Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΆλεξ. Καχριμάνης: Η Hermes Expo για την Ήπειρο, τουλάχιστον για την περίοδο...

Άλεξ. Καχριμάνης: Η Hermes Expo για την Ήπειρο, τουλάχιστον για την περίοδο που διανύουμε, είναι η μοναδική «πύλη» προβολής προϊόντων της στην Αμερικανική αγορά

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΛΑΣΤΟΥ, Special to the Hellenic News of America

Για τα 36 χρόνια που συμπληρώνει η Hellenic News στον χώρο των ΜΜΕ και της ενημέρωσης της ομογένειας, για την Hermes Expo και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προς την αμερικάνικη αγορά, μίλησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Για την Hellenic News

«Το γεγονός και μόνο ότι η Hellenic News of America συμπληρώνει 36 χρόνια συνεχούς λειτουργίας συνιστά από μόνο του, μια επιτυχία και απόδειξη του ρόλου που έχει καταφέρει να διαδραματίσει στο διάστημα αυτό στο χώρο της Ενημέρωσης. Από επαφές και επικοινωνίες που έχω με απόδημους Έλληνες και ειδικότερα Ηπειρώτες, έχω γίνει κοινωνός για τη θετική συμβολή της Hellenic News στην πλουραλιστική ενημέρωση της Ομογένειας και τη συμβολή της στη διατήρηση της «επαφής» των ομογενών μας με τις ρίζες τους, είτε μέσω της ενημέρωσης για την τρέχουσα επικαιρότητα, όσο για την ιστορία και τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε κατά καιρούς την δυνατότητα να τύχει προβολής για διάφορα θέματα από τις στήλες της Hellenic News of America και τη θεωρούμε, ως το «παράθυρο» προβολής της στην Ομογένεια αλλά και κατ΄ επέκταση στην Αμερικανική κοινή γνώμη. Εύχομαι να συνεχίσει τη μακρόχρονη διαδρομή της με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για την πατρίδα μας, για τους ομογενείς μας».

Για την Hermes Expo και την συμμετοχή της Περιφέρειας

Thanks for reading Hellenic News of America

«Ήταν η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε οργανωμένα στην Hermes Expo. Οι εντυπώσεις της αποστολής μας ήταν εξαιρετικές, ενώ είχε μια άψογη φιλοξενία από τον εμπνευστή και καθοδηγητή της διοργάνωσης τον κ. Παύλο Κοτρότσιο.
Πολύ θετικά ήταν όμως και τα μηνύματα από το «εμπορικό» κομμάτι της Hermes Expo, καθώς δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας αρκετών παραγωγών μας με επιχειρηματίες της Αμερικής με θετική προσέγγιση ως προς τις συνάψεις εμπορικών συμφωνιών. Συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους, αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από άλλες επιχειρήσεις, εκτιμούμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι παρούσα και στην επόμενη Ηermes Expo, με αυξημένο αριθμό επιχειρηματιών- εκθετών. Άλλωστε για την Ήπειρο, τουλάχιστον για την περίοδο που διανύουμε, είναι η μοναδική «πύλη» προβολής προϊόντων της στην Αμερικανική αγορά».

Ομογένεια και τουρισμός. Πώς μπορεί μια περιφέρεια συμμετέχοντας στην Hermes Expo να βοηθήσει στην περαιτέρω προσέλκυση του τουρισμού;

«Ένα δυναμικό τμήμα της Ομογένειας της Αμερικής προέρχεται από την Ήπειρο. Οι Ηπειρώτες ομογενείς – στη μεγάλη τους πλειοψηφία- εξακολουθούν να διατηρούν στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερα πατρίδα τους και σε τακτά διαστήματα την επισκέπτονται. Εμείς όμως θέλουμε την επαφή να συνεχίσουν και οι νεότερες γενιές που δεν έχουν βιώματα από την Ήπειρο, και αυτός είναι ένας από τους στόχους που θέτουμε στο πλαίσιο του προγράμματος της τουριστικής προβολής που υλοποιούμε και στο οποίο από φέτος εντάξαμε και την Hermes Expo. Παράλληλα όμως επιδιώκουμε την Ήπειρο να γνωρίσουν και οι Ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ και κατάγονται από άλλες περιφέρειες της χώρας. Τους έχουμε άλλωστε «προσκαλέσει» μέσω της τουριστικής προβολής που κάνουμε, ώστε να γνωρίσουν και την πολύπαθη μεν, αλλά πανέμορφη δε Ήπειρο, που προσφέρεται για μοναδικές εμπειρίες. Η αύξηση των επισκέψεων από την Ομογένεια έχει μεν οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, όμως ειδικά για εμάς στην Ήπειρο έχει πολύ βαθύτερο: τη σύνδεση του απόδημου Ελληνισμού με μια περιοχή της πατρίδας μας, με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img