«Ό,τι ανακαλύψω, θα το πω στο λαό. Δεν πρόκειται να κρατήσω κανένα μυστικό. Είμαι ο Γιώργος Ορφανός». Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» και στον Κώστα Παπαζαφειρίου, ερωτηθείς για το τι θα κάνει στο ενδεχόμενο ανακάλυψης κάποιου νέου σκανδάλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ρόλο των κομμάτων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημείωσε ότι πρέπει να είναι περισσότερο παρατηρητές παρά διαμορφωτές των κινήσεων.
«Άλλωστε, το Σύνταγμα ορίζει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρατάξεις με επικεφαλής και δε λέει ότι τα κόμματα διορίζουν τον έναν ή τον άλλον. Εγώ αυτό ακολούθησα. Ξεκινήσαμε λίγοι, γίναμε πάρα πολύ και ισχυροί και αισθανόμαστε ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν. Σε 15 μέρες πιστεύω ακράδαντα ότι θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Ερωτώμενος για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, είπε ότι με το σημερινό αριθμό εργαζομένων η υπηρεσία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πόλης, «αρκεί να αποφασίσουμε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, εργαζόμενοι και διοίκηση να είμαστε θετικοί και να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν έχω ένα στόχο, θα τον πετύχω και όλοι, όσοι εμπλεκόμαστε, θα μπούμε στη γραμμή που θα χαράξουμε, για να εφαρμόσουμε τη διαδικασία που πρέπει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που διαθέτει ο δήμος και όλοι θα δουν δράσεις, που θα αλλάξουν την εικόνα λειτουργίας της πόλης».

Αναφορικά με το θέμα ανακατασκευής των οδοστρωμάτων, ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι θα πιέσει την κεντρική εξουσία, ώστε να αντλήσει χρηματοδότηση και να γίνουν τα έργα. «Εμείς θα ετοιμάσουμε όλες τις μελέτες και έχουμε την πρόθεση να αλλάξει η καθημερινή λειτουργία της πόλης. Η καθημερινότητα είναι η ζωή μας και αυτά που βιώνουμε σήμερα, θέλουμε να γίνουν μία κακή ανάμνηση από το παρελθόν».
«Οι πολίτες πρέπει να ανακαταλάβουν την πόλη»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» σημείωσε για μία ακόμα φορά ότι οι πολίτες πρέπει να ανακαταλάβουν την πόλη. Οι τρόποι παρουσιάζονται πολύ συγκεκριμένα στο αναλυτικό πρόγραμμά του συνδυασμού του το οποίο είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του www.orfanos.gr.
«Δε θέλουμε να είμαστε στη σχέση μας με τους πολίτες απολογητικοί. Θέλουμε να δίνουμε αποτελέσματα και ο πολίτης να μπορεί να μας ελέγχει».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δήμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα ζητήματα, υποστήριξε ότι «κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να αποτελούν κομμάτι μητροπολιτικής λειτουργίας. Φέρνω ως παράδειγμα το Σέιχ-Σου, για το οποίο έχω προτείνει να υπάρξει ένα ενοποιημένο όργανο, που να ασχολείται με αυτό. Η λειτουργία πολλών υπηρεσιών θα ήταν πολύ καλύτερη, αν είχαμε ένα κεντρικό όργανο να κατευθύνει», κατέληξε ο Γιώργος Ορφανός.

#thessaloniki_is_the_future