spot_img
Saturday, August 31, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΛευκάδα, το νησί που πάντα επιστρέφεις!

Λευκάδα, το νησί που πάντα επιστρέφεις!

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μέσα από τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση 

Όταν πας μία φορά στη Λευκάδα, πάντα επιστρέφεις, γιατί απλά η ακαταμάχητη γοητεία της και η παραμυθένια ομορφιά της σε καλούν σαν τις σειρήνες να πας κοντά της.

Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμα λόγοι που αγαπιέται αυτό το «στεριανό» νησί που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας μας, με τους πολλούς οικισμούς την τουριστική ανάπτυξη, τα γραφικά χωριά, όπως τη Ράχη και τη Νικιάνα, τα τουριστικά θέρετρα τον Άγιο Νικήτα και το Νυδρί.

Τι να πει κανείς για τη Χώρα της Λευκάδας, που είναι το πρώτο μέρος που θα συναντήσετε καθώς φθάνετε στο νησί, αλά και για τους πανέμορφους οικισμούς όπως είναι οι: Βασιλική, Σύβοτα, Μαδουρή και Καρυ.

Η πόλη της Λευκάδας είναι αρχοντική, με πολύχρωμα σπίτια, στενά καντούνια και περιποιημένες αυλές. Την προστάτιδα και πολιούχο του νησιού μπορείτε να τη δείτε και να εκστασιαστείτε από ψηλά στο λόφο τη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης. Να μαγευτείτε περπατώντας στην παλιά πόλη και τα σοκάκια της, να νιώσετε δέος όταν επισκεφθείτε τις πολλές εκκλησίες που ξεχωρίζουν για το ενετικό στυλ και τα πολλά μπαρόκ στοιχεία.
Προτείνω να επισκεφτείτε τον Άγιο Μηνά, που βρίσκεται στην κορυφή του πεζόδρομου, την Παναγία των ξένων, τον Άγιο Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία, το ναό του Αγίου Νικολάου και στη μέση τον αγαπημένο ναό του Παντοκράτορα, πραγματικό έργο τέχνης με στοιχεία μπαρόκ.

Thanks for reading Hellenic News of America
Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Στο εσωτερικό του Παντοκράτορα αλλά και στον κήπο του ναού είναι θαμμένοι πολλοί επιφανείς Λευκαδίτες, με προεξέχοντα τον τάφο του μεγάλου ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη ο οποίος βρίσκεται πίσω από το άγιο βήμα.

Και φυσικά δε θα παραλείψετε να γνωρίσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας, το Μουσείο ενός ακόμα σπουδαίου λευκαδίτη ποιητή, του Άγγελου Σικελιανoύ, το κάστρο της Αγίας Μαύρας, τη μαρίνα της Λευκάδας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφεύς» καθώς και το μοναδικό Μουσείο Φωνογράφου.
Τον καφέ σας θα τον απολαύσετε στα μπαράκια που έχουν θέα την ξύλινη γέφυρα, σήμα κατατεθέν της πόλης, ενώ το ηλιοβασίλεμα που χάνεται στην παραλία του Αη Γιάννη.
Κάντε βόλτα ή ποδηλατάδα δίπλα στην λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 σαν τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θα δείτε το ηλιοβασίλεμα από τους ανεμόμυλους, ένα από τα καλύτερα της Λευκάδας.
Όσο για τη νυχτερινή ζωή στην Χώρα της Λευκάδας, είναι εντυπωσιακή.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Ανακαλύψτε πεζοπορικά μονοπάτια, όπως στα χωριά Αγιος Νικήτας και στη Βασιλική ενώ το αποκορύφωμα είναι οι καταρράκτες στο Νυδρί. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο και σχηματίζουν λίμνη στο τέλος ενός μονοπατιού που ξεκινάει στο παραθαλάσσιο χωριό Νυδρί. Ιδανικοί για αναζωογονητικές καλοκαιρινές βουτιές.

Προτείνω επίσης να κάνετε μία βόλτα έξω από τον Σκορπιό, να περάσετε από τα Πριγκιπονήσια και να κατευθυνθείτε προς το Μεγανήσι.

Επισκεφθείτε το Σπήλαιο Παπανικολή και τις παραλίες Αθερίνο, Φανάρι, Πόρτο Ελιά, Λιμνονάρι, Λουτρολίμνη, Αμπελάκια και Πασουμάκι.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Η Λευκάδα ξέρει από καλό φαγητό και θα το καταλάβετε αμέσως. Όταν μιλάμε για Λευκαδίτικη κουζίνα, συνήθως αναφερόμαστε σε ό,τι βγάζει η θάλασσα: μπακαλιάρο, καλαμάρι, ξιφία, χέλι, καβούρι και σαρδέλες (αγαπημένο πιάτο των ντόπιων).

Άλλες νοστιμιές του νησιού είναι το αυγοτάραχο, το γνωστό σαλάμι Λευκάδος και οι φακές που παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο στο ορεινό χωριό Εγκλουβή.

Μη ξεχνάμε ότι:

Η Λευκάδα είναι ο τόπος του ποδήλατου αφού συνδυάζει απόλυτα τη φύση με την άσκηση και τη διασκέδαση.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Έχει εύκολη και οικονομική πρόσβαση (μια μικρή γέφυρα χωρίζει τη Λευκάδα από την Αιτωλοακαρνανία) σου δίνει τη δυνατότητα να έρθεις και να φύγεις από το νησί χωρίς κόπο και έξοδα όποια στιγμή το επιθυμήσεις.

Οι θάλασσες της είναι πεντακάθαρες και πολυβραβευμένες οι παραλίες της (Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Εγκρεμνοί) .

Πιστέψτε με στη Λευκάδα τα νερά της είναι εξωπραγματικά και ατέλειωτες οι αμμουδιές της και δεν υπερβάλλω.

Στο Κάθισμα θα απολαύσετε τις για βουτιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα.  Στο Πόρτο Κατσίκι θα μαγευτείτε με το εξωπραγματικό φυσικό τοπίο με τα σκαλοπάτια πάνω στον γκρεμό
Στο Δεσίμι θα κάνετε τις βόλτες σας στα σπήλαια με το θαλάσσιο ποδήλατο.
Στην πλατεία της Καρυάς πιείτε τον καφέ σας κάτω από τους πλατάνους.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Στην Ράχη με θέα που κόβει την ανάσα, βρίσκεται στο χωριό Εξάνθεια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κάθισμα όχι μόνο θα απολαύσετε τον ήλιο να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο, αλλά θα πιείτε το ποτό σας και θα γευτείτε τους νοστιμότατους μεζέδες.

Άλλωστε οι γεύσεις , η απαράμιλλη φιλοξενία, η παρθένα φύση είναι μόνο μερικά  από τους λόγους που αξίζεις να πάτε και να ξαναπάτε στη Λευκάδα!

ΔΙΑΜΟΝΗ: Crystal Waters Lefkada

Για όσους ψάχνουν το πολυετές καταφύγιό τους στην μαγεύτρα Λευκάδα μας, θα το βρουν στο ξενοδοχείο Crystal Waters Lefkada που μόνο στα όνειρά τους θα το έβλεπαν.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην προνομιακή τοποθεσία ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Σκάρος και στο παραθαλάσσιο χωριό Νικιάνα. Η μοναδική του θέα στο ορεινό τοπίο και στη θάλασσα το κάνουν ελαστικό παράλληλα με τις υψηλού επιπέδου παροχές του.

Το Crystal Waters Lefkada απέχει μόλις 29 χλμ από το αεροδρόμιο του Ακτίου και 11 χλμ από την πόλη της Λευκάδας. Παρέχει εύκολη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού, σε τοποθεσίες πολιτισμικού ενδιαφέροντος, στον φημισμένο καταρράκτη στο Νυδρί και σε ιστορικές εκκλησίες. Η βραβευμένη παραλία Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. Σε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο μπορείτε να βρεθείτε στο σημείο απ’ όπου αναχωρούν τα βαρκάκια για την παραλία των Εγκρεμνών, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης.

Ο ιδιοκτήτης του Crystal Waters Lefkada, κύριος Μιχάλης Θεριανός, μιλώντας με περίσσια αγάπη και ενθουσιασμό για το μοναδικού κάλλους συγκρότημα που άνοιξε τις πύλες του το 2018, με ξενάγησε και με φιλοξένησε σε αυτό το «έργο τέχνης» που δημιούργησε μέσα από την ιδέα του ποίτικού μηχανικού, γιου του.

Με καμάρι αναφέρθηκε στις πολυτελείς ανέσεις που προσφέρει στον επισκέπτη, τους μοντέρνους καλαίσθητους χώρους με την ζεστασιά που αποπνέουν, σε συνδυασμό με την αίσθηση της πολυτέλειας.

Στην συνομιλία μας τόνισε :

«Το Crystal Waters Lefkada, είναι δημιουργημένο από καρδιάς και στόχος του ήταν να ανταποκρίνεται σε όσους το επιλέξουν στην ανάγκη να εξασφαλίσουν τις ιδανικές συνθήκες των διακοπών τους, σε μια χαλαρή, ασφαλή και ποιοτική απόδραση στο πιο μοναδικό συγκρότημα του Ιονίου. Οι επιλογές της μας είναι αυστηρά επιλεκτικές όσο αφορά τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και το εκπαιδευμένο προσωπικό, γιατί, θέλουμε να προσφέρουμε όλα αυτά που είναι τα προνόμια της πολυτέλειας «Crystal Waters». Οι σουίτες και τα δωμάτια που δημιουργήσαμε συνδυάζουν την ιδιωτικότητα, τη μινιμαλιστική πολυτέλεια και έναν πραγματικά φιλοδοξικό τρόπο ζωής.

Το καλό φαγητό είναι ένα ακόμα από τα «συν» μας. Από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ και à la carte τα εστιατόρια που διαθέτουμε δίνουν νόημα στη φράση «καλή κουζίνα», με εκλεκτά πιάτα της αυθεντικής ελληνικής και κοσμοπολίτικης μεσογειακής κουζίνας , έχοντας σεφ τον «ανήσυχο» Παναγιώτη Μουτσόπουλο.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Τα υγιεινά, θρεπτικά πιάτα μας παρασκευάζονται με «μεράκι», το μυστικό συστατικό της αγάπης και της ψυχής και αποτελούνται από αγνά ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα, όπως ελιές, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά επιλέγονται προσεκτικά και πάντα στην καλύτερη εποχή τους. Επίσης τα εκλεκτά, φρέσκα κρέατα και ψάρια, συνοδεύονται από βότανα και χόρτα εποχής και προσφέρονται στην καλύτερη εκδοχή τους, που ετοιμάζονται από τους ταλαντούχους σεφ μας. Επιπλέον το «Crystal Waters» διαθέτει 3 εξωτερικές πισίνες ελεύθερου σχήματος, ηλιόλουστες βεράντες με ξαπλώστρες, μοντέρνο, μπαρ όπου χαλαρώνεις βυθισμένος στο νερό του. Είτε μετά από ένα πλούσιο, χαλαρό πρωινό, είτε μετά από μια χορταστική εξερεύνηση στο νησί της Λευκάδας, αποσύρεσαι για χαλάρωση στο μπαρ δίπλα στην πισίνα και συνεχίζεις τη μέρα σου με τους δικούς σου όρους. Βρίσκεις τη θέση σου στα βυθισμένα σκαμπό και παραγγέλλεις ένα από τα μοναδικά signature κοκτέιλ του».

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Το Crystal Waters Lefkada διαθέτει 24ωρη ρεσεψιόν. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρος στάθμευσης. Οι μετακινήσεις των πελατών μας γινονται με Transfer άφιξης & αναχώρησης (αεροδρόμιο – Crystal Waters Lefkada – αεροδρόμιο) Επίσης γίνονται και με μεταφορά με ταξί / Ενοικίαση αυτοκινήτου / μεταφορά με λεωφορείο (στάση λεωφορείου 200 μέτρα από το συγκρότημα). Άλλωστε η πόλη της Λευκάδας και η Πρέβεζα απέχουν 12χλμ. και 35χλμ. αντίστοιχα από το Crystal Waters. Το Αεροδρόμιο του Ακτίου είναι το πλησιέστερο και βρίσκεται 23χλμ. μακριά από το κατάλυμα. Παρέχουμε Extra service κατόπιν αιτήματος του πελάτη στην Υποδοχή. Οι Σουίτες που διαθέτουμε έχουν ως εξής:
• Superior δίκλινο με θέα πισίνα
• Executive Σουίτα με θέα πισίνα
• Zen Σουίτα με μερική θέα θάλασσα
• Σουίτα με θέα κήπο
• Σουίτα με θέα πισίνα
• Penthouse Σουίτα με θέα θάλασσα
• Deluxe Σουίτα με ιδιωτική πισίνα και θέα κήπο
• Premium Σουίτα με θέα θάλασσα
• Presidential Σουίτα με ιδιωτική πισίνα και μερική θέα θάλασσα
• Rozoli δίκλινο με μερική θέα θάλασσα
• Elegant δίκλινο με ιδιωτική πισίνα
• Emerald Σουίτα με ιδιωτική πισίνα και μερική θέα θάλασσα
• Cozy δίκλινο δωμάτιο
• Rozoli δίκλινο με θέα θάλασσα
• Elegant δίκλινο με ιδιωτική πισίνα και θέα θάλασσα
• Armonia Σουίτα με θέα θάλασσα
Crystal Waters Lefkada
Επαρχιακός Δρόμος Λευκάδας-Νυδρίου,
Νικιάνα, Λευκάδα, ΤΚ 31100
Τηλ.: +30 2645072383
[email protected]
s://crystalwaters.gr/?lang=el https://crystalwaters.gr/?lang=el

Φωτογραφίες: Σωτήρης Δογάνης

Όλα όσα θα ζήσετε  στο waters Crystal  εγγυώνται  μία διαμονή σε ένα περιβάλλον όπου καθρεφτίζονται οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  που παρέχει, καθώς και το εκπληκτικό  προσωπικό  που επέλεξαν  οι σπουδαίοι οικοδεσπότες  του που αποδεικνύει το σεβασμό  στο πελάτη! Το συστήνω  ανεπιφύλακτα!

Θα σας πρότεινα επίσης να κάνετε κρουαζιέρες στα νησάκια γύρω απ’ τη Λευκάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια ημερήσια κρουαζιέρα στα γύρω νησάκια. Θα ανακαλύψετε μοναχικές παραλίες και θα κολυμπήσετε σε υπέροχα νερά.

Ο θρυλικός Σκορπιός είναι το πιο διάσημο από τα κοντινά νησιά, που έγινε παγκόσμια γνωστό χάρη στον παλαιότερο ιδιοκτήτη του, Αριστοτέλη Ωνάση.

Επίλογος

Η ζωή είναι απαραιτήτως όμορφη αρκεί να «κερνάμε» στιγμές της με ταξίδια που της δίνουν γεύση και νόημα!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img