συνέχεια, εργάστηκε στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου με επιτυχία διαχειρίστηκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας επιτυχώς τη χώρα και τις δραστηριότητες του Υπουργείου.

Η Πολυξένη ήταν υπόδειγμα εξαιρετικού στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης. Ό,τι κι αν ανέλαβε, το έφερε εις πέρας με παραδειγματικό τρόπο. Υπηρέτησε πάντοτε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, υπευθυνότητα, ευρηματικότητα και επαγγελματισμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής δημόσιας διπλωματίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοι της στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους της.