Thursday, February 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Βαλκανική τρέλα…

Βαλκανική τρέλα…

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Έχει και πάλι φουντώσει για τα καλά το σκοπιανό με αφορμή τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση μιας αποδεκτής και από τις δύο πλευρές λύσης.

Η Αθήνα είχε την Κυριακή την τιμητική της με το μεγάλο συλλαλητήριο. Ήταν το δεύτερο μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, από κάθε γωνιά της χώρας, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαλαλήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από τις διαδηλώσεις με ορισμένους εκπροσώπους της να δηλώνουν ότι τα συλλαλητήρια δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο χώρο της αντιπολίτευσης γίνεται αλαλούμ. Άλλοι τάσσονται υπέρ των συλλαλητηρίων και άλλοι κατά, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που –όπως γίνεται συνήθως– προσπαθούν να τα καπελώσουν για ίδιο όφελος!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά παρουσιάζονται καθημερινά καινούργια «φρούτα» που με ένα σωρό αρλούμπες επιχειρούν να οικειοποιηθούν την ελληνική ιστορία ή να την αλλοιώσουν με τρόπο απερίγραπτα φαιδρό!

Ένα από τα νεοφανή «φρούτα» είναι ο αλβανικής καταγωγής Σκοπιανός «ιστορικός», Μινίρ Αντέμι, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι «Η μητέρα του Μέγα Αλέξανδρου, Ολυμπιάς, ήταν αρχαία Αλβανίδα» και επομένως ο στρατηλάτης είχε ρίζες αλβανικές!

Ο κ. Αντέμι είχε και… επιχειρήματα για τους ισχυρισμούς του. Απολαύστε τον:

«Το γεγονός ότι η άλλη γλώσσα των Μακεδόνων είναι θεωρητικά τα Ιλλυρικά (σ.σ. δεν ανάφερε πού στηρίζει αυτή τη θεωρία) δείχνει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε Ιλλυρούς στρατιώτες και επομένως έδινε διαταγές στα Ιλλυρικά…»

Άρες, μάρες, κουκουνάρες!

Πρώτα μας κατηγορούσαν οι Σκοπιανοί ότι τους… κλέψαμε την ιστορία τους, τώρα έχουμε και Αλβανοσκοπιανούς!

Δυστυχώς οι γελοιότητες δεν σταματούν εδώ.

Ένας Σκοπιανός θεολόγος ισχυρίστηκε ότι η Εκκλησία των Σκοπίων είναι ευλογημένη γιατί την ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος!

Τώρα πώς ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια αρκετούς αιώνες πριν την άφιξη των Σλάβων στην περιοχή, ίδρυσε τη «Μακεδονική» Εκκλησία είναι κάτι που ο θεολόγος δεν μας το εξήγησε!

Η κινητικότητα που παρουσιάζει το ονοματολογικό έχει φέρει στην επιφάνεια και λεπτομέρειες γύρω από το τι διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία των Σκοπίων.

Στα βιβλία τους, λοιπόν, οι Έλληνες παρουσιάζονται ως σφαγείς και στο μάθημα της γεωγραφίας μαθαίνουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει. Διδάσκονται ακόμα ότι στην Ελληνική Μακεδονία δεν ζουν Έλληνες!

Αλυτρωτισμός στην ακραία μορφή του!

Θα πρέπει πάντως να προσθέσω ότι πέραν από τους ανιστόρητους και εξοργιστικούς από κάθε άποψη ισχυρισμούς των Σκοπιανών εθνικιστών, η νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας –κάτω από τους κινδύνους που εγκυμονεί ο αλβανικός παράγοντας και για να μειωθεί η απειλή δυσμενών εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας– δείχνει διάθεση για την ομαλοποίηση των σχέσεών της με την Ελλάδα. Και για την επίτευξη αυτού του στόχου προϋπόθεση είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

Αλλά και η Ελλάδα, με τη λύση του προβλήματος, θα βγεί κερδισμένη αφού, ανάμεσα στα άλλα, θα μειωθεί η επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή.

Δεν είναι όμως μόνο οι θέσεις των Σκοπιανών και Αλβανών εθνικιστών που προκαλούν θυμηδία.

Υπάρχουν και σοβαροί οργανισμοί και κράτη που –για ανεξήγητους λόγους– προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες μόνο εξωφρενικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Για παράδειγμα παραγωγή μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου, με παγκόσμια εμβέλεια, θα έχει στο ρόλο του Αχιλλέα μαύρο ηθοποιό!

Πρόκειται για τη συμπαραγωγή του BBC One και του Neflix «Τροία: Η πτώση μιας πόλης» τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώνονται αυτή την εποχή στη Νότια Αφρική. Στο ρόλο του Αχιλλέα ο Ντέϊβιντ Γκιάσι.

Άντε και σε… ανώτερα! Να δούμε και τον Ηρακλή… Κινέζο!

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την ερχόμενη επόμενη εβδομάδα να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε.

 

Γιώργος Μεσσάρης

 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γκιάσι… ο νέος Αχιλλέας ελέω BBC και Neflix!  

 

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση [email protected] και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Μία από τις τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img