Sunday, March 3, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Food and TravelCulinary TourismΗ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ ΚΑΙ...

Η ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΦΑΙΝΟΛΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ                          ARISTOLEO AWARDS 2018

ΔΙΕΘΝΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ –ΚΑΛΑΜΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

Μια μεγαλη διπλη τιμητικη βραβευση για τους βιολογικό ελαιώνα Βιοτριχωνίς στα ARISTOLEO AWARDS 2018,για την υψηλοτερη περιεκτικοτητα υγειοπροστατευτικων συστατικων στις επιτραπεζιες ελιες μας παγκοσμιως.Τα ARISTOLEO Awards 2018 ειναι ενας διεθνης διαγωνισμος διαφορετικος απο ολους τους υπολοιπους ,γιατι δεν επικεντρωνεται στα γευστικα χαρακτηριστικα αλλα στα υψηλα ευεργετικα συστατικα που εχουν οι επιτραπεζιες ελιες για την ανθρωπινη υγεια.
Τα υγειοπροστατευτικα αυτα συστατικα ειναι πλεον μετρησιμα με την μεθοδο του Μαγνητικου Πηρυνικου Συντονισμου ( NMR ) και εχουν αναπτυχθει απο Ελληνες επιστημονες στην Φαρμακευτικη σχολη του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων (Dr.Prokopios Magiatis’ Lab) σε συνεργασια με πανεπιστημιακα τμηματα του εξωτερικου.
Η μεθοδος αυτη εχει αναπτυχθει απο τον καθηγητη κο Μαγιατη Προκοπη,την καθηγητρια κα Μελλιου Ελενη καθως και ολη την ερευνητικη ομαδα τους στο Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων.
Τα ευεργετικα αυτα συστατικα που αφορουν τις επιτραπεζιες ελιες ονομαζονται φαινολες, με κυριαρχες την Υδροξυτυροσολη και την Τυροσολη .
Οι φαινολες αυτες ειναι πανισχυρα μικροσυστατικα που ανηκουν στα φυσικα αντιοξειδωτικα, διαθετουν σημαντικη βιολογικη δραση και τους εχουν αποδοθεi αντιφλεγμονωδεις ,αντιοξειδωτικες ,καρδιοπροστατευτικες και νευροπροστατευτικες ιδιοτητες.

Thanks for reading Hellenic News of America

Παραλληλα εχει μπει σε εφαρμογη ο Ευρωπαικος Κανονισμος 432 / 2012 οπου τα συστατικα αυτα οταν περιεχονται απο ενα ποσοστο και πανω ( οριο ) ,μπορουν τα προιοντα αυτα να φερουν ισχυρισμο υγειας (Health claim) με σαφεις ενδειξεις υγειοπροστατευτικοτητας
Το οριο του Ευρωπαικου κανονισμου ειναι > 5mg Υδροξυτυροσολης και Τυροσολης.

Ο διεθνης διαγωνισμος ARISTOLEO Awards 2018 βασιζεται στις υψηλοτερες τιμες που θα λαβει το καθε δειγμα επιτραπεζιας ελιας στην συνολική ποσοτητα φαινολικών ενώσεων όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR .

Αριστείον 2018

London 2018, International Table olives Competition

Διεθνής Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς

Λονδίνο 14-15 Απριλίου 2018

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΛΙΑ ΑΝΑΛΑΤΗ –ΚΑΛΑΜΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

 THE OLYMPIA

HEALTH AND NUTRITION AWARDS

17 MAΙΟΥ 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ερευνητές και Ιδρυτές αγκαλιάζουν το όραμα του ιερού δέντρου της ελιάς και βράβευσαν στην 3η τελετή των Οlympia Health & Nutrition Awards 2018 τα ελαιόλαδα με τα υψηλότερα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά στις 17 ΜΑΪΟΥ στην Παλιά Βουλή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 17 Μάϊου 2018  στο πλαίσιο του “OLYMPIA AWARDS HEALTH AND NUTRITION”, που έλαβε χώρα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, τιμήθηκαν πέντε παραγωγοί από την Βιοτριχωνίδα. Ο Προκόπιος Μαγιάτης, καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  αναλύει δείγματα ελαιολάδου από παραγωγούς του εν λόγω προϊόντος από όλη την Ελλάδα καθώς και από Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και ΗΠΑ. Όλα τα δείγματα αναλύόνται με την μέθοδο NMR στο πανεπιστήμιο Αθηνών όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη και όλα τα λοιπά παράγωγα τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης. Όλα τα ελαιόλαδα που ξεπερνούν το όριο των 250 mg/Kg σε περιεχόμενες φαινόλες που αφορούν τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 περί του ισχυρισμού υγείας του ελαιολάδου βραβεύονται με μια τιμητική διάκριση. Οι υψηλές φαινόλες των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων και ιδίως η ελαιοκανθάλη μπορούν να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις του νευρικού συστήματος και είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, όπως επισημαίνουν ερευνητές.

Πρόκειται ασφαλώς για μια τιμητική διάκριση των πέντε παραγωγών από την Αιτωλοακαρνανία, που καταδεικνύει ότι το ελαιόλαδο  είναι, εκτός από βασικό συστατικό για την καθημερινή μας διατροφή, ένα φαρμακευτικό προϊόν που κατατάσσεται στις υπερτροφές.

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  

                                                  ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

 

ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΡΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

 

 

ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΟΥΜΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΟΥΜΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

 

                                                       

OLYMP AWARDS

AΘΗΝΑ 2017

26-27 ΜΑΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΜΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ

 Οι  παραγωγοί  , Χρήστος Κουμάσης, Θεόδωρος Ζώρης , Στράτος Τσαρούχης Δημήτρης Κουμάσης και  Δημήτρης Τραπεζιώτης είναι επιλεγμένοι παραγωγοί της Βιοτριχωνίδας στα πλαίσια του  ερευνητικού  προγράμματος «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής φυτικών προϊόντων» 2013-2019 που χρηματοδοτείται από την εταιρία Αφοι Π. Βασιλόπουλοι ΑΕΒΕ και υλοποιείται  από την  ερευνητική ομάδα για το βιολογικό τρόπο παραγωγής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου και τον τ. αναπληρωτή καθηγητή κ.   Κ. Αγγελόπουλο. Η καλλιέργεια ελιάς γίνεται με βάσει το πρότυπο της «αγροβιοδυναμικής διαχείρισης» που προτείνει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε  ποικιλία ελιάς Κουτσουρελιά ή Πατρινή ή Λαδολιά. ”και ποικιλία Καλαμών Οι καρποί  μεταφέρονται για ψυχρή έκθλιψη στο οικολογικό ελαιοτριβείο του κ. Αθανασίου  Τζουμερκιώτη στην απέναντι όχθη της Τριχωνίδας στη  Μακρυνεία  και στο ελαιοτριβείο    Φώτη Κολοβού  στη Παντάνασσα

 

 

 

Η πριγκίπισσα της Ιορδανίας παραδίδει τα βραβεία για την ελιά

Καλαμών στην ερευνήτρια Αθηνά Θεοδωρακοπούλου

Ομιλία της Ερευνήτριας Αθηνάς Θεοδωρακοπούλου για την εξωστρέφεια των αγροτικών προιόντων και βιολογική καλλιέργεια της ελιας στο διεθνή διαγωνισμό

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img