Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ED FAR

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ED FAR

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Ed Far κυκλοφόρησε πρόσφατα το single του με τίτλο «BAD (Bold and Dare)
feat. Katalina». Ed, μίλησέ μας για το τραγούδι.
 

Ε.F.: Ειναι ενα Pop τραγούδι με Latin επιρροές. Ο τίτλος BAD είναι ακρωνύμιο των λέξεων Bold and Dare. Μιλάει για τις προσωπικές σχέσεις και την προσπάθεια και την τόλμη που πρέπει, αμφότεροι στο ζευγάρι, να βάλουν για να λειτουργήσει  η σχέση.

 

Είναι το πρώτο σου single;

Ε.F.: είναι το πρώτο επίσημο single μου. Έχω την τιμή να έχω παίξει σε δισκογραφία άλλων συναδέλφων στο παρελθόν. 

Ασχολείσαι πολλά χρόνια με τη μουσική;

Ε.F.: 25 χρόνια περίπου.

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Πότε και πως έγινε η αρχή;

Ε.F.: Στην οικογένεια υπήρχε η μουσική φλέβα αλλά μόνον όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο άρχισα να ασχολούμαι με την κιθάρα και είμαι αυτοδίδακτος. Μόλις τελείωσα το πανεπιστήμιο και ήρθε η στιγμή για να γίνει η πρώτη εμφάνιση, δεν υπήρχε μπασσίστας στο συγκρότημα και ανέλαβα αυτόν τον ρόλο τον οποίο και λάτρεψα. Στο συγκεκριμένο live, όμως, δεν εμφανίστηκε και ο τραγουδιστήςμε αποτέλεσμα να αναλάβω και χρέη τραγουδιστή πάνω στην σκηνή και χωρίς προηγούμενη εμπειρία! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Κράτησα τον ρόλο του μπασσίστα – τραγουδιστή και προχώρησα.

 

Παράλληλα, ασχολείσαι και με κάτι άλλο;

Ε.F.: Έχω εργασία, ζωή και ενδιαφέροντα κάθε μέρα, πέρα από την μουσική. Προσπαθώ να μην επηρρεάζουν το ένα το άλλο, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show; Θα πήγαινες;

Ε.F.: Τα talent shows επιτρέπουν σε πολλά νέα ή, όχι τόσο νέα, άτομα να προσπαθήσουν να αναδείξουν την προσωπική τους μουσική έκφραση στο κοινό και στους κριτές. Χρειάζεται τόλμη και συνείδηση για την έκθεση αυτή.

Στα talent shows με μικρά παιδιά είμαι πολύ επιφυλακτικός για την επιρροή που η έκθεση αυτή θα εχει στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και στην αντίληψη τους σε σχέση με την πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας και την βιομηχανίας του θεάματος. Αν θα πηγαινα εγώ σε talent show ως διαγωνιζόμενος?
Δεν θεωρώ οτι θα πήγαινα, όχι γιατί τα απαξιώ. Αντίθετα, θεωρώ ότι δεν είμαι κάτι το τόσο γενικό ώστε να καλύπτω όλα τα στυλ μουσικής που επιβάλλεται να έχει ένα φωνητικό show, ή, τόσο εξαιρετικά μοναδικό για να το παρουσιάσω σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό που κάνω είναι συγκεκριμένο, στα δικά μου πλαίσια χωρίς να αποζητώ απαραίτητα και να βασίζομαι στην ευρεία αποδοχή όλων των ακροατών.
 

Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα μουσική στην Ελλάδα της κρίσης;

Ε.F.: Η κρίση επηρρεάζει την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και επιβάλλει την προσαρμογή στις νέες (δυσκολότερες) καταστάσεις. Η μουσική ειναι δημιουργία και οι συνθήκες δίνουν ερεθίσματα για νέες δημιουργίες, σε όλους τους δημιουργούς, ασχετως ηλικίας. Δυστυχώς, για ανθρωπους που βιοπορίζονται αποκλειστικά απο τη μουσική, οι καιροί ειναι δυσκολότεροι λόγω της οικονομικης κρίσης.

 

Που θα ήθελες να παρουσιάσεις τη μουσική σου;

Ε.F.: Θα ήθελα η μουσική μου να εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε χώρους που οι άνθρωποι διασκεδάζουν, συμμετέχοντας στο άκουσμα της μουσικής δημιουργίας.

 

Ετοιμάζεις και κάποιο άλλο single άμεσα;

Ε.F.: Το επόμενο single είναι έτοιμο και περιμένω να εκτιμήσω τις αντιδράσεις του κόσμου στο πρώτο τραγούδι μου για να αποφασίσω την στιγμή κυκλοφορίας του δεύτερου (και των επόμενων) single.

 

Που μπορούμε να σε απολαύσουμε Live;

Ε.F.: Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Στο σύντομο μέλλον ελπίζω να οργανώσω εμφάνιση, οπότε θα το κοινοποιήσω.

 

Eddy, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Ε.F.: Σας ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img