Subscribe Now!

 

Friday, October 22, 2021

Η εθνική αναισθησία του STAR Channel

Leonidas Koumakis
Leonidas Koumakis
Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA). The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε 341,086 δισ. ευρώ ή 206,3% του ΑΕΠ ανήλθε στο τέλος του 2020 στην Ελλάδα

Σε 341,086 δισ. ευρώ ή 206,3% του ΑΕΠ ανήλθε στο τέλος του 2020 το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ το έλλειμμα, σύμφωνα με το...

Greek public debt at 206.3% of GDP in 2020

The general government debt totaled 341.086 billion euros, or 206.3% of GDP, at the end of 2020, while the general government deficit was 16.674...

Navarino Challenge: Promoting Greek classic sports

Navarino Challenge was organized for the 9th year at Costa Navarino and Pylos, Messinia, on October 15-17, 2021, with the participation of people of...

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Yale με το ΕΚΠΑ, για την προώθηση της περιβαλλοντικής επιστήμης και της δημόσιας υγείας

Συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη ενός Κέντρου Αριστείας για τις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη δημόσια υγεία έχουν ήδη αναπτύξει αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Yale...

NKUA partners with Yale to advance environmental science and public health

Officials at Yale and the National Kapodistrian University of Athens (NKUA) in Greece have embarked on a partnership agreement to pursue the development of...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Forum «Ελλάδα 2040»

Με τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν χθες (20/10) διαδικτυακά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Forum «Ελλάδα 2040», που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Το Forum, διήρκησε τρεις...

Η Ελλάδα θα επενδύσει σε μια ολιστική προσέγγιση στους τομείς της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και της ναυτιλίας

«Η Ελλάδα, ως θαλασσινή χώρα, πρέπει να παίξει έναν κυρίαρχο ρόλο στη Μεσόγειο και μπορεί να μετατραπεί σε πυλώνα ευρωπαϊκής γνώσης εξειδικευμένων εφαρμογών στην...

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Οι φανατικοί ισλαμιστές που ελέγχουν την τουρκική εξουσία στην Άγκυρα εξαπολύουν καθημερινά ιταμές και ταπεινωτικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, απειλώντας συνεχώς με πόλεμο αν δεν ικανοποιηθούν οι ληστρικές τους απαιτήσεις. Εξαπολύουν συστηματική προπαγάνδα που θα ζήλευε και αυτός ακόμα ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς (1897 – 1945) «κατηγορώντας» την Ελλάδα για τα αναρίθμητα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι ίδιοι (κακομεταχείριση και εργαλειοποίηση προσφύγων, καταπίεση μειονοτήτων, επιθετικοί εξοπλισμοί, εγκληματικές πρακτικές, καλλιέργεια θρησκευτικού μίσους κ.ο.κ.ε).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος από κρατούμενος με χειροπέδες το 2016 σήμερα παριστάνει του Υπουργό Άμυνας των φανατικών ισλαμιστών, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu (11 Σεπτεμβρίου 2020) «κάλεσε την Ελλάδα να σωπάσει για να μην γίνει μεζές»!

Ένας άλλος φανατικός ισλαμιστής που παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια μέρα νωρίτερα (10 Σεπτεμβρίου 2020) μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν δίστασε να μιλήσει για νησιά που βρίσκονται στη «λάθος πλευρά», αμφισβητώντας με τον πιο επίσημο τρόπο την ελληνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου!

Είχε προηγηθεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν (7 Σεπτεμβρίου 2020) ο οποίος με απίστευτο κυνισμό αναφέρθηκε στους Έλληνες λέγοντας πως «αντί να κάτσουν στο τραπέζι με μας, κάνουν νταηλίκια με τις διαλυμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνοντας στην άκρη την ιστορία. Τους συμβουλεύω να εξετάσουν καλύτερα τις διπλωματικές μας εργασίες και τις στρατιωτικές  μας επιχειρήσεις των τελευταίων 4 ετών».

Thanks for reading Hellenic News of America

Μάλιστα, το δικό μας το καρφί το βλέπει, το δικό του το παλούκι δεν το βλέπει! Δεν βλέπει ότι έχει κλείσει στις φυλακές τον μισό τουρκικό στρατό από τρόμο για την ασφάλεια της εξουσίας του, δεν βλέπει πως οι Έλληνες έχουν ιστορία πνεύματος και φωτός και οι δικοί του ιστορία αίματος και καταστροφών, δεν συνειδητοποιεί πως «οι επιχειρήσεις των τελευταίων 4 ετών» ήταν σε χώρες με εμφύλιες διαμάχες (Ιράκ, Συρία, Λιβύη) και πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδος που θεωρεί «διαλυμένες» μπορεί να του κοστίσουν το κεφάλι όχι μόνο το δικό του, αλλά και ολόκληρης της «φαμίλιας» του. Δεν βλέπει ακόμα την κατρακύλα της τουρκικής λίρας – η τελευταία υποβάθμιση της Moody’s (12/9/2020) αποτελεί το χαμηλότερο σημείο πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τότε που ανέλαβε το κόμμα του την εξουσία το έτος 2003, στο ίδιο επίπεδο με την Τζαμάικα και την Ρουάντα.  Όσο για τα «νταηλίκια», ολόκληρος ο κόσμος (με εξαίρεση το Αζερμπαιτζάν) γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο θρασύδειλος ισλαμοφασίστας* της Ανατολικής Μεσογείου.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR συνεχίζει τον χαβά του σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα: Αποτελεί τον μοναδικό πλέον τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδος ο οποίος μεταδίδει καθημερινά τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» σε κάθε γωνιά της χώρας μας, χωρίς καμιά ντροπή για την περιφρόνηση του λαϊκού αισθήματος και για την αγανάκτηση που προκαλεί σε τηλεθεατές του.

Η εθνική αναισθησία των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται να μην επηρεάζεται καθόλου από το καθημερινό υβρεολόγιο εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων που εξαπολύουν συστηματικά οι τούρκοι ισλαμιστές, οι οποίοι όμως επιδοτούν πλουσιοπάροχα τις τουρκοσειρές που προβάλλονται εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα.

Η τουρκική σειρά των 1.000 περίπου επεισοδίων του ΣΤΑΡ, εξασφαλισμένη σε «ανταγωνιστικές τιμές» από τους τούρκους ισλαμιστές, «αποδίδει» καθημερινά  σαράντα περίπου διαφημιστικά μηνύματα ανά εκπομπή και (συνολικά) μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του τηλεοπτικού σταθμού. Άρχισε να μεταδίδεται από τον Δεκέμβριο του 2018 και μέχρι σήμερα έχουν ήδη «ρευστοποιηθεί» 670 από τα 1.000 περίπου επεισόδια. Η τηλεοπτική αυτή σειρά αποτελεί μια ανερμάτιστη «σύνδεση» ιδίων θεμάτων (ανίατη αρρώστια, απαγωγή, αυτοκινητιστικό δυστύχημα, απόπειρα δολοφονίας κ.ο.κ.ε.) που επαναλαμβάνονται συνεχώς, χωρίς αρχή-μέση-τέλος για τις ανάγκες «συμπλήρωσης» χιλίων επεισοδίων. Μεταφέρει την τουρκική γλώσσα –και όχι μόνο– μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι χρησιμοποιώντας σαν δόλωμα, μεταξύ άλλων, αξιολάτρευτα παιδάκια για την «επιστημονική» υποβολή συμπάθειας στην συνείδηση ή στο υποσυνείδητο των τηλεθεατών.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Οι υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ φαίνεται ότι δεν θέλουν να καταλάβουν πως από τον Νοέμβριο του 2019 με το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο», η Τουρκία εξαπέλυσε ένα απροκάλυπτο και γενικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, ο οποίος κλιμακώνεται καθημερινά με ορατό το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα τον μετατρέψει σε πραγματικό πόλεμο:  Τον Φεβρουάριο ο Έβρος, το καλοκαίρι οι απόπειρες μεταφοράς παράνομων μεταναστών σε ελληνικά νησιά με την συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τον Σεπτέμβριο το Oruc Reis και η ξαφνική έκδοση αυθαίρετων Navtex σε ξένα χωράφια, πολεμικές δηλώσεις αυξανόμενης οξύτητας, αξιοποίηση «προσφύγων» που είναι και υπάλληλοι της ΜΙΤ για εμπρησμούς σε τόπους φιλοξενίας  κ.α.π.

Η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ είναι πραγματικά ακατανόητη. Να είναι άραγε οι «εισπράξεις» μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αποφέρει η τουρκική προπαγάνδα στα ταμεία του σταθμού; Να είναι τα συμφέροντα της οικογένειας που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό με άλλες εταιρίες της «αυτοκρατορίας» της, όπως η Motor Oil; Να είναι μήπως κάτι άλλο που μόνο οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν;

Ένα είναι πάντως βέβαιο: Ο τηλεοπτικός σταθμός με την επιμονή του στην μετάδοση καθημερινής τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, έχει απογοητεύσει πολλούς (πρώην) φανατικούς τηλεθεατές του. Τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας στο τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ (211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004) ή οι έγγραφες διαμαρτυρίες στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού ([email protected]), φαίνεται επίσης πως συνεχίζονται καθημερινά.

Εκτός όμως από τον τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν και οι διάφορες εταιρίες που προσφέρουν τα σαράντα περίπου διαφημιστικά μηνύματα κάθε μέρα, σε ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης.

Πρόκειται σε ποσοστό άνω του 95% για απρόσωπες πολυεθνικές, με πασίγνωστα όμως προϊόντα που υπάρχουν μέσα σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η επικοινωνία με τις εταιρίες αυτές μοιάζει με Ιερά Εξέταση και Γολγοθά που συνήθως καταλήγει σε αποτυχία, πριν ολοκληρωθεί. Ακόμα και όταν έχει σαν σκοπό μια απλή έκκληση να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους σε άλλα προγράμματα!

Όλες αυτές οι εκατό περίπου εταιρίες που διαφημίζονται στην μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης αναρτώνται αναλυτικά την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, στο Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Τηλεόραση του ΙΗΑ.

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα αναρτάται επίσης και η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ των προϊόντων που διέθεσαν διαφημιστική δαπάνη με πέντε τουλάχιστον διαφημιστικά μηνύματα μέσα σε μία εβδομάδα, στην μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Σε εμάς τους καταναλωτές απομένει να μην αγοράζουμε όσα προϊόντα πληρώνουν τα δικά μας χρήματα (το κόστος διαφήμισης συμπεριλαμβάνεται στην τιμή πώλησης), σε διαφημιστικά μηνύματα που μεταδίδονται στην τουρκική σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ – μια σειρά η οποία, με μονοψήφια τηλεθέαση σε ποσοστό άνω το 90%, βρίσκεται συνήθως στις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης.

Τέλος, από τις καθημερινές ανακοινώσεις τηλεθέασης προκύπτει ότι το πάλαι ποτέ πρώτο Δελτίο Ειδήσεων του ΣΤΑΡ αγωνίζεται τώρα να «κρατηθεί» στην τρίτη θέση – την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 διασώθηκε στην τέταρτη θέση, επί συνόλου έξη δελτίων ειδήσεων.

Πολλοί τηλεθεατές «εγκαταλείπουν» πλέον τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ σε όλες τις εκπομπές του εξ αιτίας της εθνικής αναισθησίας που συνεχίζει να επιδεικνύει. Η σιωπηλή αλλά αμείλικτη πλειοψηφία των τηλεθεατών όπως ακριβώς «επιβραβεύει» ένα κανάλι, έτσι ακριβώς και το «τιμωρεί» κιόλας. Φαίνεται λοιπόν ότι άρχισαν να «τιμωρούν» τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ όχι μόνο με καθημερινές διαμαρτυρίες στο τηλεφωνικό του κέντρο αλλά και με την εγκατάλειψη και άλλων προγραμμάτων του.

Πρέπει όμως και εμείς οι καταναλωτές να «τιμωρούμε» τα προϊόντα που χρηματοδοτούν με την διαφημιστική τους δαπάνη την μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, απέχοντας συστηματικά από την αγορά τους. Ο συνδυασμός και των δύο είναι απόλυτα βέβαιο πως θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες να πάψει η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ και να τερματιστεί επιτέλους η καθημερινή, πανελλαδική μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι!

___________________________________________________________

*Ο χαρακτηρισμός ισλαμοφασίστας αποδόθηκε στον Ρ.Τ. Ερντογάν από τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Cengiz Aktar (Τζενγκίζ Ακτάρ) σε συνέντευξη του στον Δ. Γκαβέα (Δεκέμβριος 2019).

πηγή

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!